|ליצןשלום לכם,

meshugait

New member
|ליצןשלום לכם,

חברה שלי אמרה לי לפני כמה ימים דבר מאוד מטריד,אולי מישהו מכם יודע אם זה נכון שהשנה ובכלל בשנים הבאות גם כיתות ה' יקבלו שומריות? וכיתות ד' יכנסו לתנועה? (אני יודעת שבחלק מהקינים כיתות ד' כן מצטרפות לשמו"צ, אבל לא בכולם..) חברה שלי אמרה שזה בגלל שהצופים "גונבים" את כל החניכים.. מישהו שמע על זה? כי אם זה נכון זה ממש מבאס.. גם פגיעה בערכים של התנועה וגם ממש לא מתאים.. תודה לעונים

פורה

New member
אני שמעתי משהו

על זה שמעכשיו "לכל חניך בגו"ץ תהיה שומרית" או משהו כזה, אז כן, זה אומר שכיתות ה' אמורים לקבל שומריות שנה הבאה, ולדעתי זה ממש טוב, ונראה לי דרסטי מדי שכיתות ד' יכנסו לתנועה בעוד שהמסורת היא שכיתות ו' נכנסים לתנועה... זה שיש הדרכה לכיתות ד' בתנועה זה ממש טוב לדעתי, לא מפחד שיגנבו לנו חניכים, מהצורך לחנך ולהשפיע כמה שיותר ועל כמה שיותר חניכים. ( אומרת בתור אחת שמדריכה ד'..)

jast

New member
למה זה "פוגע בערכים של התנועה" ?!

יש לנו איזה ערך שאומר "התנועה מתחילה מכיתה ו'" ? למה זה מפריע לך שכיתות ד יכנסו לתנועה.?

אמן סלע

New member
כן...גמני לא הבנתי..

כאילו מה רע שהם יקבלו שומרית בכיתה ה' או ד' או לאדעת מה?! הם רק ירגישו יותר שייכות לתנועה וקשר לתנועה- וזה הרי משובח..חח סתם זה טוב גם לתנועה, גם לקן, וגם להם :)! וכולם מרוצים.!!

Remedy Lane 9

New member
אני דווקא לגמרי מבינה

יש משהו מאד בעייתי בלהכניס ילדים מכיתה ד' לתנועה. זה מוקדם מדי, לפי דעתי, וזה בעצם עונה רק על הצרכים של להביא אנשםי לקן- מה שאני לא פוסלת ויודעת שהוא בעייתי בקנים עירוניים. אלב זה היתרון היחידי של זה. ילד בכיתה ד' לא יכול להבין הרבה מה"ערכים", או וואטאבר, ובעצם, הם בעיקר ישחקו בפעולות וזה יהיה בעצם כמו להשאיר אותם על אש קטנה, וכן, תחכו לו' [או ה'?] ואז נתחיל לדבר אתכם. ובעניין השומרית יש לי את הבעיה הכי גדולה. כי מילא להכניס אותם לתנועה, כי יש צופים שמאיימים לקחת אותם [אני יודעת שזה יותר מורכב.. זה רק בביל ההמחשה]. אבל ללבוש שומרית זה כבר הרבה יותר מסובך. זה סתם "לכפות" את הערכים שלך לילד שלא מבין מה אתה רוצה ממנו, אני חושבת שרק בכיתה ו' אולי מתחילים לנסות להבין את המשמעות של שומרית. יש בזה משהו מאד פסול מבחינתי... היו שלום ותודה על הדגים
דפנה, אופק
ויאללה סמינר סיכום!

פורה

New member
היי דפנה! סוף סוף רואים אותך פה..

