לי יש ולך אין!

טאו טאו3

New member
לי יש ולך אין!

הבן המתוק שלי בן 2.5
הוא מתנהג מדהים יש רק תופעה חדשה ששמתי לב אליה (כמובן תואמת גיל אבל עדיין מפריעה לי)
הוא מכריז הכרזות מעין "לי יש ולך אין" גם מולנו וגם מול חברים שלו. להתיחס לזה? אם כן איך?
לומר את המשפט הטרחני "איך אתה היית מרגיש אם X היה אומר לך את זה?" אני לא בטוחה שהוא כ"כ יבין. אני מאוד מפרגנת על התנהגות 'חברית' שלו.
מבחינת אופן המשחק זה מאוד משתנה יש לו ימים שהוא חולק צעצועים יפה ויש ימים שהוא מרגיש יותר צורך להגן על צעצועים שמעניינים אותו ולשחק לבד. כשהוא מרגיש צורך לשחק לבד (ואני בסביבה) אני משתדלת 'להפריד' ולתת לחבר השני צעצוע אחר, כלומר אני לא כופה עליו לחלוק. הכלל היחיד שיכול לכפות עליו לחלוק הוא שמי שהתחיל לשחק במשהו זה שלו לאותו זמן עד שהוא מפסיק לשחק בו. אגב לא ממש משנה אם זה חבר שבא אלינו או להפך.
מה דעתכם? להתיחס לזה או שזה יעבור מעצמו?

iameden

New member
לגמרי תואם גיל

לצערי זו התנהגות ממש תואמת גיל. בדר"כ פוחתת עם הזמן. מה שעוזר אצלנו: לדבר עובדתית- נכון, לך יש x לו יש y. אתם גם יכולים לחלוק ולשחק יחד. אם עקרוני לי אז אשאל- מי אתה רוצה שיתן לו (יחלוק)- אני או אתה? (בדר"כ בוחרים באני כדי להיות לפחות אלו ששולטים על הסיטואציה... אתייחס לכך שנכון שזה שלו ולא חייב לחלוק אבל יותר כיף לשחק יחד. הבעיה- הוא קטנציק. בגיל הזה משחקים הרבה יותר אחד ליד השני מאשר אחד עם השני. בדר"כ הרבה דוגמא אישית ושיקוף של מה שקורה (בלי ביקורת או תוכחה, אלא ברמה העובדתית) עוזר. ושוב, אם זה יותר עקרוני או שהזמנתם הביתה חבר ואת רוצה לתת דוגמא, אפשר לקבוע כללים מראש ולתזכר כל הזמן. לדוגמא- אם הלכנו עם שקית במבה לגינה או עם משחקים שברור שכולם ירצו גם, נביא כמה ונקבע מראש שחולקים ואם לא אז לא לוקחים למשל. מצד שני, אם עקרוני לו לא לחלוק משהו, זכותו, אבל נניח את זה בצד ונבחר משחק שכן אפשר לחלוק כדי שכולם יהנו ביחד...

למעלה