ליקויי בניה

yeliad

New member
ליקויי בניה

רכשתי דירה חדשה וקיבלתי אותה לפני 3 חודשים. הזמנתי חוות דעת ונמצאו ליקויים בכ- 30,000 ש"ח (עלות לביצוע ע"י הקבלן עצמו), היזם מעביר את תלונותי לקבלן וזה האחרון אינו עושה דבר אם תלונותי. זאת כאשר עד כה כבר עבדו בדירתי פעמים רבות. רצפים של הקבלן החליפו כבר כשליש מהריצוף (בכ-5 פעמים שבקשתי שיבואו לבצע תיקונים), אך נותרו מרצפות רבות בצבע לא נכון (לאחר החלפתם של אריחים ששקעו, הריצוף הישן היה בצבע הנכון), וכעת הקבלן אינו מגיע עוד (קובע בע"פ ולאחר מכן מכחיש). אני לא מאמין כי יש סיכוי להגיע עם הקבלן/יזם לפתרון ולכן ככל הנראה יהיה עלי להגיש נגדם תביעה. אודה עם כל המלצה שתיתנו כיצד להתמודד עימם. האם בתי-המשפט מחזירים עלויות מגורים חלופיים בזמן השיפוץ, פירוק רהיטים שהתקנתי בדירה ואיחסונם, פירוק מטבח (יש צורך הבחלפת כל הריצוף לפחות עפ"י הדו"ח שקיבלתי) ,עובדן ימי עבודה (וחס וחלילה אולי גם פיצוי בגין עוגמת נפש) - שאם כל אלה, ועפ"י מה שבדקתי עלות התיקונים תגיע לכ-80,000 ש"ח. מה לעשות עם דברים שלא יכולים לחכות - בעיות חשמל ורטיבות. עו"ד המתמחים בתחום ומוכנים לקבל את התיק (בתמורה לאחוזים) מוזמנים להשאיר הודעה.

מה לעשות ...

אתה כבר יודע, מה יפסקו לך ... אף אחד לא יודע. ככל שיהיו לך יותר מסמכים והוכחות על עלויות ונזקים כך גדל הסיכוי שתקבל יותר -אבל זה רק סיכוי, מרבית התיקים נגמרים בסופו של דבר בפשרה.

mamonako

New member
לקבלן יש זכות חוקית לתקן את הדירה

שוב ושוב ושוב מעטים הפעמים שהקבלן מאבד זכות זו. חוות דעת הנדסית על ליקויים בגובה 30000 ש"ח - מעידה על מעט מאוד ליקויים. נסה לפרט לנו איך מורכבים ה 30000 ש"ח ליקויים. זכורים לי מיקרים ש 50 אחוז מהחוות הדעת נפסלים על הסף.

yeliad

New member
ל- mamonako

הדירה היא דירה קטנה - 58 מטרים בלבד (למרות שבחוזה רשום 72 מטר - לא ברור אם בר תביעה, האם השטח בחוזה כולל שטחים ציבוריים או לא, המהנדס שהבאתי אומר לתבוע). הליקוי המרכזי הוא החלפת הריצוף - עפ"י החוזה הובטח קרמיקה, הקבלן/יזם שינה לגרניט פורצלן על דעתו העצמית (הוצג כשדרוג חיובי) ודרש כסף כדי לשנות חזרה לסטנדרט המופיע בחוזה (בעת קניית הדירה הריצוף כבר היה בדירה והותקן בשבוע העוקב). הריצוף הותקן בצורה לקוייה מה שגרם לשקיעתן של מרצפות רבות ולפיצוצי רובה בכל הדירה, הקבלן הסיר כשליש מהריצוף, אך מרצפות שנשברו הוחלפו במרצפות בצבע לא תואם. מהנדס שהבאתי (לפני ההחלפה בצבע שגוי) אמר שיש להחליף הכל. הקבלן עבד בדירה 5 פעמים עד כה, מס' ימים בכל פעם - בסך הכל יותר מ-10 ימים. הוא סירב להחליף את כל הריצוף ואמר שיתקן רק מה שישקע. כשראה את הבעיה בצבע בתיקון האחרון הוא "נעלם" (קובע איתי ולא מגיע) - לפי הבנתי מכוון שאין לו עוד מרצפות מהסוג הנכון. העלות של החלפת הריצוף נמוכה שכן מדובר ב-50 מטר בערך, כמו כן עלות זו לא כוללת עלות פירוק המטבח, יש לפרק ריהוט - הקבלן מסרב להתעסק עם ריהוט שאני הכנסתי לדירה - מבחינתו הדירה צריכה להיות ריקה וזו בעיה שלי שעברתי להתוגורר בדירה. בעת ביצוע התיקונים עד כה נגרם כבר נזק לרכושי - הרוב כתמי צבע, שהיה צורך להשקיעה עשות שעות כדי לשוב ולנקות את בדירה, הקבלן מתעלם מחובתו להשיב הדירה בתום תיקונים למצב שהיתה לפניהם. לגבי זכות הקבלן - האם 5 החלפות של אותה מרצפת, החלפות שבאשמת חוסר מקצועיות שלו: פעמיים צבע לא נכון, פעמיים כי הותקנה עקום ופעם אחת הדביקו עם סיליקון(!!!) אינם סיבה טובה מספיק לחייב אותו לשלם על הבאת אנשי מקצוע? שאר התיקונים הם: רטיבות (תוקן לכאורה, עדיין לא ירד גשם), בעיות בחשמל, בהתקנת הדוד, משקוף עקום שאינו מאפשר סגירת דלת כראוי ועוד שונות הוערכו בכ- 10,000 ש"ח נוספים. העלות של התיקונים אומנם נמוכה, אך אם מצרפים את העבודה הדרושה סביב החלפת הריצוף של כל הדירה: מגורים חלופיים + הסרה והרכבה של המטבח ושל הריהוט שלי ואחסונם הרי שהעלות תהיה הרבה יותר גבוהה.

למעלה