לירושלמים שבינכם.....

לירושלמים שבינכם.....

וגם לכאלה שמכירים את אזור ירושלים מתוכנן לנו סוף שבוע בזמן הקרוב בירושלים. ישנם כמה מסלולי טיול שאנחנו צריכים לבחור אחד מהם. ליום הראשון: מסלול 1. מוצב הפעמון ברמת רחל - תצפית לעבר מדבר יהודה, בית לחם. תצפית מארמון הנציב - משכנות שאננים, ימין משה - סיור שכונות בירושלים. מסלול 2. תצפית מארמון הנציב, העיר העתיקה, החומות. טסיעה לשער יפו, כניסה לעיר העתיקה. הליכה על החומות משער יפו לכוון החומה המערבית. ירידה לרחבת הכותל. זמן חופשי - 1/2 שעה. מסלול 3. טיול טבע - נסיעה לעבר כסלון, ביקור באנדרטת גווילי אש, תצפית מהר הטייסים לעבר נחל שורק ונסיעה למערת הנטיפים. ביקור במערה. מסלול 4. נסיעה לאוניברסיטה המורמונית. סיור של שעה הכולל סרט על המקום, סיור בגינות האוניברסיטה. מסלול הליכה על החומות משער יפו לכיוון החומה המערבית והדרומית, ירידה לרחבת הכותל. ביום השני: מסלול 1. סיור רגלי בבנייני האומה, שער צדק, גן סאקר והכנסת. מסלול 2. נסיעה לסטף - חקלאות עתיקה, מעיין הניקבה. מסלול 3 סיור שכונות - נסיעה לשכונת טלביה, המושבה הגרמנית, הטמפלרים ועמק רפאים. אשמח לקבל את חוות דעתכם

לא יודעת למי ולמה מיועד הטיול

אבל לא הייתי מטיילת בימים אלו על חומות ירושלים, ולא הייתי נכנסת לעיר העתיקה. כילידת ירושלים וכירושלמית לשעבר, יש לי סנטימנטים מיוחדים ביותר לעיר המיוחדת הזו, אבל מן הסתם, אני חוששת. יהיו שיגידו זו עיר הבירה שלנו, עיר הקודש, עלינו לטייל בכל מקום וכו´, אבל לא הייתי לוקחת שום סיכון, ובמיוחד לא בטיול מאורגן. שאר המקומות/אתרים שציינת הם בהחלט לעניין.

מאחד שמכיר רק "קצת"

כל המסלולים יפים ו"בטוחים"... ממליץ ביום הראשון על מסלול 3 וביום השני, איזה פלא, גם מסלול 3... תעשו חיים...

מתוקה40

New member
כירושלמית לשעבר.....

ואחת שמכירה "קצת" את ירושלים, אני חושבת שיכול להיות כיף לעשות את אחד המסלולים האלה, אבל, בגלל המצב הבטחוני אני לא בטוחה שזה רעיון טוב אפילו לא לתצפית מארמון הנציב שיש משם נוף יפה, צריך לבדוק עם משטרת ירושלים, הם יהיה הכתובת הכי נכונה (בתקווה שיגידו לך), איפה מומלץ לטייל בירושלים מבלי להסתכן מדיי. שיהיה טיול בטוח ומהנה במידה ויצא לפועל.

בתור ירושלמי גולה, העברת בי שטף עז

של געגועים למקום המופלא והיפה הזה, והינה כמה הערות קצרות: 1. רמת רחל... אך אך אך... אילו זכרונות מהאקסית.. מי היה יודע מי היה מאמין.. אבל הפרק הראשון ששידרתי היום של מיתוס על האש... נלקח מהחוויה שעברתי עם האקסית שלי ש.. גרה שם... (בקיבוץ רמת רחל) מקום יפיפה, ק´ לקחת בחשבון: חם ביום ,ומאוד קר שם בלילה. כי זה קרוב לאיזור המדברי. מומלץ לקפוץ לבריכה המצוינת של הקיבוץ, ולמסור ד"ש לגברת לוי....סליחה.. אני לא אמרתי כלום... הלאה: 2.זהירות מארמון הנציב, לא בשעות הערב, היו שם כבר כמה וכמה דקירות מבני דודנו החביבים - הישמעלים. נוף מהמם יש משם, וגם סיפור מיוחד בקשר לכביש מיוחד שיש שם שגורם לאילוזיה אופטית (מכירה את הסיפור ?). בכל אופן רק בשעות היום, ואם בערב, בקבוצה 3. אם כבר טיול טבע אז למה לא למקום היפה ביותר בירושלים בפרט ובעולם בכלל : עין כרם ! (מגורים : שנה) 4. כותל זה אחלה, פתק בשבילי אם אפשר, שאלוהים יזרז קצת את הזכייה שלי בלוטו, הוא כבר מעכב לי את זה 33 שנה. הגיע הזמן, לא ? 5. גן סאקר, מקום ירוק ותענוג לעשות בו חניית ביניים ואפילו פיקניק, המון דשא, מרחבים כלבים ובלי כלבים, עם ישראל במיטבו. ד"ש להיכל הצדק הלא הוא הבג"צ השוכן שם עפ המשולש המפורסם שלו, ויריקה עסיסית ממני לעבר הכנסת שנמצא גם לא רחוק. תודה. 6. סטאף - אם כן אז לא להתעצל ולהגיע לגבינות המפורסמות של שי זלצר. אין. פשוט אין כמו הגבינות שלו. תמסרי לו ששכחתי אצלו את המשקפי שמש האופטיות שלי שנה שעברה, אולי איזה עז מצאה אותן והוא שומר לי עליהן. תודה. שכחתי משו ? במושבה הגרמנית, כמובן: ממולצת: מסעדת תאנים, או בית קפה כפית אם אינני טועה. ספרי לי איך היה, וד"ש חם ומאוהב למקום שאליו עוד אחזור... יום אחד..
!

למעלה