ליריקה

מ א1

New member
ליריקה

שלום רב, אני לוקחת מזה כשבועיים ליריקה לטיפול בטריגמינל נאורלגיה. לצערי הרב התרופה אינה משפיעה על הכאבים. אני מרגישה את כל תופעות הלואי של התרופה אבל עדיין יש לי כאבים חזקים. הנוירולוגית העלתה לי את המינון ואמרה שניתן לתרופה את ה"הזדמנות" להשפיע במקסימום המינון האפשרי לפני שנפסול אותה לגמרי.כעת מזה יומיים אני לוקחת 150 מ"ג פעמיים ביום ועדיין אין שיפור משמעותי. האם הליריקה תתחיל להשפיע מתישהוא? האם צריך להחליף תרופה? האם מותר לקחת ליריקה ומשככי כאבים "רגילים" (כמו אופטלגין) לכאבי הראש המלווים את השימוש בליריקה? מה מוכר למומחי הפורום כתחליף לליריקה (טגרטול ניסיתי כבר בשנה שעברה - היו לי סחרחורות ב 600 מ"ג אז הפסקתי - בהתייעצות עם נוירולוג כמובן)? אודה לכם על תשובותיכם המלומדות.

חכי בסבלנות.העלאת מינון והשפעה 3-7 ימים

נוירולוג מטפל יכול להעלות את מינון הליריקה עוד...כן, מותר לשלב תרופות שונות בטיפול וראוי שזה יעשה בהמלצת ואישור רופא מטפל. בכל מקרה ישנן עדיין תרופות נוספות אפשריות וכן טיפוליים חודרניים ( כמו חסימת בעצב). אם הנוירולוג לא מסייע אפשר וכדאי להתיעץ גם במרפאת כאב ( הקיימת בכל מרכז רפואי כמעט) . ניתן כמובן גם להתיעץ ברפואה משלימה ( דיקור למשל..)

מ א1

New member
תודה על תשובתך

אכן, אחזור לנוירולוגית שלי כי אני במינון הזה (150 מ"ג פעמיים ביום) כבר 4 ימים ועדיין אין השפעה של ממש. בסך הכל אני מטופלת בליריקה (התחלתי במינון נמוך) כבר שבועיים ועדיין אין הטבה ואני מאוד סובלת. אני גם מטופלת במרפאת כאב ומקבלת זריקות (מותר לקבל זריקה עד 6 פעמים בשנה) ובפעם האחרונה הזריקה לגמרי לא השפיעה.

מ א1

New member
ליריקה

נמצאת בסל אך נחשבת לקו שלישי של טיפול זאת אומרת: קודם מנסים תרופות שקודמות לליריקה למשל טגרטול או טרמדקס וכד' ומשלבים בטיפול במרפאת כאב. אם טופלת בשתי תרופות (אולי שלוש...) ועדיין אתה סובל ואין השפעה מהתרופות והטיפול שקיבלת אז מאשרים לך באישור מיוחד לשלם רק את השתתפות החבר על הליריקה. עד שאישרו לי שילמתי מחיר מלא אחרי הנחה כלשהיא לביטוח משלים שיש לי, זה היה יקר מזל שאישרו לי מהר. לצערי התרופה עדיין לא עוזרת לי ואני כנראה אצטרך להחליף או להעלות מינון.

שמה של הליריקה הגיעה לאזני מה"סיפרות"

לא ניסו לתת לי טגרטול או טרמדקס. לא אישרו לי ליריקה. הבעייה שהיתה לי - נפתרה בנוירוכירורגיה.

מ א1

New member
נוירוכירורגיה זה אולי השלב הבא אצלי

כי התרופות לא עוזרות הפעם (בשנה שעברה הטגרטול עזר). הנוירולוגית אומרת שצריך במצבי לחשוב על ניתוח כאופציה בינתיים אני מחכה ל m.r.i שיבהיר מה בדיוק קורה ואז הנוירולוגית תוכל לדעת יותר בירור לאיזה כיוון ללכת, תרופתי או ניתוח. אני סובלת. האם אצלך נפתרה הבעיה אחרי ניתוח? נפתרה לגמרי?. ניתוחי ראש זה דבר די מסוכן , אפילו בימינו שהרפואה כל-כך מתקדמת ואני מאוד חוששת מכך.

מ א1

New member
האם חזרת לתפקד כרגיל

האם חזרת לתפקוד רגיל אחרי הניתוח? כאבי הטריגמינל נאורלגיה משביתים אותי טוטלית. אני לא יכולה: לצחצח שיניים, בקושי לאכול, לשתות רק עם קש (גם קפה...), לדבר עם אנשים לצחוק או לחייך אפילו... לפעמים אני חושבת יאללה נלך לחתוך וזהו עד שימצאו לי תרופה שעוזרת בטח יעבור הרבה זמן ואני פשוט סובלת...

כמעט

בעייתי לא היתה כבעייתך. לכן אני לא מפרטת יותר. ה"קונץ" הוא: למצוא מנתח שאת סומכת עליו.

למעלה