אם אתה לא מאמין ואפילו זה יהיה
לצורך הדיון בלבד, זה לא יעזור לך בהבנה. אך אנסה להסביר במקצת. כמי שברא את העולם ואותנו כברואיו הוא יודע יותר טוב ממני וממך מה טוב לנו. העולם הזה הוא רק אמצעי להגיע לתכלית, ואני מניח ששמעת את זה לא פעם ולא פעמיים. עד כמה שהבנתי אתה לא נשוי, משמע אין לך ילדים, אך אנסה להסביר בכל זאת. אצמצם את הדוגמא עד לגיל 4. כמי שהביא ילד לעולם אתה יודע שתינוק שנולד זה עתה אין ידיעות שצברת עם הזמן. ולכן אתה הוא זה יקבע לו מה יאכל, ומה ישתה, ובאיזו שפה עליו לדבר, ומה יהיו מלבושיו, מפני שאתה יודע מה טוב עבורו. לכשיגדל ויגיע לבגרות הוא יוכל להמשיך את חייו העצמאיים בלעדיך, רק עם המידע שקיבל ממך במשך השנים. ברצונו, ימשיך באותה הדרך, וברצונו, יבעט ויבחר בדרך מנוגדת היכולה להוביל לאסון או למפח נפש. וכל שתוכל לעשות הוא רק להביט מהצד בעיניים כלות, ומקסימום להעביר לו מסרים בתקווה שיקלוט, יבין, ויפנים, וזאת לטובתו בלבד. אמנם הוא יצא לדרך, אך עדיין זקוק להכוונה. הבורא כמי שברא אותך יודע טוב מאד מה טוב עבורך בעולם הזה, וזאת כדי שתזכה לקצור את הפירות בעולם הבא. ועוד דבר, (אני לא אגע בשאלה מדוע בכלל הבורא ברא אותנו) לאחר שהבורא ברא אותנו (כנשמות בעולם העליון) רצה להעניק לנו מכל טוב, אך לא בחסד אלא בזכות, ולשם כך צריך לזכות בטובה הנ"ל, לכן יצר/ברא את העולם הזה על כל טבעיו באופן מתוכנן ומחושב כדי שנתמודד מול יצרים מנוגדים ונתגבר עליהם. איך מתמודדים ואיך מתגברים? חלק גדול מזה נמצא בחוקים שציווה אותנו, חלקם מובנים לנו בשכלנו, וחלקם עלומים מבינתנו. עכשיו, תרצה להתגבר ולזכות בהטבה שהובטחה ממנו אישית? קיים את שביקש וזכה בחיי נצח בגן עדן (לפי דרגתך), לא תרצה ותבעט? תצטרך לתת את הדין ולהיענש. אבל! העונש הוא למענך ולטובתך, מטרת העונש הוא למרק את העוונות שצברת במשך שהייתך בעולם הזה כדי להגיע לגן עדן ולהתייצב בשערי גן עדן כנשמה ממורקת צחה וזכה ללא רבב. נכון, הקושי הוא בלבצע פעולות בו בזמן שאינך יכול לראות במוחש את התוצאות, לכן עליך ראשית ולפני הכל להאמין שיש בורא לעולם, כדי שיקל עליך לבצע את שצווית. אתה יכול גם סתם להמר ולקיים את המצוות או חלקן ליתר ביטחון במקרה ויתברר לך (לאחר מיתתך) שהכל נכון ואמת. אמנם תיתן את הדין על מעשיך, אבל לפחות תזכה לעולם הבא, אבל אז לא תוכל לתקן, וצערך יהיה בלתי נסבל. לדוגמא: תתגורר בדירת חדר כשמולך יתגורר חברך בטירת פאר. וואו.. עברתי על מה שכתבתי ואני נשמע כמו מחזיר בתשובה LOL אז לא! אני לא כזה וגם לא מעוניין, מה גם שאין לי את כל הידע הדרוש לכך. כמובן שאני לא שוכח שאתה לא מאמין וביקשת זאת רק לצורך הדיון.