ליקקתי פצע

Guest22

New member
ליקקתי פצע

שלום לכם. ליקקתי פצע ממנו ירד לי דם. האם זה הופך אותי לבשרי? תשובתכם הדחופה.

BaaMan

New member
כמדומני לא

בס"ד היות ובשר אדם אסור באכילה הוא גם לא נקרא בשרי...נראה לי...

asaf2000

New member
בשר אדם מותר באכילה

(אם אסור לאכול בשר אדם זה מדרבנן). אבל דם אסור לאכול בכל מקרה.

BaaMan

New member
אממ.

בס"ד אז ככה "ויהי האדם לנפש חיה..." "וזאת החיה אשר תאכל..." מהכתוב הראשון אפשר להבין שהאדם הוא בגדר "חיה וכאשר כתוב איזה חיה מותר לאכול האדם לא מוזכר....משמע הוא אסור באכילה.

asaf2000

New member
הממ.

לא יודע... הסתכלתי עם אברך אחד ברמב"ם והבנו שמותר מהתורה.

א77

New member
אם מותר באכילה

אז מה הרע בקאניבאלים ?

א77

New member
בעייתך כפולה ומכופלת.

הפכת לבשרי. וכעת תיאלץ להמתין שש שעות עד שתוכל לאכול גבינת 9 אחוז של תנובה. משאלתך הבנתי מעט על אפייך. הבנתי שאתה נוהג למצוץ אצבע. אצל בני הפעוט אין בעיה. מיכיון שהוא עדיין טרם הגיע לחינוך. ולך לא יכול הייתי לחייבך להשתמש במוצץ תינוקות במקום מציצת האצבע, כי באפשרותך לא לאכול כלל חלבי אם אינך יכול להתאפק ממציצת האצבע. אבל מכיון שבדיוק עכשיו נכנסנו לתשעת ימי האבל על חורבן בית אלוקינו. ואסור לשמוח בבשר ויין בימים אלו, הרי שמומלץ להדק לחולצתך באמצעות סיכת ביטחון, מוצץ תינוקות. וכשיבוא לך למצוץ אצבע תשתמש במוצץ כתחליף, וכך תוכל להזהר ממציצת האצבע הבשרית. הידוק המוצץ לחולצה ייעשה כמובן רק בתשעת הימים כשנאסר לאכול בשר בכלל. בשבת לא תהדק את המוצץ משום תרתי. חדא בגלל בעיית חילול שבת בהידוק הנ"ל. ותניינא משום שבשבת זו אין בעיה ואף מצוה לאכול בשר. אלא שבכל אופן מומלץ לאכול בשר טוב והראוי לאכילת אדם, ולא כזה שראוי רק לאכילת כלב. ומשאלתך נראה כי עברת על שתי האיסורים שבתשעת הימים. הראשון באכילת בשר כפי שהצהרת, והשני ששתית יין כנראה. והעיקר שנזכה כולנו לראות בנחמת ציון וירשלים במהרה בימינו אמן. נ.ב. איני מורה הוראה ולא פוסק. אני סה"כ אחד משחקני הבימה שאינם מליצים בתשעת הימים.

asaf2000

New member
הא?!?

כמישהו מוצץ אצבע הוא הופך לבשרי?!? לא הבנתי, כתבת ברצינות או בהומור?

א77

New member
נו, מה חשבת? ברצינות?../images/Emo6.gif

וכבר דרשו דורשי רשומות על א77, שהוא מסמיק
כאשר הוא דובר אמת.

אני מתאר לעצמי........

שכבר עברו 6 שעות מאז שליקקת את הפצע, כך שתשובתי להפעם אינה אקטואלית. ואולם, מאחר ואין לידי ספרים לעיין אומר לך מתוך הזיכרון, שיש איסור ללקק דם אדם כולל דם שלי עצמי שמחוץ לשפה. היינו, דם שבחלל הפה אין חיוב לירוק ומותר לבלוע. כל דם חיצוני אסור באכילה. זה אינו הופך אותך לבשרי. ברכה והצלחה.

למעלה