לכבוד יום האישה

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
לכבוד יום האישה

משהו ממש קטנטן, נגיעה כי לצערי אסור לתת שירים שלמים, "..וצוחקת, דולקת, שותקת - אישה. עם החום והליטוף שעוד שמור אצלה בגוף וסתם, סתם לקנות עיתון.." לכל מי שיצא לשמוע את חני לינה, לכל מי שיצא לקרוא את עידית חכמוביץ' ולכל מי שרוצה את המילים כולן... (לצערי לא הצלחתי למצוא גם ביצוע) מה השיר שהוא כולו "אישה" עבורכן?

FunkyFresh

New member
יש לי דיסק שהוא "כולו אישה"

מתוחכם,אירוטי,מפתיע וגם שונה:),אבל לא מתאים לכל אוזן. anjali<--האמנית/ שם הדיסק-->wijcd במסגרת יום האישה,אני תמיד נתקלת בשאלות-למה צריך יום האישה?מעבר לזה שמוקדש לנו יום לאומי שכזה,צריך להסביר מעט יותר לבני המין השני בעיקר מדוע חשוב היום הזה בשנה.לצערי נתקלתי בתגובות של אנשים שלא ניתן אלא להבין שכל הנתונים על חוסר השווייון חולפים על פניהם כמו צל... ובאותה הזדמנות...איך אתן חוגגות את יום האישה?(מנצלת את השרשור)

dify

New member
למה בכלל חשוב יום האישה?

טוב אז שאלת שאלה מעניינת לפעמים אני גם חושבת- מה, למה באמת צריך את זה, הרי לכאורה כבר יש שיוויון הזדמנויות. ולפעמים אני נזכרת שהבעיה היא לא הגבולות הרישמיים אלא הגבולות המנטליים. אז אני ממליצה מאד בחום על הספר "תולדות הרעיה" מאת מרילין יהלום שמדבר על מעמד האישה לאורך ההיסטוריה. מדהים אותי כל פעם מחדש להבין כמה הגבולות היו לחלוטין מוחשיים בתקופות אחרות בימנו וכמה אנחנו בנות מזל שיש לנו בכלל אופציות ממשיות היום (כמו לשכור דירה לבד...) מצד שני, הספר ממחיש לי כמה אנחנו עדיין מקובעות בצורות חשיבה כאילו הגבול עדיין קיים. וכשאני קוראת על נשים שבכלל לא "רואות" שיש אופציה (שלא לדבר על גברים) אז אני מרגישה שלא הרבה השתנה מאז הסיפורים בספר הזה. והכי מדהים אותי כמה נשים, לא רק גברים, משתפות פעולה עם המצב. לפעמים אפילו באמונה שלמה ובשמחה. אז האמת היא שאני לא רוצה להתחיל לנאום פה, אני רק אגיד שאנחנו את יום האישה הבינלאומי חוגגות (טוב, פשוט כי זה גם יום הולדת שלי
) שיהיה לכן יום האישה נפלא! מאחלת לכולנו להגיע ליום שבו באמת יום כזה יראה אבסורדי.... תהנו, תחיו, תעיזו. דיפי.

למעלה