ליקוטי מוהר"ן

חדת קרן

New member
ליקוטי מוהר"ן

משתמשת בספר לצורכי עבודה ברמה אקדמית והייתי רוצה פרטים אינפורמטיים עינייניים אודות הספר תודה מראש על כל התייחסות שתבוא אשמח גם עם הפנייה ללינק המספר על מהות הספר מתי חובר .. האם הוא משתנה .. ומי אותו רבה בר בר חנה ..מדוע הוא מופיע בחלק הראשון ?

זיסער

New member
זה ברסלבים זה?!

מישי שאלה בבוקר שאלה על הספר הבסיסי והעיקרי בחסידות ואפ´חד לא יכול לענות? :) ליקוטי מוהר"ן הוא הספר בו מרוכזים תורותיו של רבי נחמן מברסלב. בקשר ללינק, לא מצאתי לינק על הספר - אבל מצאתי לינק על רבי נחמן מברסלב עצמו. מצורף כאן תמונת שער מדפוס ראשון של ליקוטי מוהר"ן שנדפס באוסטראה...

גנדי10

New member
תאריך פטירתו של ר´ נחמן זצוק"ל..

זיסער, בלינק שצירפת מופיע תאריך ד´ סוכות. ולעיל ציינת יום אחר בסוכות. מהו הנכון? ד.א. מזל טוב ליום ההולדת ה 17. עמו"ש. איפה נעלם פראזניק, הוא חש בסיידר? ד"ש

זיסער

New member
אינני מבין...

רבי נחמן נפטר בי"ח תשרי שזה ג´ דחול המועד שזה ד´ סוכות... לגבי היומלדת, יש לי עוד שנה וחצי ל17, אבל לא נורא :))) ופראזניק ירד למחתרת לאחרונה, מאיימים פה במא"ש בחיסולים לגולשים באינטערנעט.

גנדי10

New member
לא הבנת?!

לא נורא, יש לך שנה וחצי פחות ממה שחשבתי... ולגבי מה שאינך מבין, בתגובה לרבעצין... הבאת ציטוט בזה"ל: "יום ג´ ח"י תשרי, שני דחול המועד סוכות לעת ערב שנת תקע"א". לא כ"כ משנה, שני או שלישי לחוה"מ, אבל ביקשת הסבר, קיבלת.

jack0

New member
הסבר על שני דחוה"מ סוכות

הוא יום רביעי של סוכות מכיון שבחו"ל יש שני ימי יום טוב, ולכן חול המועד מתחיל ביום אחד יותר מאוחר מבארץ, אז זה באמת שני דחוה"מ וד´ של סוכות. אז הכל נכון ומדוייק.

פראזניק

New member
אני? למחתרת?

המחתרת ירדה אלי... אני כאן, בא, גנדי, יש קפה ועוגה (ובין השרשורים אפשר להתבודד, ריקודים כל יום בין שתיים לארבע יש אפילו גלריה (פארענטשעס?) לחפצים...) בוקר טוב, כעת, כשאתם מתחילים את היום, אני מסיים אותו, אז אמרו יפה, לילה טוב:))))))

אמיתי 21

New member
ברסלבים ישנים ביום וערים בלילה ?

עמ"י עש"ו זוכר מה אמר דוד המלך ע"ה " עורה למה תישן אדנ"י הקיצה אל תזנח לנצח "
מה יהיה בסוף ?

גנדי10

New member
קפה כן, התבודדות לא...

מפחיד היום להתבודד, עיין ערך האברך שהתבודד בבית שמש. בעצם, בטוחני שאם לא היה מתבודד עם קונו, היה ח"ו נפגע יותר. איני מתבודד, אך אני מדבר עימו רבות. כך גם ציינתי בסקר שלכם. המשך לשמוח ולשמח. ליל"ט.

פראזניק

New member
גנדי, אתה יודע מה תשובתך הזכירה לי?

"אתה שותה קפה?" שאל ראובן את שמעון... "לא, אני שותה מים עם אבקת קפה, סוכר וחלב"... מה זה התבודדות? דיבור עם ה´... אמור מעתה, גנדי עושה התבודדות, אולי לא בשדה, אולי לא בשעה מיוחדת, אבל הוא עושה התבודדות. אז למה הוא אומר שלא? :))))

גנדי10

New member
אין הכי נמי...

