לישראל ברגר

taro

New member
הם לא, מהסיבה הפשוטה -

מותר לגדל חזירים בארץ; אסור לייבא בשר חזיר. אני לא ממש מבין בזה, אבל אני מניח שהגורמים הדתיים לא מעוניינים שמדינה יהודית תייבא חזיר; אתה לא רואה אותם מפריעים לאדם הפרטי לגדל אותו.

אם אתה לא מאמין ואפילו זה יהיה

לצורך הדיון בלבד, זה לא יעזור לך בהבנה. אך אנסה להסביר במקצת. כמי שברא את העולם ואותנו כברואיו הוא יודע יותר טוב ממני וממך מה טוב לנו. העולם הזה הוא רק אמצעי להגיע לתכלית, ואני מניח ששמעת את זה לא פעם ולא פעמיים. עד כמה שהבנתי אתה לא נשוי, משמע אין לך ילדים, אך אנסה להסביר בכל זאת. אצמצם את הדוגמא עד לגיל 4. כמי שהביא ילד לעולם אתה יודע שתינוק שנולד זה עתה אין ידיעות שצברת עם הזמן. ולכן אתה הוא זה יקבע לו מה יאכל, ומה ישתה, ובאיזו שפה עליו לדבר, ומה יהיו מלבושיו, מפני שאתה יודע מה טוב עבורו. לכשיגדל ויגיע לבגרות הוא יוכל להמשיך את חייו העצמאיים בלעדיך, רק עם המידע שקיבל ממך במשך השנים. ברצונו, ימשיך באותה הדרך, וברצונו, יבעט ויבחר בדרך מנוגדת היכולה להוביל לאסון או למפח נפש. וכל שתוכל לעשות הוא רק להביט מהצד בעיניים כלות, ומקסימום להעביר לו מסרים בתקווה שיקלוט, יבין, ויפנים, וזאת לטובתו בלבד. אמנם הוא יצא לדרך, אך עדיין זקוק להכוונה. הבורא כמי שברא אותך יודע טוב מאד מה טוב עבורך בעולם הזה, וזאת כדי שתזכה לקצור את הפירות בעולם הבא. ועוד דבר, (אני לא אגע בשאלה מדוע בכלל הבורא ברא אותנו) לאחר שהבורא ברא אותנו (כנשמות בעולם העליון) רצה להעניק לנו מכל טוב, אך לא בחסד אלא בזכות, ולשם כך צריך לזכות בטובה הנ"ל, לכן יצר/ברא את העולם הזה על כל טבעיו באופן מתוכנן ומחושב כדי שנתמודד מול יצרים מנוגדים ונתגבר עליהם. איך מתמודדים ואיך מתגברים? חלק גדול מזה נמצא בחוקים שציווה אותנו, חלקם מובנים לנו בשכלנו, וחלקם עלומים מבינתנו. עכשיו, תרצה להתגבר ולזכות בהטבה שהובטחה ממנו אישית? קיים את שביקש וזכה בחיי נצח בגן עדן (לפי דרגתך), לא תרצה ותבעט? תצטרך לתת את הדין ולהיענש. אבל! העונש הוא למענך ולטובתך, מטרת העונש הוא למרק את העוונות שצברת במשך שהייתך בעולם הזה כדי להגיע לגן עדן ולהתייצב בשערי גן עדן כנשמה ממורקת צחה וזכה ללא רבב. נכון, הקושי הוא בלבצע פעולות בו בזמן שאינך יכול לראות במוחש את התוצאות, לכן עליך ראשית ולפני הכל להאמין שיש בורא לעולם, כדי שיקל עליך לבצע את שצווית. אתה יכול גם סתם להמר ולקיים את המצוות או חלקן ליתר ביטחון במקרה ויתברר לך (לאחר מיתתך) שהכל נכון ואמת. אמנם תיתן את הדין על מעשיך, אבל לפחות תזכה לעולם הבא, אבל אז לא תוכל לתקן, וצערך יהיה בלתי נסבל. לדוגמא: תתגורר בדירת חדר כשמולך יתגורר חברך בטירת פאר. וואו.. עברתי על מה שכתבתי ואני נשמע כמו מחזיר בתשובה LOL אז לא! אני לא כזה וגם לא מעוניין, מה גם שאין לי את כל הידע הדרוש לכך. כמובן שאני לא שוכח שאתה לא מאמין וביקשת זאת רק לצורך הדיון.

