ליצ'י אצלי כבר שבוע (מחר).

SPARK3

New member
ליצ'י אצלי כבר שבוע (מחר).

עבר שבוע מאז שהבאתי אותה, חמוסה בת חודש וחצי בערך. היא גדלה בכלוב בחוץ, ביחד עם סוניק אחיה שנמצא אצל נדבר. מאז שהבאתי אותה למדתי המון על ההתנהגות שלהם, על היכולת שלהם ללמוד, על הצורך העז לשחק כל הזמן (שלא נדבר על לישון). היא אוכלת המון וגם סוף סוף התבייתה חלקית על הרעיון של לעשות בחול את הצרכים. אני עדיין שם לה מים באוכל ואני תוהה אם להפסיק, היא כן אוכלת אוכל מוצק אבל רק כשאני מביא לה, השאלה אם אפשר להעביר אותה לגמרה למוצק או עדין להישאר עם האוכל הרך. (כשאני אומר אוכל אני מתכוון אך ורק לבונזו גורים שלה, עוד לא האכלתי אותה בשום דבר אחר, אני אתחיל כנראה היום). היא התפרוותה מאוד, היא נהיית כהה יותר לדעתי. היא כל כך אינטיליגנטית שהיא הבינה שכשאני מושיט את האצבע שלי לפה שלה, זה כדי לבדוק אם היא תנשך אותי, ואז היא לא מעיזה. זה גורם ההפתעה שעושה לה את זה, אבל לא נורא, אני מספיק רפלקסי כדי להגיב גם על הנשיכות המפתיעות. הסקרנות שלה אלי מבהילה, היא יכולה להסתובב על המיטה כשאני לייד המחשב, ואז אני קולט שהיא עומדת על הכרית בקצה ליידי ומסתכלת עלי. גם כשהיא בכלוב יש לה התקפי "קח אותי" קשים, מול אלה אני לא מסוגל לעמוד. וגם על השולחן פה מולי היא מסתובבת, בתוכנית להביא לה מיטה שתיהיה על השולחן. החל מאתמול התחלתי ליישם את שיטת "השאר אותה לבד", זאת לאחר שראיתי שהיא הבינה שהמיטה גבוהה ואסור להתקרב לקצה, אז היא על המיטה משתוללת עד שהיא נרדמת. על הריצפה אין מצב, החדר עוד לא לגמרה "מוכן לחמוס", גם לא ניקו אותו בגלל החג ואני לא רוצה שהיא תסתובב. יש לה פרעושים, בהנחה שמדובר בפרעושים אני כמעט בטוח שראיתי. לכן לקחתי מגבונים, שמתי עליהם קצת מהחומר שנדב המליץ לי עליו ומרחתי עליה. הכלוב יעבור שטיפה עכשיו, כולל הבגדים שהיא ישנה עליהם. את הנעל היא נטשה, אני חושב כי היא פחות מפחדת בכלוב והיא יותר פתוחה לקונספט של לישון בחוץ והלתכסות בבדים. או זה או שזה כבר לא המידה שלה
זהו בערך. אם לסכם את השבוע אני אגיד שזה לא קל בכלל ואני מאוד מקווה שאני אשלב את זה יפה עם העבודה. הריח גם לא מש'ו אבל אני מתמודד. יהיה טוב.

WTR

New member
יהיה טוב, כמו שאמרת

בקשר לאוכל - לדעתי תתן לה יבש בלבד, בלי להרטיב. אתה אומר שהיא לא אוכלת אלא אם כן אתה נותן לה - אז אל תתן לה. כשהיא תהיה ממש רעבה היא תאכל, היא לא תרעיב את עצמה. חמוסים יכולים לפרק עם השיניים את האוכל לכמה חתיכות ואז לאכול, ככה שאם זה גדול או קשה לה, היא תסתדר. בקשר לפרעושים - פרעוש נראה כמו פרעוש שיש לכלב. מכיר? זה מזכיר קצת נמלה אבל קופצני, חום וזריז. ביצי הפרעושים נראים כמו פלפל טחון. במידה וראית אחד מאלו תשים לה רוולושין. זה טוב גם לעוד כמה דברים מלבד לפרעושים. אתה מתכוון למגן את החדר? מה יש בו שכל כך מסוכן לה? החודש הראשון הוא בהחלט הכי קשה, והנה- עברת רבע ממנו. עוד קצת והיא תהיה מלאכית

SPARK3

New member
אמממ...

בקשר לאוכל - לדעתי תתן לה יבש בלבד, בלי להרטיב. קיבלתי, מבצע.
בקשר לפרעושים - פרעוש נראה כמו פרעוש שיש לכלב. מכיר? זה מזכיר קצת נמלה אבל קופצני, חום וזריז. ביצי הפרעושים נראים כמו פלפל טחון. במידה וראית אחד מאלו תשים לה רוולושין מה זה רוולושיין? אני משתמש בחומר לגורי חתולים. אפשר פירוט בנושא?
זה טוב גם לעוד כמה דברים מלבד לפרעושים כל המוסיף הרי הוא מבורך? למה זה עוד טוב? אתה מתכוון למגן את החדר? מה יש בו שכל כך מסוכן לה? שום דבר מיוחד, סתם איזה אריה צ'יטה ואיזה שני צבועים
סתם סתם.. אנ'לא יודע, יש לי למשל מתקן לאימוני כושר ובתחתית שלו יש צינורות, סתמתי אותם. אני כל פעם עושה בדיקות. יש הרבה רהיטים שעומדים על רגלים והיא יכולה להיכנס מתחת, כשהיא תגדל היא לא תוכל לדעתי, או לא תרצה כי זה לא ממש אטרקציה. צריך לחשוב מה עושה עם זה. החודש הראשון הוא בהחלט הכי קשה, והנה- עברת רבע ממנו. עוד קצת והיא תהיה מלאכית שלא נדבר על בהמה, היא גדלה בקצב חחחחחחחחחח

WTR

New member
פירוט...

