"לי פסטה" ירושלים

Avi Tzvi

New member
"לי פסטה" ירושלים

עוד ביקורת חדשה מבלוג הצלחת: אני ורעיתי חיפשנו מקום לשבת ולאכול באזור המדרחוב בירושלים. השעה כבר היתה די מאוחרת, והקור הירושלמי האיץ בנו לבחור בזריזות. ברחוב המקביל למדרחוב (רחוב שמאי 12) מצאנו את "לי פסטה", מקום שלא ממש מזמין להיכנס אליו; על חלונות הראווה/דלתות הכניסה למסעדה יש מודעות "מבצע" ו"מנה חדשה" לסוגיהם שמזכירות חנות הכל בדולר יותר ממסעדה שמכבדת את עצמה, אבל משהו בתוכינו אמר לתת צ'אנס. אז נכנסנו. גם תוך המסעדה די דלה; עיצוב מינימלי ופשטני, תאורת חדר אוכל והמוזיקה השקטה שבקושי שמעו היתה מרדיו + דיווחי תנועה. התישבנו, והתחלנו לעיין בתפריטים. בנתיים התישבה קבוצת תיירים בשולחן ליד והתברר, שהמלצרית אינה יודעת אנגלית בסיסית. בושה שאין כמותה. החוויה עד לשלב זה היתה נוראית. ציון 0. אבל אז הגיעו הפסטות - מהמצוינות שאכלתי. הזמנו רביולי גבינת פרמזן עם רוטב שמנת עגבניות עם עגבניות מיובשות (48 ₪) פטוצ'יני ברוטב שמנת וגבינת רוקפור (33 ₪) וסלט פטריות חמות (36 ₪) איכות הפסטה גבוהה ומנצחת בנקל כל בית קפה-מסעדה שבאזור, כך גם הרטבים המגוונים והעשירים. הפטוצ'יני עם הרוקפור לא היה מהעולם הזה, הטעם העשיר והמרקם של הרוטב היה משהו מיוחד. הרביולי גם הוא היה מצוין - עם כי לדעתי היה יותר טוב לחתוך ליותר קטן את העגבניות היבשות. הסלט גם הוא הפתיע כמנה מיוחדת ומושקעת - חסה, עגבניה ומלפפון עם הרבה פטריות חמות גבינה בולגרית וצנוברים. טעים. המחירים סבירים ואפילו זולים כשלוקחים בחשבון את איכות האוכל. בעל הבית שכנראה גם עוזר בעניני הבישול - הוא אדם מסביר פנים, חברתי ויודע להכניס אורחים. מה שמבליט את היובש וחוסר השירותיות של המלצרית. (ועל כך שאינה יודעת אנגלית, אין לי מילים) על האוכל היתי נותן 5 כוכבים. אבל בראיה כוללת, החוויה נפגעת בגלל המרכיבים מסביב לאוכל. בעל בית לידיעתך : שרות טוב ומנוסה, עיצוב פנים מקצועי ומוזיקת רקע היו מזניקים את העסק שלך.

kr21

New member
מה הקטע שלך עם המלצרית?

החלטת להיכנס למסעדה למרות החזות החיצונית, קיבלתם חוויית אוכל טובה ושווה. אז מה אם המלצרית איננה יודעת אנגלית. ביוון, איטליה, ספרד, צרפת..... המלצרים כולם דוברי אנגלית מהבית? אני מוכן להניח שאם היתה לך חוויה דומה באיטליה, היית מגדיר את המסעדה כחוויה מקומית מוצלחת למרות שהמלצר/ית לא דיבר/ה מילה אנגלית.

Avi Tzvi

New member
בשביל אוכל איטלקי אני מוכן לשבור שיניים...

ועכשיו ברצינות, לאחרונה חזרתי מרומא ופריז והשרות במסעדות דובר יותר ויותר אנגלית. אני מדבר כמובן על המקומות התירותיים, הפיאצות הגדולות או השדרות המרכזיות. בקפה מסעדה ביתית באיזור צדדי היתי מבין חוסר אנגלית. אבל במרכז ירושלים, צמוד למדרחוב - הרוב זה תיירים, ביחוד אמריקיים. בניגוד לחומוסיה צדדית בה אני לא מצפה לאנגלית. בגדול אני מסכים איתך עם ה"חוויה מקומית".... אולי אני מגזים

prizman

New member
האמת שנראה לי שאתה טיפה מגזים.

לא חושב שאני הייתי נכנס למסעדה שתיארת כך אבל זה לא העניין. קודם כל שמח שנהניתם מהאוכל, זה כבר טוב ומעבר לכך. לא חושב שכל מסעדה שקרובה לאזור תיירות, לא משנה אם זה בפירנצה, בברלין או בזמביה חייבת להעסיק רק מלצרים דוברי אנגלית. אין ספק שזה יותר נוח לתיירים אבל זו מגבלה שקשה לעמוד בה.

למעלה