לישון בישיבה...

ashlaya

New member
לישון בישיבה...

טוב נו נכון שזה לא קשור להנקה אבל...לא מכירה מקום מתאים יותר לשאול.... עדי נרדם כמעט ורק כשהוא בנדנדה האם זה הגיוני? האם תנוחת הישיבה פשוט מקלה לו על הגזים וזאת הסיבה??? אנחנו אחרי לילה לבן....אני מוטשת מישהי מכירה את האוכל של מטרנה סנסטיב?(אמור להקל על גזים...) אני מיואשת ולא יודעת אם לנסות אותו....

zimes

New member
לישון בישיבה

יכול להיות שבמקרה, אחרי לילה קשה, הוא נרדם בנדנדה. אם ז חד פעמי - לא הייתי נוגעת. אם זה כל בוקר, הייתי מנסה להעביר אותו למיטה. לגבי המטרנה סנסיטיב - קשה לי להאמין שזה יהיה יותר טוב מחלב שלך.

בד"כ תוספות לא פוטרות את הבעיה.

לגבי התנוחה: הילדים שלנו עד גיל 3 חודשים מעדיפים תנוחות אנכיות. אני דווקא מסבירה את זה כי ככה הם התרגלו ברחם. הפתרון שלי היה לשים אותם במנשא בתנוחה "עומדת". ליוסי היה יותר נוח להצמיד אותם לבטנו פשוט בידו. אני לא בטוחה שזה הקל על הגזים... ניסית עיסוי לבטן ולכף הרגל? יום יום, אפילו פעמיים, עיסי של 20 דקות- מקל על הבעיה לתווך ארוך. אם את לא יודעת את הטכניקה, אפשר למצוא חוג עיסוי תינוקות באזורך.

לגבי השינה והגזים

נראה לי שהנדנוד ותחושת הריחוף שהוא נותן(שמחזירה לתחושה ברחם)הם אילו שמרגיעים אותו תנסי אולי לערסל אותו בידיים ולנדנד ותראי אם זה עוזר . תנסי להשכיב אותו לאורך היד שלך כשהראש באיזור המרפק והבטן מונחת על כף היד שלך ותנדנדי אותו ככה -זו תנוחה שעוזרת מאוד. לגבי הגזים- תבדקי מה את אוכלת לכל תינוק יש רגישויות שונות למזונות שאנחנו אוכלות( אצלינו עגבניות השפיעו עליה לרעה) ותמנעי מ-פירות הדר, כרובית, ברוקולי ושאר יוצרי גזים ידועים (שעועית, כרוב ...). יכול להיות שדבר מה שאת אוכלת ביומיום ולא נראה לך שיוצר בעיה כלשהי משפיע על העולל לרעה (שמעתי על מישהי שאורז לבן גרם לילד שלה לגזים - מוזר לא??).תבדקי את זה לעומק. תעדכני מה קורה הלאה. עינת.

אורז וגזים - לא מוזר בכלל

כל מה שמשפיע על מערכת העיכול של האם עלול להשפיע גם על מערכת העיכול של התינוק. ידוע שאורז עושה להרבה אנשים עצירות, ולכן הוא בהחלט גורם שעלול לעורר כאב בטן אצל יונקים לאימהות שמגיבות כך.

לאה_מ

New member
זה רק ההרדמה ואח"כ אפשר להעביר

אותו לישון במיטה? אני זוכרת שאבא שלי סיפר לי שבתור ילדה הייתי נרדמת רק בנדנדה שהוא תלה לי במיוחד במרפסת (ויש סיפור במשפחה שלנו על איך שהוא קדח כל הדרך עד שהמקדח יצא דרך הגג, כדי שהנדנדה תהיה מספיק בטיחותית בשביל האוצר שלו
), אבל אחר כך הם היו מעבירים אותי למיטה. תנסי לבדוק אם את יכולה להעביר אותו כשהוא כבר ישן חזק יותר.

ענתש

New member
אצלנו בהחלט הישיבה היתה מקילה

לה על הגאזים. היא היתה נרדמת בישיבה עליי (אני שכבתי על הגב, ברכיים מקופלות והיא ישבה לי על הבטן ונשענה על הירך שלי כמו משענת). ולגבי המטרנה סנסטיב - זה סנסטיב יחסית לפורמולה רגילה, לא יחסית לחלב אם. בדרך כלל פורמולה עושה רק עוד יותר שמח בבטן.

עוד רעיון...

נורי העדיף להרדם עליי במנשא וככה היה נוח לשנינו. לגבי מטרנה-אל תתפתי...

זה הנדנוד שמרגיע ולא הישיבה

לגבי הגזים - ניסית את התכשירים השונים? זה קצת מקל על הכאבים. ניסתי שומר? יש כאן בנות שאומרות שזה מאוד עזר להן. לגבי מטרנה - אין לי שמץ של מושג. אני לא בטוחה אם איחלתי לך מזל טוב - אז יום הולדת שמח
תרגישו טוב אמא של ליה

שרוןן

New member
אשליה הי

זו שרון, מהפורום השכן, הריון ולידה לגבי גזים אני ממליצה לך להשתמש בגלי-כל של חברת הום גליל, זה מוצר הומיאופטי שפשוט עושה פלאים- מדהים. לגבי עדי, לא תנוחת הישיבה עושה לו את זה אלא עצם הנידנוד, שהוא דבר מרגיע. נסי את המוצר של גליכל ותשני טוב, גם את וגם הוא, מאז שאני השתמשתי בזה נהייתי חסידה של המוצרים שלהם גם בשלבים יותר מאוחרים של גדילת השיניים, צינון ועוד...