[אורן]

New member
כל זה טוב ויפה אבל...

את התינוק בן ה-4 שלך לא תשליך לאש ותענה עד עולם אם הוא יהיה ילד רע... ובכלל, אם אלוהים כל כך רצה שנעשה את כל המצוות שלו למה הוא לא אומר לי?! אני מבטיח לך שאם הייתי שומע מהשמים מישהו אומר שהוא רוצה שאני אקיים את המצוות הייתי חוזר בתשובה... אבל הוא לא נותן שום הוכחה לזה שהוא בכלל קיים... ולמה הוא לא מסביר לנו? אולי במקום להגיד לנו מה לעשות שיסביר לנו, מה כל כך רע במשכב זכר? למה אוכל לא כשר כל כך מפריע לו?

תשובה חלקית

"אם אלוהים כל כך רצה שנעשה את כל המצוות שלו למה הוא לא אומר לי?!" הכל כתוב בתורה שניתנה לנו. "אבל הוא לא נותן שום הוכחה לזה שהוא בכלל קיים" מי שעיניו בראשו יביט סביב וביקום כולו ויווכח. שלמה המלך אמר "מבשרי אחזה אלוה" מספיק להתבונן בגוף האדם כדי להבין שהתשובה לא נמצאת בתורתו של דארווין. "אולי במקום להגיד לנו מה לעשות שיסביר לנו" כל ההסברים נמצאים וכתובים בגמרא = ממנה נפסקו ההלכות. "מה כל כך רע במשכב זכר?" מלבד הידיעה שלחלק זה יכול להסב כאב, ולחלק מסב הנאה, אין לי תשובה ברורה לכך. בעצם אולי מפני שזה לא כדרך הטבע? "למה אוכל לא כשר כל כך מפריע לו?" בכלל לא מפריע לו. זה אמור להפריע לך. אוכל לא כשר/טרף מטמטם את הלב, ובכך משפיע על כל הפעולות הנמשכות אחר הלב. אני חייב לסייג את עצמי מפני שאיני בר סמכה. אם יש מישהו היכול לתקן/להוסיף הינו מוזמן לעשות זאת.

[אורן]

New member
תשובה

"הכל כתוב בתורה שניתנה לנו." צודק, הכל כתוב בספר שאנחנו לא יודעים מתי נכתב וע"י מי, יש בו המון טעויות ואין שום הוכחה שהוא נכון. "מי שעיניו בראשו יביט סביב וביקום כולו ויווכח. שלמה המלך אמר "מבשרי אחזה אלוה" מספיק להתבונן בגוף האדם כדי להבין שהתשובה לא נמצאת בתורתו של דארווין." תן לי שניה (יוצא החוצה, מסתובב, מביט ביקום) לא, לא נוכחתי. ואני לא טיפש. ובקשר לגוף האדם... נכון, אם תסתכל הסתכלות שיטחית בלי שום חקירה תבין שרק אלוהים יכול ליצור כזה דבר, ואם תפתח ספרי מדע תבין שטעית... מה גם שיש לי איזשהו טיעון מאוד נחמד כנגד זה אבל אשמור אותו לפעם אחרת כדי לא לסטות מהנושא. "כל ההסברים נמצאים וכתובים בגמרא = ממנה נפסקו ההלכות." אף פעם לא שמעתי סיבה שסיפקה אותי בקשר לאוכל כשר... "מלבד הידיעה שלחלק זה יכול להסב כאב, ולחלק מסב הנאה, אין לי תשובה ברורה לכך. בעצם אולי מפני שזה לא כדרך הטבע?" מי שזה גורם לו כאב לא חייב לעשות את זה אף אחד אינו מכריח אותו. ובקשר לדרך הטבע... זה לא תירוץ... איך אפשר לקבוע מה זה דרך הקבע? אם נקבע את דרך הטבע עפ"י בעלי החיים בעולם, הרי שגם להתפלל זה לא דרך הטבע. "בכלל לא מפריע לו. זה אמור להפריע לך." לא מפריע. אני אלך לגהינום בגלל זה??? "אוכל לא כשר/טרף מטמטם את הלב, ובכך משפיע על כל הפעולות הנמשכות אחר הלב." איך? באיזה צורה? מה הוא גורם ללב? "אני חייב לסייג את עצמי מפני שאיני בר סמכה." זה בסדר גם אני לא.

