ליענקלה מגבעתיים

אבישג78

New member
ליענקלה מגבעתיים

איך אני שואלת אותו? ישלו מייל נפרד או משהו? יכול לעזור לי? אגב אבא שלי אכן יש לו דימנסיה. והוא נמצא בבית רוב הזמן והוא כולו שרוי בדיכאון וכבר כלו כוחותיו והוא לא מסוגל לצאת לבד מהבית יש לו לכמה שעות מטפלת מביטוח הלאומי וצריך לדעתי מטפל ל24 שעות אך הוא מסרב ומתזז את כולנו בכל שעות היום על כל דבר קטן שאין לנו כבר כל כך זמן לפעמים לבדוק מה קורה עם האמא שלנו בבית אבות לא מוצא חן בעינינו שהיא מסוממת 24 שעות וכבר לא מכירה אותנו לעומת כשהיא מאושפזת בבית החולים פתאום היא חוזרת לעצמה ומכירה אותנו אבל אז היא נהפכת לבלתי נסבלת כי רוב היום היא רק זועקת

בעיות כואבות שמוכרות לכולנו בפורום

אתחיל בשאלה הטכנית לגבי מסרים. יש בתפוז מערכת מסרים. זה דומה למייל. יש מתחת לשורה העליונה של חלון הפורום אייקון קטן בצורת מעטפה. תלחצי עיו ותכנסי למערכת, שם את יכולה לשלוח לכל משתתף מסר, לפי הכינוי, לכן ציינתי שהכינוי של גרשון הוא אירילה. אבל גם אם לא תשלחי אני בטוח שהוא יגיב כשייכנס לפורום. לפי התאורים שלך אני מתרשם שאבא ב"תחילת הדרך". אם הוא גר לבד אתם צריכים לטפל בהקדם בהשגת אישור לעובד זר. זה ממילא לוקח כחודשיים כך שאין צורך שתגידו לאבא ותכנסו איתו לויכוחים והתרגזויות מיותרות. אתם צריכים להצטייד במכתב ברופא פסיכוגריאטר או נוירולוג שיערוך סידרת בדיקות ויקבע אם אבא אכן דמנטי. אם אבא חייב השגחה מלאה 24 שעות, זה הקריטריון הכי חשוב לקבלת האישור. את אבא אתם צריכים להביא לבדיקה במרמה, כאילו הוא מתלווה אליכם בכדי לדבר על אמא, או כל דבר מתאים שיעלה על דעתכם. לא ציינת מי קבע שיש לו אכן דמנציה. אמא נראית לי מהתאור בשלב מתקדם יותר. כמו שזהבה כתבה, אתם צריכים לשאול ולברר אצל הרופא במוסד וגם אצל הצוות הטיפולי, כגון אחות ועו"ס. השינויים בתודעה שלה שלפעמים היא מכירה אתכם ולפעמים לא, אינם חייבים להיות קשורים במקום האישפוז. גם חולים שנמצאים בבית מגיעיםלשלב בו אינם מכירים את הקרובים להם ביותר. זה לא נעשה בבת אחת אלא זה מתחיל בכך שלפעמים אינם מכירים, וממשיך בכך שלפעמים כן מכירים, עד שכבר לא מכירים בכלל. את וכל המשפחה צריכים להפנים שאלצהיימר ודמנציה בכלל, זו מחלה שכל בני המשפחה הקרובים סובלים ממנה אף יותר מהחולה עצמו שבשלבים ממש מתקדמים אינו יודע בכלל מה קורה אתו והסבל של המטפלים הרבה יותר גדול מהסבל שלו עצמו.

למעלה