אפרת_ח

New member
הפתרון לגזים ../images/Emo62.gif ../images/Emo59.gif

הפתרון לגזים הוא להניק יותר זמן מאותו צד. יש הסבר מפותל על חלב קדמי ואחורי, אבל החשוב הוא שהטכניקה עובדת!!! לתינוק שאוכל ארוחות פחות-או-יותר מסודרות (לפחות שעתיים-שלוש בין הארוחות): להניק כל ארוחה מצד אחד. למשל להניק בצד ימין, לעשות גרפס ולהציע שוב את צד ימין. בארוחה הבאה להניק בצד שמאל, לעשות גרפס ולהציע שוב את צד שמאל. לתינוק שאוכל קצת לעיתים קרובות, להניק כל שלוש שעות מצד אחר לפי השעון. למשל משש עד תשע מצד ימין, אח"כ מתשע עד 12 מצד שמאל, אח"כ מ-12 עד שלוש שוב מצד ימין וכן הלאה. תנסי שלושה-ארבעה ימים את השיטה ורוב הסיכויים שהגזים יחלפו. רק במקרה הנדיר שזה לא עוזר, תנסי לבדוק את הדיאטה שלך. בשלב ראשון תפסיקי עם חלב ומוצרי חלב למשך שבועיים, ורק אח"כ הדברים "של הסבתות" כמו כרוב וכו´ כי הרגישות לחלב היא הכי נפוצה! הנ"ל מבוסס על דברי אסתר גרוניס. אצלי ההנקות-מצד-אחד עבדו תוך יום!

אפרת_ח

New member
שכחתי בקשר למטרנה-סנסיטיב

במקרים של בעיות עיכול, הפורמולות השונות רק גורמות יותר נזק, אז לדעתי ממש לא כדאי לך לנסות.

דבורי

New member
מה עושים עם תאומים?

בצלאל מאד סובל מגזים, וממילא נשאר בכל ארוחה על אותו הצד (כשבערך חצי מהארוחות נעמה אוכלת במקביל מהצד השני).

סליחה אפרת - אני שוב חולקת על מה

שכתבת: אין "צריכה להפסיק". אצל הרבה נשים (למען האמת - למעלה מ 75% מאוכלוסיית א"י) קיימת רגישות לחלב פרה ברמה כזו או אחרת, שגורמת לסימפטומים שונים בגוף. מרביתנו התרגלנו לתחושות ונוטים להתעלם מהן. אנשים רבים לא חושבים שהם רגישים, אך כששואלים אותם הם מגלים פתאום שאחרי שהם שותים שוקו הם ממהרים לשירותים.. לכן, ישנה הצעה לנסות להימנע ממוצרי החלב לתקופה של שבוע ולראות האם יש שינוי. זו רק הצעה. אפשר להתחיל בעיקר מהחלב הנוזלי (מי ששותה) ואח"כ לעבור לגבינות השונות ולמוצרים האחרים. חשוב לזכור, שלחלב יש השפעה על פלורת המעי למשך כחודש, והדרים ישתנו אך לאט. זה לא משהו גורף, ולא מתאים ונכון לכולן. אני אישית ממליצה לפני כן לבדוק - לעשות מעקב - האם יש ימים בהם יש יותר גזים לתינוק? מה אכלת בימים הללו (או יום קודם)? ואז לנסות להימנע ממאכל זה ולראות האם יש שיפור.

נכון ולא נכון!

אם היה פתרון קסם לגזים - כמו שאת מציגה את זה - הכל היה הרבה יותר פשוט. יש סיבות שונות לכאבי בטן אצל תינוקות. רובן נובעות מהעובדה, שמערכת העיכול של בני האדם היא אחת האחרונות להתפתח, ומשלימה את התפתחותה מחוץ לרחם. העובדה הזו גורמת לילדים רבים כאבים סבל ולהורים רבים סבל רב לא פחות. נכון שלילדים מסויימים הבעיה נובעת מהרכב החלב וההבדל בין החלב הקדמי לאחורי, אבל זה ממש לא פתרון קסם והוא לא נכון לכל ילד (כמעט לכולם לא).

She Dolphin

New member
תומר היה נרדם המון בטרמפולינה...../images/Emo1.gif

אני יודעת שאומרים שזה לא טוב שהם ישנים בזווית של מין חצי ישיבה כזאת, אבל לי זה לא נראה נורא כל כך... מדובר היה על שינות היום שלו, וכמה פעמים בלילה, ולא נראה לי שנגרם מזה נזק. אם מדובר בלהרדם באופן קבוע רק ככה, אז אולי זה לא מומלץ. ו -
... אשליה, עניתי לך במסרים (בתור _גלית_) ואני רק רוצה לדעת אם המסר הגיע אליך...

ashlaya

New member
../images/Emo32.gifגלית

קיבלתי את המסר שלך מאיחור של יום .... וגם עניתי.... תודה

לא להתפתות לעיסקאות בשטח!!

תחליפי החלב, למרות שהם מאוד מאוד משתדלים לשכנע אותנו אחרת, לא יכולים להיות "סנסטיב". הם לעולם לא יהיו תחליף לרגישות ולהתאמה של החלב של לעדי. אנישולחת לך מסר. לגבי הנדנדה - נשמע לי מאוד מואד הגיוני.

inbale

New member
ועוד נקודה קטנה למחשבה

כדאי לבדוק מה קורה מבחינת טונוס השרירים...יש תינוקות שנוח להם בתנוחה מסויימת בגלל טונוס גבוה או נמוך בשרירים וברצועת הכתפים בפרט. מעבר לזה אמרו לך את הכל....

למעלה