שלום לכם! האם אפשר למצא ברשת את הקטע מליקוטי הלכות, הלכות שילוח הקן הלכה ה'. (הספר אינו נמצא תחת ידי). אם כן, היכן? אם לא, האם מישהו יכול לסרוק את הקטע ולהעלות לפורום או לשלוח אלי? תודה ושבת שלום.
בעלי אומר שהוא לא ראה בפנים, רק שמע בקלטת ומוזכר שם הפסוק "שלום לרחוק ולקרוב" שמדבר על נעמי ורות. כנראה שזהו בסעיף א'. על זה היה השיעור של הרב גודלסקי וזה מה שהוא רצה לראות בפנים. יש לנו כמה מספרי ברסלב אבל לא את ליקוטי הלכות ולכן הוא פונה אליכם. אם זה קשה, אל תטרח יותר מידי. שוב תודה ושבת שלום.
ליקוטי הלכות, ליקוטי הלכות יורה דעה הלכות מזוזה(שילוח הקן) הלכה ה אות יז אות יז וזה בחי' שש השעורים שנתן בועז לרות שהם בחי' השש כנפים המבוארים בהתורה הנ"ל שכל דברינו הנ"ל כלולים בהם ע"ש. וכמבואר שם שרות ביקשה זאת ופרשת כנפיך על אמתיך ע"כ נתן לה שש שעורים שמרמז על בחי' השש כנפים הנ"ל. שעורים דייקא בבחי' עומר שעורים שהיו עוסקים בתיקון זה כ"ש והמה באו בתחילת קציר שעורים ופרש"י בקצירת העומר הכתוב מדבר כי רות היתה גר צדק וממנה למדו רז"ל כל דיני התקרבות הגרים כי כל התקרבות הגרים שהם בח'י הרחוקים מהש"י הכל הוא ע"י בחי' הנ"ל בחי' שלום לרחוק ולקרוב הנ"ל כי הגר וכן הרחוק מהש"י בחטאותיו כשבא להתקרב שהוא ג"כ בחי' גר קשה מאד לקרבו כי הבעל דבר מסבב אותו וחותר עליו מאד וכמובא בדבריו ז"ל כמה פעמים. וע"כ עיקר התקרבותו על ידי בחי' הנ"ל שידע עוצם התרחקותו מצדו ועוצם התקרבותו להש"י מצד רחמי הש"י הנפלאים מאד מאד וכשידע כל זאת בידיעה ובאמונה שלימה שיכול להתקרב בבחי' שלום לרחוק ולקרבו הנ"ל שנאמר עיקרו על גרים ובעלי תשובה כידוע. וע"כ עיקר התקרבות הגרים ובעלי תשובה הוא בבחי' זאת בחי' התרחקות והתקרבות כשרז"ל גר שבא להתגייר אי אתה ידוע שישראל בזמן הזה דווים ודחופים וסחופים ויסורים באים עליהם אם נתרצה על זה ואמר יודע אני ואיני כדאי מקבלין אותו. ואח"כ מודיעין אותו כמה מצות ועונשין וכל זה למדו מפ' נעמי ורות כמ ושדרז"ל. ורות היתה צדקת גדולה ונתגיירה באמת מאד ונתרצית על הכל עד שאמרה באשר תמותי אמות ושם אקבר שפירשו רז"ל שאמרה לה נעמי ארבע מיתות נמסרו לב"ד השיבה לזה באשר תמותי אמות ב' קברים נמסרו לב"ד אחד לנחנקין ונהרגין וא' לנסקלין ונשרפין ונתרצית גם על זה ואמרה באשר תקבר אקבר. ואז ותרא כי מתאמצת היא ללכת ותחדל לדבר אליה. שלמדו מזה שאין מרבין לרחקו רק מקרבין אותו. וכן הוא בענין התקרבות הרחוקים אל האמת. והבן היטב כל זה עד היכן נתרצית רות הצדקת שנעמי התרה בה שישד' מיתות ב"ד וב' קברים, כאומר אולי לא תוכל לעמדו בנסיון ותעבור ח"ו על ד' מיתו ב"ד והשיבהבאשר תמותי אמות ושם אקבר שאיך שיהי' אני חפץ בהאמת בקדושת ישראל ויעבור עלי מה כי לכאורה הי' ראוי לרות להשיב לנעמי מה אתה מייראני בד' מיתות ב"ד הלא הבחירה בידי ובודאי לא אעבור ח"ו עבירות גדולות כאלה שמגיע עליהם ח"ו ד' מיתו ב"ד מאחר שאני באה להתגיר ביסורים כאלה. אך רות הצדקת בודאי הי' זאת במחשבתה כי בודאי קיבלה על עצמה להתגייר ולא לעבור ח"ו עבירות גדולו תכאלה שמגיע עליהם ח"ו ד' מיתות ב"ד מאחר שאני באה להתגייר ביסורים צדקתה ואמרה באשר תמותי אמות שאפי' אם יתגבר הבע"ד ויביאני ח"ו למה שיוכל להכשיל את האדם. אעפ"כ אני מקבל עלי קדושת ישראל באמת ויעבור עלי מה ובאשר תמותי אמות וכו' ואז קירבה אותה נעמי בהתקרבות גדול ונעשית צדקת גדולה ד שזכתה שיצא ממנה משיח שיחזור כל העולם למוטב. וכן הוא בכל אדם הבא להתקרב אל האמת שעיקר התקרבותו ע"י התרחקות ואפי' אח"כ כשנתקרב הרבה צריך לזכור בכל פעם התרחקותו וכן חוזר חלילה בבחי' שלום שלום לרחוק ולקרוב וכנ"ל: