לישון על גב

betorry

New member
לישון על גב

שלום לכולם, אבקש יעוץ בנושא שינת פעוטות על הגב. תינוק שלי מסרב לישון על הגב במיטה, הינו בן כ חודשיים. מוכן רק על הבטן במיטה ועל הגב רק בעגלה. אני מנסה להרדימו על הבטן ולאחר מכך הופכת לגב, אך הוא מתעורר כעבור מספר דקות ושוב תמונה חוזרת. ברב המאמרים כתוב להשכיב רק על הגב, אך מה עושים כאשר הוא מסרב ומסרב ומסרב? תודה

להשכיב על הגב זו רק המלצה.

עד לפני כמה שנים ההמלצה הייתה להשכיב על הבטן ואחר כך ,עקב מחקרים סטטיסטיים,שינו את ההוראה.אבל שום דבר לא הוכח מדעית. גם שלי סירב לישון על הגב ולכן כבר מגיל 0 ישן על הבטן.

down under1

New member
אני יכולה לספר מה אני עשיתי

ולקחתי על עצמי את האחריות על כך. השכבתי על הבטן ונתתי לו לישון. הבן שלי בגיל הזה סבל מאוד מגזים ורק על הבטן איך שהוא נרדם, לא ניסיתי להפוך. הוא ישן בעריסה לידי או במיטה שלנו אז שמענו והרגשנו אותו כל הזמן. אולי זה הוריד קצת מהדאגה. אולי.

הגישה שלי היא לתת לתינוק לישון בצורה שבה הוא

ישן הכי טוב... 3 הבנות שלי ישנו רק על הבטן ואילו הבן רק על הגב (היה לי קטע הפוך, מתוך הרגל הייתי משכיבה אותו על הבטן עד ששמתי לב שהוא ישן הרבה יותר טוב על הגב - ונוחר - גבר מצוי מגיל חודש
)

אנחנו השכבנו את איתי שלנו על הבטן כבר מגיל

חודשיים. זו אמנם לא ההמלצה של משרד הבריאות, אבל באמת רצינו לישון (גם אנחנו וגם הוא).

אני השכבתי רק על הגב

כי אני פחדנית. נטו. אבל יעל שיתפה פעולה מהיום הראשון כך שזה היה פחות בעייתי. ברגע שלמדה להתהפך ישנה גם על הבטן.

האיסור הוא על שינה על הבטן

מצאו שיש קשר כלשהו בין מוות העריסה לשינה על הבטן (טפו טפו טפו בלי לפתוח עין רעה
). לא ברור ואף פעם לא הצלחתי להבין מהו הקשר - מהו חוזק הקשר (קורלציה ) ועד כמה הוא אכן מהותי. אבל בכל אופן משרד הבריאות כך ממליץ. בשם מקום, ומאף מחקר - אין איסור על שינה על הצד. משום מה פירשו את האיסור לשינה על הבטן להנחייה לשינה על הגב בלבד. אבל בהחלט את יכולה לנסות להשכיב אותו על הצד (עם תמיכה של מגבת מגולגלת לדוגמא) ובכל פעם להחליף את הצד שהוא ישן עליו (פעם ימין ופעם שמאל) --מהסיבה שצריך לתת גרייה לשני הצדדים באופן שווה (פחות או יותר ). גם אצלי הבנות לא אהבו לישון על הבטן, הן ישנו על הצד, וכאשר הצליחו להתהפך לבד (שינה על הצד עוזרת לעודד את ההתהפכות העצמאית) בחרו איך לישון (על הבטן/הצד/הגב). לדעתי- אם התינוק לא מוכן בשום פנים ואופן לישון על הגב, אז אין ברירה (לא
) כמובן שלא צריך להציק לו יותר מדי עם העניין הזה, תני לו לישון, שיהיה לידך , עם מוניטור נשימה ופשוט שימי עליו עין. יש לציין כי ההנחיה על איסור שינה על הבטן הוא רק לשעות הלילה, כך שבכל מקרה האיסור *תופס* רק בלילה, ודווקא בשעות היום ממליצים לשים את הילד על הבטן כדי לעודד אותו להרים את הראש, להתהפך, להתחיל לזחול (כמובן תוך כדי הגחה כמובן).

זה נכון שכרגע זו ההמלצה בארץ, אך יש לשים לב

שהסכנה בשינה על הבטן יורדת מאוד גם בתלות בדברים אחרים: מזרון עם תו תקן (שיהיה קשיח ולא רך מדי) חדר לא מחומם יתר על המידה סביבה לא מעשנת

יש עוד כמה קריטריונים שמורידים/מעלים סיכוי

-- תינוק יונק (מוריד) -- תינוק עם מוצץ (מוריד) --- בן מול בת (יותר לבנים מאשר לבנות). --- עבר של הפרעות נשימה (מעלה). --- עבר של הפרעות נשימה במשפחה (מעלה) --- שימוש בסמים / אלכוהול בתקופת ההריון והנקה (מעלה). יש עוד...אבל לצערי כרגע לא עולה לי לראש.

למעלה