לינקים למאמרים כתבות ואתרים בנושא

אורית ג.

New member
לינקים למאמרים כתבות ואתרים בנושא

מכיון שבממשק הנוכחי של תפוז אין ``קהילה`` דהיינו עמוד ראשי קבוע עם לינקים ומקורות שונים ברשת אני פותחת כאן הודעה שתשמש מעין בסיס מידע בנושא ברית המילה. להודעה זו ישורשרו הודעות עם הצבעות למאמרים, כתבות, סיפורים אישיים, אתרים וכו` הקשורים לנושא הפורום. כמובן , גם מקורות ``בעד`` וגם מקורות ``נגד``. כל מי שמצא מידע מוזמן להוסיף למקום הרלוונטי. בבקשה לשים כותרת מתאימה כדי לאפשר התמצאות נוחה. (מי שלא בטוח בלינק שמצא ישים אותו כהודעה רגילה ואני אוסיפו מאוחר יותר) מכיון שבקטגוריה ``סיפורים אישיים`` אין כל קריטריון שיאפשר בדיקת המידע באופן מיידי אבקשכם לא להוסיף ``סיפורים אישיים`` באופן ישיר אלא אחרי התייעצות איתי (באי-מייל או כאן) כדי שלא יווצר מצב שבו סיפורים לא אמיתיים נכנסים למאגר המידע. ב``סיפורים אישיים `` כוונתי של כאלה שעברו ברית בעצמם וזוכרים אותה, או שבניהם עברו ברית , או שלא מלו את בניהם ורוצים לספר על ההתלבטות וההתמודדות עם ההחלטה. תודה על ההקשבה , סליחה על הקפדנות. (למי שבא מיואל בוודאי ברורה כוונתי אך לצורך כל המצטרפים החדשים בהווה ובעתיד מצאתי לנכון לפרט)

אמיר.

New member
גילוי נאות...

ארגון זה מתנגד לכל מה שיש לו ריח של תורה גם אם אינו מסוכן בריאותית ואינו כואב...

Ludwig

New member
רשימת מסקנות של ארגוני בריאות !!!

מצורף כאן קישור לרשימת מסקנות של ארגוני בריאות מהמובילים בעולם (בארצות דוברות אנגלית). ברשימה יש ציטוטים של עיקרי המסקנות. מומלץ לקרוא גם באתרים הספציפיים את המסמך הרלוונטי המלא הבוחן את הסיכונים והנזקים שבמילה כנגד הרווחים הפוטנציאליים על-סמך הנתונים שנאספו באופן מדעי לכאן ולכאן. ארגוני הבריאות אינם מתייחסים לאספקט שנחקר יותר ברצינות רק לאחרונה - פגיעת המילה בתחושה המינית של הנימול ובת/בן-זוגו ובתפקוד המיני של הנימול. ישנו גם סיכום קצר בעברית של דר` חנוך, ואשמח אם יצרף אותו לכאן.

Ludwig

New member
ומספר החלטות במלואן - מומלץ לקרוא !

החלטות והמלצות בנושא המילה של: האגודה הקנדית לרפואת ילדים האגודה האוסטרלית של מנתחי ילדים המועצה האוסטרלית לרפואת ילדים ההחלטות כוללות התייחסות למידע שנאסף עד למועד ההחלטה לכאן ולכאן. מידע זה מפורט בגוף ההחלטות. ובכלל, נושא המילה נבדק ברצינות דווקא בארצות דוברות האנגלית, משום שבהן (למעט בריטניה) היה רווח באחוזים ניכרים לבצע מילה גם שלא מסיבות דתיות עד שעלה הוויכוח אם הדבר נכון לעשות (היום אחוז זה יורד כמובן). בארצות אחרות, שאינן מוסלמיות או יהודיות ברובן, המילה איננה מקובלת.

Ludwig

New member
המלצות הארגונים אינן מבדילות...

המלצות הארגונים אינן מבדילות בין יהודים לשאינם יהודים. הן דנות באספקטים הרפואיים השווים לכולם.