רוולושין זה חומר נגד פרעושים, הוא גם מחסן נגד תולעת הפארק בו-זמנית ומבצע דבר נוסף, שכחתי מהו. נדמה לי שהוא טוב לטפילי מעיים, לא בטוחה. זה מגיע באמפולות, ואתה פשוט שם מעט מהאמפולה (חצי אמפולה נדמה לי שתספיק. למנוסים בגורים - תקנו אותי אם לא) על העורף של החמוסה ומחכה שיתייבש. לא משפשפים ולא כלום. זה עובד לחודש, אסור לרחוץ את החמוסה באותה התקופה. תשמע, פשוט תשחרר אותה בחדר ותראה לאן היא הולכת שיכול להיות מסוכן. ברגע שמצאת מקום כזה, תרים אותה למיטה ותמגן את המקום. אי אפשר לחזות מראש את כל המקומות המסוכנים ואת כל החפצים שאולי היא יכולה לקבל מהם מכה. לומדים מנסיון ומטעויות. עם השגחה צמודה היא תהיה בסדר גם בכל החדר. ועכשיו בקשר לגודל שלה - אין לך תמונות באיכות יותר גבוהה שיעידו על כך? העם דורש תמונות

SPARK3

New member
תמונה נוספת...

רוולושין ניתן להשיג בחנויות חיות? ... נראה לי שהיה לנו את זה לחתולים...

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo18.gif רגע רגע אנשים

אסור לשים עוד בגיל הזה שום חומר
גם לא קצת על מגבונים
לחכות שהיא תהייה לפחות בת חודשיים חודשיים וחצי !!!! היא נורא קטנה!!!! לא לישם חומר! שום חומר

WTR

New member
יופי, חיכיתי לראות אם טעיתי

תודה על התיקון! אז דויד, את העצות שלי בקשר לרוולושין תיישם מאוחר יותר...

Lovable Stray

New member
רק תיקון טעות-

הגרגרים החורים הם צואת פרעושים, לא ביצים. ביצים מתפתחות על הרצפה, שטיחים וכד'.

היא נשמעת מקסימה ליצ'י שלך...

מה שחבל לי שמוסי ואני לא עברנו את זה ביחד, לא קיבלתי אותו שכשהיה גור אלא רק עכשיוו, כשהוא חמור גדול בן למעלה משנה... אני חושבת שאז הידידות ביננו היתה יכולה להיות יותר נפלאה... אני גם שמחה שאתה מצלם הרבה ומתעד את המגפה הקטנה שהכנסת הביתה, זה פשוט מקסים... בהצלחה לכם ותמשיך לכתוב, אני נהנית לקרוא את עידכוניך!....

SPARK3

New member
האמת ש... (וגם עוד תמונה)

אם הייתי יכול לבחור הייתי מוסיף לה איזה חודשיים לגיל. גם בגלל הגודל המאוד קטן וגם בגלל שהיא "תינוקת" בכל מיני רמות.

SPARK3

New member
בוא'נה היא צודקת,...

הייתי בטוח היום יום חמישי... כולי מושפע מהחג...

SPARK3

New member
נושא דחוף אחר שמדאיג אותי...

היא לא בוכה, היא בכתה ביום הראשון שהבאתי מאז אין דבר כזה. היום וגם אתמול שמתי לב שכשהיא ישנה חזק היא מתחילה לבכות. אנ'לא יודע אם זה כי היא חולמת או מה, אבל זה מפחיד, מקודם הייתי צריך בפעם השנייה כבר ללכת להעיר אותה כדי להוציא אותה מזה, והיא מתעוררת ואז נרגעת וחוזרת לישון... היה לנו ככה עם הכלבה שלי ז"ל, היא הייתה בוכה משינה והיינו מעירים אותה השאלה אם זה תופעה מוכרת או שמש'ו פה לא בסדר?! זה גור על מה כבר הוא חולם?!

Sweet Fantasy

New member
תשובה

מזה משנה גור לא גור כולנו חולמים :) אולי היא חולמת שהיא נופלת מהמיטה שלך.. בכל אופן לי זה אף פעם לא קרה אבל אם זה רק מתוך חלום וכשאתה מעיר אותה היא מתעוררת אין מה לדאוג - זה לא מצביע על משהו בריאותי או משהו כמו שאמרתי כבר הרבה פעמים לכל חמוס יש את האופי שלו, היא כנראה יותר מפונקת ופחדנית ויכול להיות מאוד שלקחו אותה מאמא בגיל מוקדם מדיי תאלץ כרגע להתמודד עם זה אני מאמינה שעם הזמן היא תגדל וזה ייפסק בנתיים תשתדל להרגיע אותה ולשדר לך רוגע ונוחות כמה שיותר

Sweet Fantasy

New member
וכשאתה מעיר אותה היא מתעוררת?

כן, מאוד הגיוני.. חח אויי... מה יהיה איתי.. וכשאתה מעיר אותה היא מפסיקה ***

למעלה