גם עבדך עושה התבודדות. אך נראה לי שהדר"ג עשה אתמול התבודדות נשגבה ביותר, כאשר נשאר מתבודד עם שטרותיו... גם עבודה על המידות, גם התבודדות. ליל"ט

הנה הפרטים

הספר יצא לאור לראשונה בשנת תקס"ח (1808) שלוש שנים לפני פטירת רבי נחמן. כולל תורות ומאמרים, חלקם נכתבו ע"י רבי נחמן בעצמו, וחלקם ע"י תלמידו רבי נתן בעקבות מאמרים בעל פה שרבי נחמן אישר את נוסח כתיבתם. שנה לאחר פטירת רבי נחמן (נפטר ח"י תשרי תקע"א, 1811) הדפיס רבי נתן את החלק השני, ליקוטי מוהר"ן תניינא (תניינא - שני, בארמית), הכולל מאמרים נוספים שנאמרו בשלוש השנים האחרונות לחיי רבי נחמן. לאחר עשר שנים, בשנת תקפ"א, הדפיס רבי נתן בביתו את הספר הכולל את שני החלקים מוגהים ומסודרים. הוצאה זו היא הבסיס למאות המהדורות שהודפסו מאז ועד היום. בכמה מן התורות הראשונות בספר רבי נחמן מגלה סודות עמוקים בסיפורים המיוחדים של רבה בר בר חנה, שהיה מן האמוראים המוזכרים בתלמוד בבלי. בתורות העוסקות בכך, יש מראה מקום לכל סיפור בתלמוד בבלי שם הוא מופיע. חומר נוסף תמצאי באתר ברסלב.

חדת קרן

New member
!

תודה על האינפורמציה הברורה והמאלפת שאלה נוספת : רבה בר בר חנה - מתי הוא חי ... אם אפשר בתאריך גריגוראני פחות או יותר - זה בסדר לפי מה שראיתי - בחלק הראשון של הספר מופיעים דבריו ועליהם פרשנות של רבי נחמן

nogit.

New member
יש את "האנציקלופדיה לחכמי התלמוד"

אני חושבת שזה השם המדויק שלה- שם יש פירוט לגבי כל האמוראים (בא"י ובבל) מקווה שזה יעזור לך:)

אמיתי 21

New member
רבה בר חנה

עמ"י עש"ו וגם בסדר הדורות כתוב בדיוק וגם בהשם הגדולים של מר"ן החיד"א זצ"ל אבל אם את רוצה לדעת מי היו התלמידים שלו ומי הוא למד כתוב ברמב"ם בהקדמה לספר יד החזקה : ומגדולי החכמים שקבלו מרב ושמואל, רב הונא, ורב יהודא, ורב נחמן, ורב כהנא. ומגדולי החכמים שקבלו מר´ יוחנן, רבה בר רב חנה, ור´ אמי, ור´ אסי, ורב דימי, ור´ אבין. ומכלל החכמים שקבלו מרב הונא ומרב יהודא, רבה, ורב יוסף. ומכלל החכמים שקבלו מרבה, ורב יוסף, אביי, ורבא. ושניהם קבלו גם מרב נחמן. ומכלל החכמים שקבלו מרבא, רב אשי, ורבינא. ומר בר רב אשי קבל מאביו, רב אשי, ומרבינא. [ורב אבין וכו´ השגת הראב"ד - א"א, ור´ חייא בר אבא]. [ורב יוסף וכו´ השגת הראב"ד - א"א, רב חסדא, ורבה בר רב הונא]:

גנדי10

New member
לינק ישיר ל´ליקוטי מוהר"ן´...

חלק ראשון: javascript:DoLink(´http://www.breslov.com/coreh/Likutey_Moharan.htm´,´ליקוטי מוהרן (1)´) חלק שני: javascript:DoLink(´http://www.breslov.com/international/likutei_mohoron´,´ליקוטי מוהרן (2)´)

למעלה