בתור אחת שמדריכה ד' אני חושבת שלהדריך ד' בתנועה זה טוב מכמה בחינות: קודם כל, זה מגדיל את הקן, זה חושף את הילדים לתכנים אחרים שהם לא מכירים,דברים חשובים ועמוקים.. או נושאים שהם על סדר היום. אני חושבת שמעבר לכך, אנשים ממעיטים בערכם של הילדים הקטנים האלה שעוברים פעם בשבועיים פעולות ערכיות שבסופן יש דיון (קצר אמנם, אבל הוא קיים) שיוצאים ממנו עם מסקנות. אני משתדלת לא להעביר לחניכים שלי תכנים שהם משקפים את הדעה הפוליטית של התנועה או שלי, כי אז לא תהיה להם מחשבה משל עצמם. אני מציגה להם את שתי הדרכים ונותת להם לבחור לבד. הם אמנם בכיתה ד', אבל אם יודעים איך לגשת אליהם ולעניין אותם הם יכולים להיות חניכים מצויינים שמה שמעניין אותם זה לא רק "השמינייה" או "השיר שלנו".... (ובואו לא נתעלם מהעובדה שכל חניך בגו"ץ בא בגלל חברים או בגלל שכיף לו, לא באמת מעניין אותו המצב הפוליטי בארץ.. לאט לאט חושפים אותם לדברים אחרים, וגורמים להם להיות מעניינים כי הם כן מעניינים, ואז הם פשוט נשארים, אז למה לא להתחיל מ-ד'?) :)

jast

New member
לא מסכימה בכלל...

אני הדרכתי ד שנה שעברה.. ואני אגיד לך משפט שמישהי אמרה "אפשר להעביר סוציאליזם גם דרך פעולת שוקולד" זה לא סתם משחקים בלי כלום, זה תלוי מה עושים.

שנושית

New member
אני לגמרי מסכימה איתך...

וזה משום שילדים קטנים במיוחד שהם בכיתה ד' הם עדיין לא מבינים כול כך הרבה דברים וגם אם הם מבינים לפי דעתם זה משעמם ולא כיף לכן עם ילדים צריך מאוד להיזהר במיוחד שהם חושבים שבצופים זה כיף כי כול הזמן עושים דברים כיפים ובשומר הצעיר משעמם כי כול הזמן מדברים על ערכים משעממים (אני אומרת את זה מנקודמת מבט של ילד/ה קטנים) ואני אתן דוגמא של ילדים בכיתה י' שהם היו חדשים בתנועה שישאר נתנו להם טקסטים ודברים לקרוא ותכלס? זה לא עיניין אותם זה שעמם אותם אפילו והם אמרו לי יו שני אני לא יכול זה משעמם זה לא כמו בצופים שמלמדים אותך דברים כמו לקשור חבל אז אם בן אדם בן 16 אומר לי כזה דבר אז קל וחומר שילד בן 9 או 10 יחשוב ככה כי זה מזכיר לו בית ספר ותכלס? אף אחד לא אוהב בית ספר לכן דברים כאלה לאנשים חדשים זה מה שמזכיר להם את זה

meshugait

New member
לא לא..

התכוונתי שזה שכיתית ה' יקבלו שומריות זה קצת מוזר כי קבלת שומריות זה מין שלב כזה של תהליך התבגרות בתנועה.. זה כמו שנגיד (אני קצת מגזימה) כיתות ח' יעברו גם מד"צופי או משהו כזה.. לא התכוונתי שזה רע שכיתות ד' יכנסו לתנועה.. זה לדעתי ממש טוב דווקא.. לדעתי אפשר לתת לה'ניקים הרגשה של שייכות לתנוע גם בדרכים אחרות, לאו דווקא שהם יקבלו שומריות אני לא מנשה לתקוף אפחד, זה פשוט מה שאני חושבת

אמן סלע

New member
זכותך לחשוב...

והאמת שכן יש בזה משו נכון. אבל כדי שהם יהיו בתנועה ויעברו את השלב הזה צריך לדרבן אותם איכשהו. אבל את השער אש וכל זה עושים רק הו'ניקים...קבלת השומרית זה לכולם..וזה דווקא חיובי לדעתי.

the mush

New member
אצלינו בקן כפר סבא

יש השנה כיתות ד'. ואני לא רואה בזה שום דבר שלילי... למה לא? ובקשר לשומריות, זה אפילו אחלה. ככה כבר מוקדם הם מרגישים שייכות, ויכולים גם להפגין "גאווה".

למעלה