לכבוד הקיץ שהגיע

לכבוד הקיץ שהגיע

אז.. החופש הגדול הראשון בחיי ילדינו מתחיל ביום חמישי. ורציתי לקבל עיצות לתעסוקות לגיל שנה מי שיש לה ניסיון מוזמנת. עד היום אנחנו בונים איתם הקוביות.משחקים בלהכניס ולהוציא והמון המון ספרים ושירים. אבל פתאום חשבתי אולי אפשר עוד אולי יש משהו שאפשר לעשות עם צבעים או כל רעיון אחר.

אולי בצק?

לא בצק בצק, אלא החומר הזה שמחליף את מה שאנחנו קראנו לו פלסטלינה. גם מאוד כייף להם בגיל הזה לשחק במים- אמבטיה , בריכה (אם יש חצר) או אפילו סתם לשחק בכל מיני כלי פלסטיק בגיגית מים. צבעים - זה גבולי ותלוי בילדים (נדמה לי שמרבית הילדים בגיל הזה עדיין מתקשים להחזיק צבע). אפשר צבעי אצבעות (תנילנו לפני כן כל דבר אפשרי- זה מלכלכך)- הם לא רעילים ואפשר לצייר איתם על דפים גדולים שפורשים על הרצפה או על הגוף (אפשר גם באמבטיה). אפשר לעשות במטבח כל מיני דברים: לתת להם לבד למצוא מה אפשר לעשות עם כל כלי הפלסטיק השונים והמשונים שמצטברים במטבח. לתת להם "לעזור": לשחק עם מרקמים שונים- בצק (אמיתי הפעם), ירקות חתוכים, סוכר ומים (אלא אם יש לכן בעיה עם "משחקים באוכל"). הגיל הזה מעט גבולי: יש ילדים שעדיין מכניסים בגיל שנה כל דבר לפה ולכן אי אפשר לתת ממש כל דבר. אפשר לנסות להדביק מדבקות (אפשר לקנות המון מדבקות די בזול). אם אני זוכרת נכון אז סיכוי טוב שאתן תצטרכו להוציא את המדבקה והם ידביקו אותה. אל תצפו ליצירות פאר... הם כבר הולכים? כי הדבר העיקרי שזכור לי מהגיל הזה זה את הילדון רץ במעגלים במרכז המסחרי (ואנחנו אחריו, אלא מה?
). מרגע שהוא גילה את יכולת התנועה שלו אז כל ההצעות שהזכרתי כאן ביחד סיפקו תעסוקה לעשר דקות מ ק ס י מ ו ם. ג'ימבורי בגיל הזה היה פתרון מצויין (תנצלו עכשיו, בגיל שלוש הם כבר הרבה פחות מתלהבים) תהנו

תודה

כמעט כל הדברים שאפשר למצא בבית הם עושים יש ארון אחד שמותר להם לשחק בו והם מנצלים את זה הם גם משחקים באוכל חופשי. הרעיון עם המדבקות מאוד נראה לי.וגם בצק למרות שהם מכניסים לפה. אייל כבר מדדה לבד אלון הולך עם להחזיק בכל מקרה הם עדיין לא רצים. אני לא יודעת מה נעשה כשהם ירוצו. בטח לא נוכל ללכת איתם אחת לבד לקניון. אבל במרחבים פתוחים לא נראה לי שתהיה בעיה. בכל אופן תודה

ניראות

New member
מתכון ל"בצק"

play dough 1 כוס קמח לבן רגיל 1/2 כוס מלח 1 כוס מים 2 כפיות שמן 2 כפיות crame of tarter 6 טיפות צבע מאכל לשים הכל בסיר לערבב היטב על אש קטנה. כשהכל נעשה לגוש מוצאים מהסיר ולשים היטב. וכשמתקרר משחקים ביחד. נהדר להוסיף כלים כמו: מועך שום, עזה שמוציא חרצני זיתים, מערוך, עושה צורות וכו''' הנאה לכל המשפחה

בדיוק לגיל שלכם : (וגם הלאה...)

