לישראל או לקובי

galmedic

New member
לישראל או לקובי

אני חוזר על שאלותיי: 1) מהו ההבדל בין מנגנון הפעולה של הפארין וקלקסאן? מה ההבדל בהתוויות? האם יש הבדל בזמן מחצית החיים של שתיהן? על אילו פקטורים עובד כל אחד, ולאילו מצבים מתאים כל אחד? אשמח קצת לפרטים על השניים. 2) האם יש אתר פרמקולוגיה מקצועי (לא Emed ודומיו, אלא משהו אקדמי) שיכול לסייע לי, כסטודנט לרפואה? אתר שכולל הסבר על המנגנון(בעיקר מנגנון), שמות מסחריים, שם גנרי, התוויות, תופעות לוואי, מינונים? משהו מקצועי?

PowerFul

New member
לגלמדיק

למרות שבעבר זלזלת בהסברים שלי, להלן תשובה קצרה: Heparin היא מולוקולה של רב סוכר שעבר סולפוריזציה בחלק מהמולקולה. הוא מגביר את פעולתו של antithrombin III, שגורם לנטרול של factor II (thrombin) ושל factor Xa. Clexanאו בשמו הגנרי enoxaparin, עובד בעיקר על factor Xa ופחות על תרומבין. זוהי תכלית ההבדל מבחינת מנגנון הפעולה. Clexan נחשב כהפרין בעל משקל מולקולרי נמוך LMWH. יש לו זמן מחצית חיים ארוך יותר משל הפרין ולכן ניתן לתת אותו רק פעם ביום. סבורים כי LMWH גם גורם פחות לדימומים. מבחינת התוויות: התוויות הרשומות ב-FDA ל- Enoxaparin הם: אנגינה לא יציבה, DVT with and without PE, DVT prophylaxis in surgery, אוטם בשריר הלב מסוג non Q wave. ההתוויות הרשומות להפרין: DVT, PE, פרפור עליות עם סיכון לאמבוליזם, מניעה של DVT ו-PE לאחר ניתוחים. לגבי אתר אין משהו ספציפי שאני מכיר שמות מסחריים תוכל למצוא במאגר התרופות באתר של משרד הבריאות. שם תוכל למצוא גם את השמות הגנריים והמסחריים בארץ. וגם את התתוויות הרשומות. ספרים טובים להמלצה הם: Katzung Goodman and Gilman. שניהם ספרים מצויינים לפרמקולוגיה. בהצלחה

גלמדיק, תסכים איתי שאין כמו קובי ../images/Emo45.gif

ולקובי, שמחתי שחזרת אילנו
. כבר התחלתי לדאוג לך... ביי לבינתיים ישראל

galmedic

New member
לקובי - ../images/Emo52.gif

השרשור שכתבתי לפני מספר חודשים נבע מבורות, פשוט משום שענית על תשובות בשימך, ללא ציון הכשרתך, אולם מאוחר יותר ציינת שהינך רוקח. אין ספק שניכר ידע רב בתשובותיך, ואני בהחלט מודה לך על כך. אני קורא אותן בעיון רב ומחכים לא מעט. אם כן, אני מתנצל על העבר, ואני מניח שלתשובותיך יהיה אימפקט עוצמתי יותר באם תציין לצד שימך, שהינך רוקח, ולא סתם הדיוט מן היישוב (הדיוט, לא אידיוט כמובן). סתם "קובי" עלול להטעות, כפי שהטעה אותי. שוב, המון תודה. ואכן ישראל - תשובתו לעילא ולעילא. תודה לשניכם. ישראל, באם ידוע לך על אתר פרמקולוגיה אקדמי, אשמח אם תציין. ביי, גל

א ס ף ב

New member
לגבי אתר בפרמקולוגיה

באתר הבא אומנם אין פירוט לגבי מנגנון אבל יש בהחלט שם גנרי, התוויות נגד ותופעות לוואי וכן מילון מושגים לא רע בכלל: http://www.infomed.co.il/ מושגי יסוד נוספים בפרמקולוגיה תוכל להשיג במסמכי וורד הבאים: http://www.md.huji.ac.il/courses/pharmacology/docs/general2.doc www.md.huji.ac.il/courses/pharmacology/docs/subsig.doc

למעלה