ליקר תותים

123dagmaluach

New member
ליקר תותים

שלום לכל רוקחי הליקרים. אני לא בטוחה שככה זה צריך להיות, אז אשמח לאישור מכם. הכנתי ליקר לפי המתכון הזה: חותכים תותים לרבעים ומניחים בצנצנת. מכסים בסוכר עד שלא מבצבצים תותים. מכסים בגאזה ובגומיה. משאירים במקום אפל, עד שהכל תוסס ונמס (בין שלושה שבועות לחודשיים). מסננים ומוסיפים אלכוהול לפי הטעם. ועכשיו, אחרי 4 ימים, זה נראה ככה. למטה שכבה של סוכר שלא נמסה. מעליה נוזל אדום בוהק. למעלה צפים התותים כאלה מכווצים וקטנים. רק שעכשיו הם התחילו בועות קטנות כאלה, כמו קצף ליד התותים. (אני מניחה שלזה התכוונתם כשהסברתם כאן על תסיסה). וכמובן כל החדר מריח כבר מהתותים. בכל אופן, האם כך זה צריך להיות? האם בשלב מסויים כל הסוכר יימס? איך אני יודעת מתי לסנן ולהוסיף את האלכוהול? האם אחרי הוספת האלכוהול מומלץ לתת לזה עוד קצת זמן לפני שטועמים? תודה מראש

marsala

New member
ליקר תותים...

את התותים היית צריכה להשרות באלכוהול נקי למשך כחודש,אז להוסיף סוכר ומים,לסנן את התותים ולבקבק. בגרסה הנל אין תסיסה אלא השרייה באלכוהול,בגרסה שלך הייתה תסיסה (לא הופיעו זבובי תסיסה מעל הצנצנת?) והבעיתיות של יצירת אלכוהול בצורה כזאת היא שקשה ליצפות מה יהיו תוצאותיה. לא נורא תותים יש בשפע,אלכוהול נקי נמכר בארץ בחופשיות ובזול וסוכר לא חסר... אז שיהיה בהצלחה.. מוש

123dagmaluach

New member
באמת../images/Emo35.gif

אבל מה שהבנתי זה שיש בעצם שתי גישות. השריה באלכוהול והשרייה בסוכר, ושתיהן טובות. עד היום ניסיתי רק עם השריה באלהוכול ואמרתי שנלך על השיטה השניה. אתה בטוח שזה לא יעבוד? ממש לא הופיעו זבובים (אולי בגלל שאין לי זבובים בבית...
) אבל האם בכל זאת אפשר עוד להציל את זה?

marsala

New member
טוב אז אולי הגזמתי../images/Emo3.gif

תלוי באיזה מצב הנוזל נמצא,אני במקומך הייתי מערבב בזהירות את הכל כדי לוודא שכל הסוכר נמס,אחכ הייתי מועך את התותים,אפילו בעזרת בלנדר ידני מסנן מוסיף מים כדי להוריד את חוזק האלכוהול ומחזיק אצבעות(סתאאם...)יהיה בסדר אני משוכנע ! מוש

marsala

New member
אהה,וזבובי התסיסה או בלע'ז -

דרוזופילה,מגיעים למקום התסיסה גם אם תאטמי את ביתך בצלופן...אין איך למנוע מהדרוזופילות להגיע למקום שיש בו תסיסה ,הם מריחים את זה מקילומטרים.. אני מרים כוסית בזה הרגע למלכי התסיסה-הדרוזופילה! מוש

opherk

New member
רוצים להכין ליקר וחוטפים.. ../images/Emo18.gif

לוחמה ביולוגית...

סער א

New member
רגע , עכשיו תורי...

קודם כל אל פחד לא הכל אבוד... בהכנת ליקר בשיטה הזו באמת יש יותר סיכון אבל לדעתי התוצאה גם מוצלחת יותר . בכל אופן כמה זמן עבר מאז שהתחיל הקצף ? אם לא הרבה זמן אז את צריכה עכשיו להוסיף את האלכוהול על הכל ואז מה שיקרה זה שקודם כל אם התחילה תסיסה היא מיד תפסיק וזה יציל את כל העסק . תנסי להריח את הצנצנת אם יש התחלה של ריח רע אז אני לא יודע אם כדאי לקחת סיכון אבל אם יש רק ריח של תותים ואין ריחות לוואי אז הכל טוב , פשוט תוסיפי את האלכוהול (אל תוציאי את התותים) ותתני לזה לנוח עוד כמה שבועות ואז תסנני .

yael469

New member
בעיה עם ליקר תותים

גמני הכנתי ליקר תותים, ארבע צנצנות, שתיים מכל שיטה. בשתיים בהן הושרו התותים עם הסוכר יש תסיסה לפחות שבוע, וכשפתחתי אותן השתחרר גז. התותים צפים למעלה ונראים "מתים" לחלוטין. עם זאת, אין ריח רע או יתושי תסיסה למיניהם. האם יש טעם להמשיך או פשוט להזביל? תודה.

