ליריקה

סימי71

New member
ליריקה

הי בנות לכולם,
אני עם סימבלתה כבר תקופה שבתחילה עזרה אבל כבר לא הראומטלוג הוסיף לי ליריקה 75 פעמיים ביום רציתי לדעת מנסיונכן איך הלירקה? האם היא עוזרת ? נכון לעכשיו אני ממש סובלת ובקושי מצליחה ללכת. יוצאים לי כתמים כחולים כמו מכות על הרגליים אח"כ הופכים לחומים ואז זה עובר וממש כואב במגע מישהי פה עברהמשהו דומה?

תשובה

מתחילה מהסוף: לגבי שטפי הדם: אני לא מכירה את התופעה הזאת מפיברו וגם לא שמעתי מאחרות, ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה או הראומטולוג. לגבי הליריקה: הציעו לי כמה פעמים מרופאים שונים כי זה השלב הבא אחרי האיקסל/ סימבלתה ודומיהם, עדיין לא ניסיתי כי נרתעת מתופעות הלוואי וכרגע יחסית בתקופה טובה. אני מציעה לך לשקול להתייעץ עם פסיכיאטר שיש לו ניסיון עם ליריקה. מניסיוני, רופאים פסיכיאטרים מכירים אפשרויות שראומטולוגים פחות בקיאים בהן ויכול להיות שיציעו לך להגדיל מינון של התרופה שאת כבר לוקחת או להוסיף כדור אחר.

לי ישר פרופ' בוסקילה נתן ליריקה

פעמיים ביום, זה היה לי יותר מדי ולא הצלחתי להתאושש מתופפעות הלוואי ואז הוא הוריד את הכדור של הבוקר ואותו החליף לאלטרולט וזה די עוזר.
נראהלי שכדאי לתת סיכוי של מס' שבועות כדי לראות אם את מסתדרת עם הכדור, תופעות הלוואי עוברות והוא עוזר או לא...

סימי71

New member
לא אשרו לי ליריקה בקופת חולים כללית

עזרתכן בבקשה,
הגשתי בקשה ללירקה עם מכתב מהרופא המטפל והמלצת הראומטולוגית.
המענה היה שאני לא מאובחנת למקרה (משהו דומה לא זוכרת בדיוק)
אני לא מוצאת איפה לקרא לגבי ההתניה ללירקה אם משהי מכן יכולה להפנות אותי.
ואם מישהי פה קיבלת אישור אז מאיזה רופא ההמלצה ומה היה כתוב בה.

בקופה או במושלם?

גם לי הקופה לא אישרה כי ההתוויה של הליריקה היא לא לפיברו או משהו כזה.
המושלם אישרו לי השתתפות שאחריה זה עולה באזור ה100 ש"ח לחבילה אחת...

למעלה