ליקר שסק

123dagmaluach

New member
ליקר שסק

אהלן. מה דעתכם על ליקר שסק? יכול לצאת שווה? קראתי בחיפוש שאפשר לעשות ליקר אמרטו מגרעיני שסק. יש למישהו מתכון מעניין? אני מניחה שאפשר לקחת את הגעינים לליקר אחד ואת הפרי לליקר אחר, אז בקיצור, אשמח למתכונים. תודה מראש

dusa

New member
ליקר שסק יוצא נפלא!

והליקר גרעיני שסק יוצא סמיך ובעל טעם חזק של שקדים. פשוט אוספים גרעינים כל העונה (הדי קצרה לצערנו) ושמים בצנצנת בשכבות עם סוכר ביחס של 1:1 .משאירים שנה!!!! מידי פעם אפשר להפוך את הצנצנת. אחרי שנה מוסיפים אלכהול 95% לפי הטעם. שיהיה לבריאות!

MidNight Flame

New member
לא פוצעים את הגרעינים? ז"א...

משאירים אותם שלמים? הם לא מתייבשים?

סער א

New member
בדיוק כמו שאמרת !!!

אם את מעוניינת בליקר אמרטו תשתמשי בגרעינים ולליקר שסק בבשר של הפרי עצמו בלבד . מכיוון ששסק משחיר במגע עם האויר אז לדעתי לא ניתן לעשות את הליקר בשיטה של השרייה בסוכר אלא רק בהשרייה באלכוהול . אז... קחי אלכוהול תשרי בו את בשר הפרי ובמקביל גם תשרי את הגרעינים באלכוהול ותני לזה זמן למצות טעמים וארומות ולאחר מכן תוסיפי סירופ סוכר בהתאם לטעמך ולסוג האלכוהול בו השץמשת . המתכון להכנת ליקר הינו דומה לכל הפירות בעיקרון מה שמשתנה זה רמות סוכר וכו' .

סער א

New member
מממ....dusa השיגה אותי....

בכל אופן הכוונה שלי היתה שלא ניתן לעשות את בשר הפרי בסוכר אלא רק באלכוהול... לגבי הגרעינים אני לא מבין איך יכול להיות מה שהיא הסבירה אבל יש לה המון נסיון אז כנראה שזה נכון... בכל אופן אנחנו הכנו ליקר גרעיני שסק (אמרטו) בהשרייה באלכוהול לא סוכר ויצא נהדר .

123dagmaluach

New member
תודה לשניכם. ולמי שמעוניין, מתכון:

פשוט חיפשתי מתכונים בפורום הלא נכון, אז אחרי שפירסמתי הודעה זו, נכנסתי לפורום מתכונים. למי שמעוניין, שני מתכונים לליקר מגרעיני שסק: הנה הראשון והנה השני ולגבי הפרי עצמו, אני פשוט אנסה. מה עדיף לדעתכם השרייה בוודקה או בכוהל? מתי דרך אגב עדיף זה ומתי זה? ושוב תודה.

marsala

New member
לא הייתי מתאר לעצמי מעולם שאפשר

לעשות משהו מגרעיני שסק, מדהים. מוש

dusa

New member
הראשון זה בדיוק מה שאמרתי וסער

שווה לך בהחלט לנסות. צריך הרבה סבלנות אבל למי שאוהב את הטעם של השקדים - זה מדהים!!!!

סער א

New member
אז זהו שאני ממש ממש שונא...

ליקר אמרטו , אין לי מושג למה אני די אוהב שקדים אבל הליקר ממש מגעיל אותי . אבל שכנה שלי הכינה ויצא לה מעולה , אני לא אהבתי את זה אבל טעמתי ובאמת יצא לה טוב , רק לא לטעמי

libi10

New member
ליקר גרעיני שסק

מדוע מכינים ליקר מגרעיני שסק ולא מהפרי עצמו, מה מיוחד בגרעינים? האם ניתן להכין ליקר מפרי ללא גרעינים javascript:InsertIcon('
')

סער א

New member
נראה לי שלא קראת את כל השרשור...

אחרת היית מבינה... מהגרעינים עושים ליקר שבטעמו מזכיר שקדים , ליקר אמרטו מהפרי עצמו אפשר לעשות ליקר שסק , בטעם שסק !!! אם עושים מהפרי עם הגרעינים ביחד זה גם יוצא אמרטו בטעם שקדים

rachel1234

New member
נשמע מדהיםםם..אבל עזבו..תנו לאכול

את השסק כמו שהוא..יאמיייייייייי

123dagmaluach

New member
שום בעיה.

את תאכלי את הפרי רק בבקשה את הגרעינים תשלחי לכיווני...

123dagmaluach

New member
זיפ, אתה יודע, כמו במנות קרב בצבא

רק שאני תמיד אהבתי לאכול את האבקה של הזיפ בלי להוסיף לזה מים. זו מין אבקה חמצמצה מתקתקה עם מעט איזכור של טעם מלאכותי ביותר של תפוז. יאמ... נוסטלגיה...

sarusish

New member
מה היחס בין האלכוהול לבין

גרעיני השסק ? ומה היחס כאשר מכינים עם בשר השסק?

למעלה