Ludwig

New member
תרגום קטעים נבחרים של דר` בן-ימי...

מסקנות אגודות רפואיות בעולם בקשר למילה ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ זוהי אסופה של המלצות ומסקנות אגודות רפואיות בעולם בקשר למילה. אסף תרגם וכתב: ד``ר חנוך בן-ימי אדם שאינו בקי בספרות הרפואית המקצועית לא יוכל לגבש בכוחות עצמו חוות-דעת מבוססת על קיומו או אי-קיומו של צידוק רפואי למילה. אדם כזה רצוי שיפנה למישהו הבקי יותר ממנו לצורך חוות-דעת כזו. למי לפנות? רוב הרופאים אינם מתמצאים מספיק בספרות המחקר על המילה בכדי שחוות דעתם תהייה אמינה מספיק. רופא מעיין בראש וראשונה בספרות המחקר הרלוונטית לתחום התמחותו, וזו כה ענפה עד שבדרך-כלל לא נותרים לו פנאי או חשק לעיון בתחומים נוספים. וכך מסתמכים רוב הרופאים על מאמר קצר זה או אחר שקראו בשלב כלשהו, לעתים לפני שנים, ושתכופות אין הם יודעים אם הוא מגמתי או לא.בארצנו מתווסף לכך גם הלחץ החברתי, הפועל על הרופא כעל כל אדם אחר, לחץ להצדיק את המנהג המושרש כה עמוק בתרבותנו (יהודית כמוסלמית). ולכן הרופאים ישמעו זה מזה יותר על דעות בעד מילה מאשר על דעות כנגדה, וכן יחפשו יותר דעות בעדה, וכך תתעצב דעתם. אם הרופא בעצמו מתפרנס ממילת ילדים, וכמובן דעתו אובייקטיבית כדעת המוכר בשוק הממליץ על מרכולתו.לכן כדאי לחפש רופאים או חוקרים כאלה שהם בעלי הכישורים המתאימים להבנת ספרות המחקר, הקדישו זמן לכך, והם חשודים פחות בנטייה לכיוון זה או אחר. לדעתי, הגופים העומדים טוב ביותר בדרישות אלה הן אגודות רופאי ילדים ברחבי העולם. ולמרבה המזל, מספר אגודות כאלה נדרשו לשאלת הצידוק הרפואי למילה שגרתית של עוללים (תינוקות שזה-עתה נולדו neonates, או newborns באנגלית). מכיוון שהמילה הייתה בעבר נפוצה גם על סמך צידוקים שאינם דתיים במערב, מצאו לנכון מספר אגודות רופאים במדינות שונות לנסח את עמדתן ביחס אליה: האם יש להמליץ על מילה שגרתית של עוללים מסיבות בריאותיות? אביא להלן את חוות דעתן. במספר מדינות השתנו חוות הדעת במשך השנים, ואני מביא תמיד את זו המעודכנת ביותר. הדו``ח המלא הוא תמיד ארוך מכדי שאצטט אותו במלואו כאן, ולכן אני מביא רק את מסקנותיו. בסוף המאמר הבאתי הפנייה למקור בו אפשר למצוא את הדו``חות במלואם. סידרתי את חוות הדעת לפי סדר פרסומן. ראשית, חוות הדעת של האיגוד הרפואי הקנדי (Canadian Medical Association) ממרץ1996. המלצתם היא: ``circumcision of newborns should not be routinely performed``, אין לבצע באופן שיגרתי מילת עוללים. וכן: ``the overall evidence of the benefits and harms of circumcision is so evenly balanced that it does not support recommending circumcision as a routine procedure for newborns``, סך-כל הממצא על התועלת והנזק שבמילה הוא כה מאוזן שאין הוא תומך בהמלצה על המילה כתהליך שיגרתי לעוללים. שנית, חוות הדעת של האיגוד האוסטרלי של מנתחי ילדים (The Association of Australasian Paediatric Surgeons) מאפריל1996. לדעתם: ``neonatal male circumcision has no medical indication``, אין אינדיקציה רפואית למילת עוללים זכרים. ובנוסף: ``The Australasian Association of Paediatric Surgeons does not support the routine circumcision of male neonates, infants or children