לי יש שאלה לגבי הפרשות לקרן פנסיה -

בימבילי

New member
לי יש שאלה לגבי הפרשות לקרן פנסיה -

האם זה המקום לשאול? אני מקווה שכן וכבר מכינה את נוסח השאלה. מחכה לתשובה!

בימבילי

New member
א. לא שאלתי והקדמתי כי אם זה לא

מנושאי הפורום - לא מצאתי לנכון ישר לכתוב את הסיפור האישי שלי. ב. אם כבר טרחת וענית (ואני מתעלמת כרגע מהטון הציני והמזלזל) - למה לא ענית לעניין על השאלה? תודה!

אמיר72

New member
ממש לא טון ציני ומזלזל, נהפוך הוא

על מה בדיוק לענות לך ? אני מוכן לנסות ולענות על כל שאלה מקצועית (ואם תעייני בכרטיס האישי שלי תראה שזה מה שאני עושה ...), רק תשאלי

אמרו לך "כן"

מכסימום לא תקבל תשובה כי הכותבים כאן לא יחושו שיש להם את הידע הדרוש. אבל אם לא תנסה לא תדע, אז קדימה...

בימבילי

New member
הנה השאלה:

החלטתי להישאר בבית עם בני הקטן בתום חופשת הלידה וחופשה ללא תשלום שלקחתי. הכוונה היא להשאר בבית עוד שנה, כך שסה"כ מדובר ב - 18 חודשים ללא עבודה. עד עכשיו היתה לי קרן פנסיה - מבטחים החדשה. האם כדאי לי להמשיך להפריש לעצמי לשנה הקרובה (סכום מינימום של 300 ש"ח) או רק כשאתחיל לעבוד בעוד שנה (ואז דרך מקום העבודה)? ובהמשך - האם את כספי הפיצויים שהצטברו בקרן עד עתה, כדאי לי למשוך או להשאיר בקרן? תודה רבה לעונים ולעוזרים יום טוב

אמיר72

New member
פיצויים

עקרונית, אני נגד משיכת כספי פיצויים אם אין בכך צורך - עדיף שישכבו בקרן ויצברו תשואה מאשר סתם ילכו לצריכה שוטפת (כאמור, אם אין בהם שימוש חיוני להחזר חובות או קיום חודשי). לגבי ההפרשה - עדיף לשמור על רציפות זכויות. אם אי ההפרשה אינה פוגעת ברציפות זכויות אין בעיה.

rdss

New member
בכל מקרה ניתן למשוך רק 28% ולא יותר

ממבטחים

שיר ורד

New member
כדאיות הפרשה עצמית

אם ההפרשות לא יתנו לך זיכוי/ניכוי במס לא כדאי להפריש עצמאית. אם את יכולה לקבל בגינן זיכוי/ניכוי במס (בגלל שעבדת חלק מהשנה וההפרשות לגמל היו רק על חלק מהשכר), יש לבחון את התשואה הצפויה בקרן הפנסיה לעומת תשואה מקבילה בקופת גמל והאם יש לך קופת גמל שצברה ותק המאפשר פדיון הכספים בקרוב. היתרון היחידי שיש לך בהפרשה עצמית הוא לעניין פנסיית שארים - אם חס וחליה יקרה הרע מכל, אם את ממשיכה בהפרשה עצמית, תחושב פנסית השארים לפי הצבירה שהיתה יכולה להיות לך אילו היית ממשיכה להפריש עד גיל פרישה. אם לא המשכת בהפרשה עצמית, פנסית שארים תהיה רק על הצבירה בפועל. (פנסיה בגין אובדן כשר עבודה לא תקבלי בתקופה שאינך עובדת גם אם תפרישי עצמאית ).

כן , לא, אבל

כן, מאוד כדאי שתמשיכי להפריש כי אני יודע שקשה לדמיין את זה, אבל יום אחד תהיי זקנה ואת רוצה שתוכלי לחיות ממשהו ולא שהבן שלך (אגב, מזל טוב) יפרנס אותך לא, אל תמשכי את הכסף מאחר והמשיכה תפגע מאוד בתנאים שלך ונוסחת החישוב שלהם מאוד פוגעת במושכים אבל הכי חשוב לדעתי שתתיעצי עם מומחה פנסיוני (לא סוכן ביטוח או איש מכירות של קרן הפנסיה אלא איש מטעמך, אפילו שתשלמי לו עבור הייעוץ) כדי שיראה את התמונה המדוייקת שלך, הצרכים והאפשרויות ויתפור לך "חליפה"

בימבילי

New member
תודה על התשובות (והברכות). האם

דן שפרינצק עליו שמעתי עונה לתאור שלך? האם כדאי להתייעץ איתו? ושנה טובה

יש לי דעה מצויינת על דן שפרינצק

לדעתי הוא יועץ מעולה, הבנה מעמיקה של שוק הפנסיה, התאמה לצרכי הלקוח וכד'. לקוחות שלי שפנו לעזרתו קיבלו ייעוץ שופרא דשופרא הבהרה: אין לי שום קשר עם מר שפרינצק ולמיטב ידיעתי הוא אפילו לא מכיר אותי

למעלה