יש "צבעי גוף" - כאלה שמותר למרוח על הגוף, (ואם אין אז מכינים לבד מצבע מאכל וסבון רחצה) מכניסים לאמבטיה (עם שטיח נגד החלקה בפנים) , ונותנים להם לצייר על האמבטיה/עצמם/חרסינות מסביב... כשנמאס - רוחצים הכל

עינת א

New member
כמו שאני רואה את זה

אפשר באמבטיה גם לשחק עם קצף גילוח (רעיון שקיבלתי מפיזיותרפיסטית התפתחותית) הכי טוב של life : הוא מין ג'ל שהופך לקצף. בכל מקרה לא נורא עם מכניסים לפה. אני יודעת שאתן לא מהמרכז, אבל ים אחר הצהריים הוא עונג אדיר בגיל הזה ובכל גיל. תתארגנו עם מספיק מגבות וכמה סטים של בגדים - ככה שישאר לכן משהו בלי חול לדרך הביתה... גינה מוצלת, בוץ, דשא, חצץ (הקטנות משתגעות על זה - אבל כבר די אפשר לסמוך עליהן שלא יבלעו ),לתת להם לאכול יוגורט לבד בכפית ולצלם בוידאו.. לתת להם לטפס עליכן, להשתולל יחד. אבל בעיקר... פשוט להיות איתם לנשום אותם בלי לחץ של עבודה, ו"צריך" למיניהם- במשמעות של יותר "being" ופחות "doing". תהנו !!

לכבוד הקיץ שהגיע 2

קיבלנו הצעה לשמור על בית בירושלים בשבוע האחרון של אוגוסט. מצד אחד אין לנו תוכניות אחרות וזה יהיה נחמד לשנות אווירה (ולהוריד אחוזי לחות) ומצד שני- כאן (במרכז) יש לנו כבר מסלולים קבועים לים, לבריכה, לשכנים... וירושלים??? אני באמת לא כ"כ מכירה (בכל אופן לא מהזווית של ילד בן שלוש). בקיצור: אשמח לשמוע מה האטרקציות המקומיות מהירושלמיות שכאן

כמובן גן החיות ו.....

יש בריכות בכל מקום. יש את טיילת ארמון הנציב ששם אפשר להשתולל על הדשא וגם אני נורא ממליצה להפריח שם בלון הליום.(אני לא יודעת איך זה מבחינת איכות הסביבה) אבל זה חוויה. ההמלצה היא ללכת לקניון ולקנות בלון הליום וכשכבר נמאס לילד ללכת לטיילת ושחרר זה אמנם קצר אבל זה מדהים עד לאן הוא מגיע.לעיר העתיקה או לבתים של השכונות ליד. יש מסעדה בגן הבוטני שיש בה אווזים שטים. אה ויש את מוזאון המדע שילדים מתים עליו. זה מה שאני זוכרת כרגע. אני גם ישאל את גיסתי יש לה ילד בן 4 וכמובן שאתם יותר ממוזמנים אלינו.

Gירפה

New member
ירושלים - גן עדן באוגוסט

גם מהזוית של בן 3.... ולהלן כמה המלצות: נתחיל בדרך לעיר או ממנה: אתר "מיני ישראל" סמוך לאתר של השיריון בלטרון ובקיבוץ צובה - "קיפצובה" עצירת חובה לילדים שלא תצטערו עליה ובתוך ירושלים בנוסף להמלצות הטובות שכבר כתבו לך - "עין יעל" (וראיתי שיש פעילויות מיוחדות במקום מאמצע אוגוסט ועד סופו ולזה תוכלו לראות עוד פרטים באתר של עיריית ירושלים. אשמח לתת עוד המלצות והצעות (נכון שאני מדריכת טיולים וירטואלית טובה?!)

נופשת

New member
אפשר גם :

גיגית עם מים על הדשא, או במרפסת. לתת להם כל מיני מיכלים שונים ומשונים, שעה שקט לפחות. אקדחי מים, עובד בכל גיל. בועות סבון, חצי שעה. כמה שיותר משחקים שקשורים למים, ככה יותר טוב. ואפשר כמובן לקנות באופן חגיגי קלטת חדשה. וחובה כמובן לקנות ווליום לאם התורנית. עוד שלושה שבועות למניאק

למעלה