ליסטריה

etti34

New member
ליסטריה

שלום רב, אני פונה בעקבות הפרסום האחרון בדבר גילוי חידקי ליסטריה בחסה הארוזה של חב' שטראוס. אני נמצאת בשבוע 33 להריון, ויש הסתברות גבוהה מאוד שאכלתי אתמול מהחסה הנגועה. הבנתי שחידק הליסטריה עלול לגרום לזיהומים קשים בעובר ואף לתמותת העובר. כמו כן הבנתי שתקופת הדגירה היא כשלושה שבועות, אשר במהלכם לא ניתן לעשות כלום למניעה מלבד לשים לב לסימפטומים של המחלה, במידה ויופיעו. רציתי לשאול האם בתקופת הדגירה החידק כבר גורם נזק לעובר, או שהנזק מתחיל רק לאחר תקופת הדגירה ? האם יש טעם כי אתחיל כבר עתה ליטול אנטיביוטיקה, ליתר בטחון ? במקרה של הידבקות, ובהנחה שמייד עם גילוי המחלה מתחילים ליטול אנטיביוטיקה, מה ההסתברות שהעובר יבריא ? האם במקרה כזה עדיף ליילד כמה שיותר מהר ? בתודה מראש על ההתייחסות.

ליסטריה

זמן הדגירה הוא כמו שאמרת מספר שבועות. מבחינת העובר, אם יש הדבקה בד"כ נגרמת הפלה. לגבי הטיפול המניעתי זו שאלה קשה כמו בכל טיפול מניעתי כאשר איננו יודעים אם הוא בכלל עוזר ולכמה זמן צריך לקחת אותו. ראשית נשים דברים בפרופרציות. התגלה חיידק הליסטריה בחסה של חברת שטראוס בעקבות בדיקה פנימית שהחברה ביצעה למיטב ידיעתי ולא בגלל התפרצות. יתכן שכבר נחשפת בהריון לאותו חיידק או מזהמים אחרים אפילו ללא ידיעתך. לפי זה אנו צריכים לקחת באופן רציף מינים רבים של טיפולים מניעתיים. במקרה ויופיע לך חום או שלשלולים שאלו התסמנינים השכיחים בהריון, כדאי לפנות לרופא הנשים או מיון נשים בשאלה של קבלת טיפול. אין כרגע הנחיות משרד הבריאות לקחת טיפול אנטיביוטי מונע. אגב הנזק לעובר יקרה בד"כ לאחר מחלה שלך.

etti34

New member
תודה על התשובה המפורטת, וחידוד השאלה:

אני מבינה שבהריון צעיר - הידבקות במחלה תיגרום בד"כ הפלה. אולם בהריון מתקדם (אני בשבוע 33 להריון) -הרי שכבר אין הפלות, ולעומת זאת תתכן פגיעה קשה בעובר, שיוולד חולה. אתה ציינת כי הנזק לעובר ייקרה רק לאחר מחלה שלי. אשמח אם תוכל להבהיר נקודה זו ולהסביר האם הכוונה היא שהנזק לעובר יתרחש רק לאחר שיופיעו אצלי הסימפטומים למחלה?? כלומר - האם בתקופת הדגירה של המחלה אצלי - העובר לא ייפגע ?? נקודה זו מהותית היות וייתכן שעד לסוף תקופת הדגירה של המחלה, אם נדבקתי בה כמובן, כבר תתרחש לידה ...

ליסטריה

נכון. אם יעברו חיידקים בדם אז תהיי חולה ולפחות יהיהלך חום. אז רק יכולים לעבור גם חיידקים לעובר ולגרום למחלה.

etti34

New member
המשך שאלה- בעקבות הופעת סימפטומים של צינון:

בהמשך לשאלותי לעיל, ולתשובותיך, החל מאתמול הופיע אצלי צינון מאסיבי למדיי, הכולל נזלת וגירוי קל מאוד בגרון. עלי לציין כי אין לי חום בכלל ואין לי כאבי שרירים כמו בשפעת. בהתחשב בעובדה שאני בחודש שמיני להריון, ושלפני כשישה ימים אכלתי מסידרת החסה שהיה חשד כי קיימים בה חיידקי ליסטריה, האם הסימפטומים הללו אמורים להדליק אור אדום ולהצביע על הידבקות אפשרית במחלה, או שבהעדר חום וכאבי שרירים ונוכח הזמן המועט (6 ימים) שחלף ממועד ההיחשפות האפשרית לחידקים אפשר להירגע ולאמר כי אין קשר בין הדברים ?

למעלה