israelberger

New member
תשובה

הנביאים הם לא דוגמה מכיוון שהם דיברו דיברי אלוקים חיים ולא מחשבותיו מחשבותינו. טענתך שרוב הרבנים החליטו שצריך להפחיד יהודים כדי להחזירם בתשובה היא טעות. המצב לפני בא החסידות היה שתלמידי החכמים דאגו רק לעצמם ולא היתייחסו בכלל לפשוטי העם שלא ידעו בכלל תורה כי אף אחד לא טרח ללמד אותם ואלה שטרחו להתייחס אליהם זה היה רק ע"י הפחדות שרק הוציאו לאנשים את החשק להיתקרב לאביהם שבשמים. הבעש"ט שינה את המצב כשגילה לעולם את תורת החסידות ולימד את כל חסידיו שצריך לקרב כל יהודי באהבה ולימד לאהוב במיוחד את פשוטי העם ומפורסמת אימרתו "זה לא פשוט להיות יהודי פשוט". הבעש"ט התחיל את מה שנקרא מחב"תים (זה לא היה קיים לפניו) ולימד שצריך לאהוב את כל היהודים וכך לקרבם לדת ולא להפחיד אותם בכל מיני הפחדות על גיהנום וגוג ומגוג ושאר הפחדות. בקשר לטענתך לסיבת חזרתם בתשובה של הרוב מתוך פחד אני יכול להגיד שאני מכיר מספר מכובד של אנשים שחזרו בתשובה (ועוד הרבה שהיו חפפיפניקים והיתחזקו) וכולם עשו את זה מתוך אהבה ולא מפחד. לקרב יהודים בהפחדות ובאהבה זה שני דברים סותרים. דרך אחת טובה ודרך אחת לא. ולמה אתה חושב שהמשיח יגיע דווקא עד סוף האלף? כבר שמעתי על הרבה תאריכים וגם על רבנים גדולים שאמרו שעם התאריך שלהם (שכבר עבר) לא נכון שיסרפו את כל הספרים שלהם ואף אחד עוד לא צדק.

1337hAx0r

New member
המילה חרדי

מהשורש ח-ר-ד מהמילה חרדה ,פחד,תרבות פרימיטיבית שמבוססת על פחד מפני האלים.

זה פירוש חדש שלך שהמצאת ברגע זה?

כלומר כל מי שחרד או נחרד ממשהו זה רק בגלל שחלפו בדמיונו דמויות של אלים?!

[אורן]

New member
לא, הוא צודק

המשמעות של להיות חרד זה לפחד, אבל כשמדברים על "חרדי" מתכוונים למי שחרד מאלוהים.

הוא לא צודק

אבל הפרשנות שלך יותר נכונה ומתקבלת. הוא סתם פירק את המילה לשורש שלה והסיק/פירש לא נכון.

מה ההבדל?

