לכבוד הרב שלום

heliii

New member
לכבוד הרב שלום

יש לי שאלה בקשר לשם שנתתי לבתי,קראתי לבתי חלי על שם אמא שלי רחל,שאלתי היא כזו חברות אומרות לי שהשם הזה הוא שם קשה כי לרחל אימנו לא היה קל בחיים,הבת שלי בת 16 ילדה טובה ומקסימה מצליחה בלימודים עם תעודות הצטינות,אבל היא רגישה בנושא דלקות גרון,שפעת,אלרגיות,האם כדאי לשנות לה את השם?אני מפחדת גם לשנות הרי הכול כל כך מושלם ילדה שעוזרת ומכבדת,זה רק בגלל הרגישות שלה לפתח מהר שפעת,תודה מראש וחג שמח וכשר

א77

New member
יש כזו דעה רווחת בציבור

אבל אל תתייחסי. הדעה הזו היא סתםםם שמועה שנולדה מאי שם. החיים אינם סוכריה. אבל אפשר לחיות אותם יפה וטוב. רחלאמנו זכתה ללדת את יוסף ובנימין. רחל היתה אהובת לבו של יעקב שכל כולו רק בשלה עבר את לבן. ולעניין, אין כל קשר בין קשיי רחל והקל שלה לבין נושאת שם זה כיום. שיהיה לך הרבה הרבה נחת.

11שוקי 1

New member
תשבה

אני מכיר הרבה אנשים שקראו להם רחל והיה להם חיים טובים.

אשה יקרה

כמעט לכל ילד בגיל הזה יש מחלות. הם נדבקים בכל כך הרבה דברים מחבריהם והם לא שומרים על לבוש חם ותזונה נכונה. לשנות לילדה שם זוהי טראומה לכל החיים. אני חושב ששינוי שם כדי להלחם בשפעת זה מעשה ימי-ביניימי. מדוע שלא תלכי לרופא? אולי יש לה אנמיה? רגישות לחומרים מסויימים? אולי היא סתם לא לבושה מספיק?

אלי ו.

New member
החברות אמרו שהשם גורם לדלקות?

מחר יאמרו שאת צריכה מזוזות אחרות, אולי עשו לך עיין הרע, אולי מבחינה נומרולוגית השם שלכם לא מתאים למספר הבית וצריך לעבור דירה, אין לדבר סוף. "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" אם הילדה חולה הייתי הולך לרופא (אלרגולוג למשל ורופא אף אוזן גרון) ומקשיב פחות לחברות.

למעלה