ליקר-שאלה

• פותח הנושא geva
  • פורסם בתאריך

geva

New member
ליקר-שאלה

כשאמרתם שצריכים לערבב את הסוכר והמים, ולהרתיח עד לקבלת סירופ- למה התכוונתם? מה צריך לצאת? מים מתוקים בלי גרגרי סוכר שקועים או סירופ מצומצם וסמיך? האם יש הבדל בין אלכוהול 95 פשוט לבין 95 של חברה מוכרת (בטעם){מה עדיף זול או טוב, כי אמרו לי שאין הבדל ורק השם עושה את המחיר}

geva

New member
בבקשה תעזרו לי..........

שאלתי בקשר למתכונים כמו לימונצלו וליקר תפוזים (הרברונן נתן פה מתכונים)

yossin

New member
אחד אחד

סירופ סוכר נועד פשוט להמיס את הסוכר כדי להמתיק את התמצית. אין כאן עניין של איזשהם טריקים מסובכים אני משתמש באלכוהול לשתירה הכי זול שאני מוצא בסופר. פעם, כשהיה לי כסף השתמשתי בוודקה. כיום אני פשוט מוהל את האלכוהול במים, לפי היחס שאני רוצה. אם לא מצאת עדין מתכונים לליקרים, צרי קשר ותקבלי קישור טוב באנגלית, או תרגם פרוביזורי לעברית

סער א

New member
תשובות לשאלתך..

סירופ:יש לו שתי מטרות , גם באמת להמיס את הסוכר אבל גם מבשלים את זה עד שהוא קצת מסמיך , וזה נועד גם כדי לתת למשקה מרקם קצת יותר סמיך , לא ממש מצמצמים את הסירופ כמו שאמרתי רק עד שקצת מסמיך . בעיקרון אין הבדל בין סוגי האכוהול השונים , מכיוון שהוא 95% הוא נטול טעמים וארומות וכו' , אני לא הרגשתי הבדל בטעם , האלכוהול עצמו מגעיל ולא משנה של איזה חברה . המטרה בליקר היא להגיע למצב שלא מרגישים את הטעם של האלכוהול אלא רק חריפות נעימה בגרון , ובמצב הזה כבר בכל מקרה לא מרגישים את הטעם שלו אז זה לא משנה . בהתחלה השתמשתי באלכוהול של כרמל מזרחי מהסופר שעלה די יקר עכשיו אני קונה מסיטונאי אלכוהול של איזה יקב אחר וזה כמעט חצי מחיר .

למעלה