וכי הרב אמנון יצחק מדבר מעצמו? אין מילה אחת היוצאת מפיו (בהקשר הנ"ל) שהיא על דעת עצמו. הוא הצהיר לא פעם שכל דבר ועניין זה על דעת רבו, הרב שפירא. בנוסף, הוא בקשר הדוק עם גדולי הדור. כל ההפחדות הנ"ל הם ציטוטים מדברי הנביאים, ומהכתובים בכלל. "המצב לפני בא החסידות היה שתלמידי החכמים דאגו רק לעצמם ולא היתייחסו בכלל לפשוטי העם שלא ידעו בכלל תורה כי אף אחד לא טרח ללמד אותם" מהיכן הבאת את זה? ואל תציג את דעתך אלא את המקורות מהם למדת שזה היה המצב. הבעש"ט זצ"ל הוא מקרה מיוחד וקיצוני, התגלות מטעם, כפי שקרה במשך הדורות כשהאחרון היה האר"י זצ"ל. "אני יכול להגיד שאני מכיר מספר מכובד של אנשים שחזרו בתשובה... וכולם עשו את זה מתוך אהבה ולא מפחד" זה רק נדמה לך ולהם! האם יש לך מושג באיזו דרגה עליך להיות כדי להגיע לעבוד את השם מאהבה?! לפי דבריך אין לך שימצון של מושג! "ולמה אתה חושב שהמשיח יגיע דווקא עד סוף האלף?" אתה לא מאמין בביאת המשיח?! מה שאני כתבתי הוא שעד סוף האלף השישי המשיח חייב להגיע! זאת אומרת אם הוא לא הגיע עד היום על אף ולמרות כל ה´ניחושים´ וההערכות אז הוא יגיע בסוף הזמן, קרי בזמן ה´מקורי´. עצם האמירה והקביעה והאמונה בציטוט הנ"ל מצביע על פיקפוק בביאתו בכל זמן ובלתי צפוי. כבר כפרת באחד שלוש עשר העיקרים !!! טול קורה מעיניך לפני שאתה מדבר וקובע על טארו!

israelberger

New member
תשובה

אני יודע שמה שאמנון יצחק אומר זה לא הוא המציא אבל זה עדיין לא מה שצריך להגיד כדי להחזיר אנשים בתשובה. לחזור מאהבה זה לא דבר כל כך גבוהה ונשגב ובלתי אפשרי כמו שנראה לך (ואני מדבר רק במישור הפרקטי). את מה שאמרתי על התלמידי חכמים בתקופה שלפני החסידות שמעתי בע"פ ממספר רבנים (וגם לא רבנים) חסידיים. אני מבין שיש בזה משהו חד צדדי אבל בטוח יש בזה משהו של אמת. ממשיכי דרכו של הבעש"ט לא נעלמו מן העולם וכל החסידים ממשיכים להפיץ את משנתו. "האם יש לך מושג באיזו דרגה עליך להיות כדי להגיע לעבוד את השם מאהבה?!" הכוונה של לחזור בתשובה מאהבה זה להבין שהדת היהודית היא נכונה ויפה ולאמץ אותה ולא כל מה שכתוב בסיפרי המוסר על עבודת ה´ בשמחה כאחת הדרגות הרוחניות הגבוהות שיש. אני כן מאמין בביאת המשיח אבל לא בתאריך מסויים. וכבר כתב הרמב"ם בעיקר ה12 "ואע"פ שיתמהמה". משמע שהוא יכול להתעכב וזה אפשרות ולא ראיתי שכתוב בתורה שהמשיח יגיע דווקא בתאריך מסויים וכבר היו הרבה שנקבו בתאריכים בתור "התאריך האחרון האפשרי".

begone

New member
ילד מסכן

"אני כן מאמין בביאת המשיח" ילד מסכן, הלעיטו אותך בכזבים ואתה לא מסוגל להבין שנפלת בפח. הרי זה הבלוף הכי עתיק בהיסטוריה היהודית. בכל דור ודור קם לו נביא-שקר ומבטיח את המשיח. זה החל לפני אלפי שנים ולא נפסק עד היום. אלא שכל יום נולד פראייר חדש, ואתה בהחלט מייצג את המגזר הזה בכבוד רב. פראייר - תתעורר! עובדים עליך בעיניים, ואתה הולך כמו צאן לטבח בלי להפעיל את המוח. אנשים עושים עליך כסף, עושים עליך קופון בבחירות, דורסים אותך ומבלפים אותך - ואתה בולע כמו יהודי גלותי במקלחות של אושוויץ, רגע לפני המוות. מוכרים לך שקרים - ואתה בולע כמו חתלתול קטן. אם אתה מאמין במשיח - מגיע לך להאמין בו. ילד מסכן, זה מה שאתה.

למעלה