סער א

New member
תראי , קשה לי ככה לזרוק תשובה

אבל... בעיקרון אל אמורה להיות תסיסה , ואם את אומרת שהשתחרר גז זה אומר שני דברים . 1 שאטמת את הצנצנת וזה לא היית אמורה לעשות אלא רק לכסות בבד 2. שהיתה תסיסה וגם זה לא טוב אבל יכול להיות שהיא רק התחילה ולכן לא צריך לזרוק , אני אומר תטעמי קצת אם יש טעם לא טוב או הרגשה של כאילו גזים קטנים כמו של סודה , את יודעת תוסס כזה אז אני ממליץ לזרוק ץ אם הכל נראה בסדר אז פשוט תוסיפי לזה אלכוהול בשביל לעצור את התסיסה

avat

New member
אני בד"כ מתסיס בצנצנת כבישה

כל יום מנער ומשחרר לחץ, בד"כ זה יוצא טוב. כשמשאירים בצנצנת עם הסוכר, הפרי עולה למעלה וצף. אין חשש לריקבון? בניעור אין בעיה כזו בד"כ. אודה להיתייחסות

סער א

New member
תקשיב ליקר לא מתסיסים...

הליקר לא אמור לתסוס , תסיסה בהכנת ליקר אומרת שהפרי מתחיל להתקלקל זה לא כמו תסיסה בהכנת יין שיוצרת אלכוהול . מכיוון שלא השתמשת בשמרי יין . בהכנת ליקר בשיטת הסוכר יש לכסות את הכלי בבד גאזה/חיתול צפוף וזאת על-מנת למנוע כניסת זבובוני חומץ שגורמים לקלקול . לא כל פרי ניתן לעשות בשיטת הסוכר , מנגו למשל אי אפשר כי הוא מתקלקל מאוד מאוד מהר אבל עם רוב הפירות אין בעיה .

123dagmaluach

New member
לזרוק או לשמור, זאת השאלה...

הי סער. תודה רבה על התייחסותך. יש קצף כבר כשבוע. אחת לכמה ימים אני מערבבת את הכל ונראה שתוך כמה ימים כבר ייגמר הסוכר למטה לחלוטין. אין ריח רע או משהו כזה, יש פשוט ריח של תותים בשלים מאוד. התותים צפים למעלה, בתוך מין קצף כזה. מה אתה מציע? לזרוק או לשמור? איזה נזק עלול להיווצר אם אני בכל זאת שומרת את זה וזה בעצם מקולקל?

סער א

New member
תראי זה לא יהרוג אותך, אני מקווה...

כמו שאמרתי כדאי לטעום , רק ככה עם כפית על קצה הלשון בכדי לראות איך הטעם אם הטעם הוא כמו תרכיז תותים ממש טוב בלי טעמי לוואי אז סבבה תוסיפי עכשיו אלכוהול תאטמי ותני לזה לנוח . אם יש טעמי לוואי של קלקול או הרגשה של גזים (תסיסה) אז לדעתי לזרוק

123dagmaluach

New member
ולא כדאי לחכות כבר עד שכל הסוכר

יימס? ואם זה אכן טוב, לסנן ולהוסיף אלכוהול או פשוט להוסיף אלכוהול ובשלב מאוחר יותר רק לסנן?

סער א

New member
לא אני חושב שלא כדאי לחכות...

ולא אל תסנני , פשוט תוסיפי את האלכוהול פנימה ככה הסוכר ימשיך להתמוסס , והאלכוהול ימצה מהפרי עוד טעם וארומה . בדרך זו בעצם משלבים את שתי השיטות גם של ההשרייה בסוכר וגם של ההשרייה באלכוהול . תתני לזה לנוח כמה שבועות , ולאחר מכן תסנני .

avat

New member
אז עוד הבהרה ../images/Emo8.gif

הרי הגזה על הצנצנת היא לצורך הוצאת גזים שנוצרים משהיית הפרי עם הסוכר, האם היווצרות הגז אינה תסיסה?

סער א

New member
אז ככה...

לגאזה שתי מטרות קודם כל למנוע כניסת מזיקים כגון זבובוני חומץ מעבר לזה זה נכון שמשתחררים גזים בזמן ההתפרקות של הפרי בסוכר ונכון שחלקם נוצרים מתסיסה . אך התסיסה אינה המטרה אלא תופעת לוואי בלתי רצויה מעבר לכך ישנם כל מיני סוגים שונים של חיידקים פטרית ושמרים שגורמים לתסיסה וכל אחד גורם בסופו של דבר לתוצאה אחרת... ישנם שמרי היין למשל שהופכים סוכרים לאלכוהול ישנם החיידקים שמכניסים זבובוני החומץ שהם הופכים את הנוזל לחומץ וישנם המון סוגים שונים שסתם מקלקלים והורסים את פרי עמלנו . בכל אופן התסיסה שנוצרת בהשריית הפר בסוכר אינה יוצרת אלכוהול אלא רק מפרקת את הפרי למרות שאם ניתן לו מספיק זמן הוא גם יתקלקל . ולכן אם נשים את הפרי והסוכר בכלי אטום הוא יתפוצץ , ממש פיצוץ !! הגאזה נועדה לאפשר את השתחררות הגאזים . בכל אופן המטרה של הסיפור היתה להבהיר שהמטרה של השריית הפרי בסוכר אינה התססה , אלא לאפשר לסוכר לשאוב ולמצות מהפרי את הנוזלים ועימם את הטעמים והארומה . למען הנוחיות שלנו אם יש לך עוד תגובה , שאלה , הערה אני אשמח לשמוע אותה אבל בואי נפתח שרשור חדש שלפחות נוכל לראות אותו בקלות .

למעלה