****ליקר רימונים****

סער א

New member
תראה כבר אמרנו את זה הרבה פה...

אין בנושא הזה מידות קבועות או זמנים קבועים כל אחד עושה אחרת , זה עניין של טעם השקעה וסבלנות גם אחרי שבועיים אפשר לשתות את הליקר , אבל אחרי חודשיים הוא יהיה הרבה יותר טוב ועמוק . בדיוק כמו יין טוב ככל שמשך היישון ארוך יותר כך משתבח היין הארומות והטעמים שלו מתעמקים והוא מעניין יותר . הדבר היחיד שמגביל את הנושא זה אחוז האלכוהול שעשית במידה ואחוז האלכוהול נמוך הוא יתקלקל מהר יותר ולכן לא תוכל ליישן אותו לזמן ארוך באמת . אם אחוזי האלכוהול גבוהים השמיים הם הגבול . כמה אחוז עשית אותו ?

סער א

New member
מה היה ה-10% בהתחלה ?

כן זה באמת יוצא 20 אחוז , שזה קצת נמוך זאת אומרת זה נמצא בתוך הנורמל לליקרים אבל מכיוון שזה נמוך לא היית מסתכן בליישן את זה יותר מדי זמן . אני את הרימונים פעם ראשונה עשיתי גם בערך 20% אבל את הנגלה השנייה כבר עשיתי כ-35% . בכלל את כל הליקרים שאני עושה התכלתי לעשות ללא הוספת מים למהילה ומשאיר אותם באיזור ה40% . לגבי כמה זמן הוא טוב לשתייה , אם עבדת בצורה נקייה , והבקבוק היה מעוקר כמו שצריך ואחרי הפתיחה אתה שם במקרר או אוטם כמו שצריך הוא יכול להחזיק כמה כמה חודשים טובים כשנה אפילו , אין לי מוגש יותר מזה כי אף בקבוק פתוח אצלי לא זכה לחיות יותר מכמה חודשים לפני שנגמר .

ככה עשיתי

שמתי 35% וודקה אבסולוט ועוד 30% סירופ סוכר והשאר מיץ רימונים ששמתי בוודקה וגם קצת סחטתי רימונים. אני לא מיתכוון לישן את זה הכוונה שלי לשתות את זה בערך תוך חודשיים ולא יותר חודשים זה לא יתקלקל?

j o s i e

New member
אולי שאלה קצת נודניקית...

אבל הליקר לא יקבל את הטעם המריר-בוסר הזה של הרימונים?

סער א

New member
אם מקפידים לא להכניס לליקר...

את החלקים הלבנים מהקליפה או הקרומים האלה שמפרידים בין הגרגרים אז אין בעיה של מרירות . וכן חשוב מאוד לא לפצוע את הגרעין הלבן שבתוך הגרגרים של הרימון אם הגרעינים הנ"ל נפצעים הליקר יהיה מר מאוד !

למעלה