ליקר ביתי חשוד

omerico224

New member
ליקר ביתי חשוד

הכנתי כמה ליקרים, כולם בשיטת השריה. אחרי כמה חודשים של השריה באלכוהול 96 לשתייה הוספתי מי סוכר ואחרי משהו כמו 3 חודשים על אחד מהבקבוקים נוצרה שכבה חשודה
שאני לא בטוח אם זו ציפה שנשארה או תסיסה מסוכנת! בבקבוק היו כוכבי אניס, הל וציפורן. אני כמעט בטוח שכולם היו מיובשים...
אז לסנן פשוט או לזרוק לפח של השכן?

אני לא מבין בזה אבל זה לא נראה טוב

לאיזה אחוז אלכוהולי בערך הורדת אותו?

והכי חשוב, איך זה מריח? אם זה תסס זה צריך להריח רע. יש לך תמונה מלמעלה?

omerico224

New member
..

מריח מעולה! בדיוק כמו הרכיבים שהוא מכיל, בגלל זה הבלבול כי זה באמת לא נראה טוב אבל הריח לא מעלה חשד..
אני מחפש את הכפתור שמעלה תמונה רק רגע.

omerico224

New member
הנה תמונה

אם האיכות הייתה טובה היית רואה שזה כמו אבקה או כמו משקע של פרי שהאלכוהול מפרק רק שבדרך כלל המשקע שקוע למטה..

יכול להיות שאלו שמנים?

שכבת שמנים יכולה להיווצר בלימונצלו למשל, אם כמות הקליפות היתה גדולה משהאלכוהול יכל להמיס.
איזה פרי זה? לאיזה אחוז דיללת?

אתה יכול לשחזר את המתכון? אולי נוכל להעריך אם יש סיכוי שבאמת יש לך תמיסה רוויה (כוהל יכול להמיס בערך שליש מנפחו שמן)

omerico224

New member
רעיון טוב השומן

ממש בקושי...בערך 5 כוכבי אניס חלק עם זרעים, כשתי כפיות ציפורן וכמות דומה של תרמילי הל מבוקעים. אלה הושרו בכ300 מ"ל אלכוהול 96 אחוז לכמה חודשים ואחרי זה סינון ודילול הנוזל שנשאר עם מי סוכר ביחס של בערך אחד לאחד.21111
רעיון טוב עם השומן אולי מהאניס...אני אנסה להוציא חלק לראות אם זה צף במים או מתמוסס. רעיון?

אחוז אלכוהול

לפי הכמויות שנתת זה יוצא בסביבות ה-45% אלכוהול (לא כולל התנדפויות) ולכן לא סביר שמשהו תסס לך בריכוז אלכוהול כזה.
הייתי מסנן ומשחק עם זה, אם זה שומן תהיה לזה תחושה די אופיינית. אפשר להריח בנפרד בזהירות...

omerico224

New member
צודק אחי, אבל

קרה לי כבר שחתיכות פרי מצאו את דרכן למעלה וצפו אל החמצן ונרקבו...עצוב

זה צף, אז אם תנסה למזוג באיטיות...

זה הדבר הראשון שיצא. ככה תוכל להריח ולבחון את זה מקרוב ובלי השפעה של הליקר.

כשהחומר בחוץ אתה יכול לנסות להוסיף אלכוהול ולראות אם הוא נמס בו. אם כן, כנראה שיש לך באמת תמיסה רוויה.

וזה הגיוני במידה מסויימת - אם מי הסוכר שהוספת היו רוויים גם הם, האלכוהול ממיס אותם ולא נשאר הרבה "מקום" לשמן.
בחזרה ללימונצ'לו - בגלל זה הוא צלול לפני הוספת מי הסוכר ועכור לאחר מכן.

nimrodrosen

New member
מנסיוני אילו שמנים שצפים למעלה

שפייה מתחתית הבקבוק תעשה את העבודה.

למעלה