in Australia. It is considered to be inappropriate and unnecessary as a routine to remove the based on the current evidence available. We do not support the removal of a normal part of the body, unless there are definite indications to justify the complications and risks which may arise. In particular, we are opposed to male children being subjected to a procedure, which had they been old enough to consider the advantages and disadvantages, may well have opted to reject the operation and retain their prepuce`` ובתרגום (חלקי): ``האיגוד אינו תומך במילה שגרתית של עוללים, תינוקות או ילדים באוסטרליה. על סמך העדויות הקיימות כיום אנו מחשיבים את הסרת העורלה לבלתי ראויה ולא נחוצה. בפרט, אנו מתנגדים לכך שבנים יועברו הליך, שאילו היו מבוגרים דיים לשקול את יתרונותיו וחסרונותיו, אפשר בהחלט שהיו בוחרים לסרב לניתוח ולשמור על עורלתם``. עמדת האיגוד אומצה על-ידי ה- The Australian College of Paediatricsוה-Australian Medical Association. כמובן, ממצאים על המילה המשיכו להצטבר אחרי1996 .מבחינה רפואית שתי העובדות המשמעותיות ביותר היו, לדעתי, הבאות. מחד, הממצאים הראו שמילה אינה מקטינה את הסיכוי לדלקות בדרכי השתן במידה שנחשבה בעבר, אלא במידה פחותה פי כמה. וכן הסתבר שהנקה יעילה בהקטנת הסיכוי לדלקות כאלה. כעת, הטענה שמילה טובה כנגד דלקות בדרכי השתן סיפקה את התמיכה המשמעותית ביותר למילה בשנות השמונים. כך שהעובדה שהממצא העכשווי מצביע על יעילות ונחיצות פחותות משמעותית של המילה, מצמצמת כמובן את הסיבות הרפואיות למילה (שגם לפני הממצא החדש לא הספיקו בכדי להמליץ עליה באופן שגרתי). מאידך, מאפריקה הדרומית לסהרה הגיעו ממצאים חדשים על קורלאציה בין מילה לאידס: הנימולים שם לוקים פחות באידס. הממצא כאן שנוי במחלוקת, אך אין לבטל את האפשרות שבתנאים מסוימים מילה מקטינה את סיכויי ההידבקות ו/או ההדבקה באידס. (ראו על כך עוד במאמרי ``לחתוך בבשר החי``).בכל אופן, בהסתמך גם על הממצאים החדשים הגיעה האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים (American Academy of Pediatrics) במרץ1999 להמלצות דומות לאלה שהובאו למעלה: ``existing scientific evidence demonstrates potential medical benefits of newborn male circumcision, however these data are not sufficient to recommend routine neonatal circumcision`` ובתרגום: ``הממצא המדעי הקיים מעיד על רווח רפואי פוטנציאלי ממילת עוללים זכרים אולם נתונים אלה אינם מספיקים על-מנת להמליץ על מילת עוללים שגרתית.`` לבסוף, ביולי2000 הכריזה האגודה הרפואית האמריקאית, בהסתמך על הספרות הרפואית והמדעית עד דצמבר1999 , שהיא תומכת בעמדת האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים. ההמלצה של האקדמיה צוטטה כהמלצת האגודה. כך שכיום כל האגודות הרפואיות שנדרשו לעניין אינן ממליצות על מילה שגרתית של עוללים מסיבות רפואיות. זוהי המסקנה שצריך, לפיכך, לאמץ גם כל מי שאינו מתכוון לבדוק בכוחות עצמו את ספרות המחקר: מבחינה רפואית אין צורך במילה. אגב, כפי שניתן היה לראות מהציטוטים למעלה, האגודות האוסטרליות היו נחרצות כנגד המילה יותר מאלו הקנדית והאמריקאיות: הראשונות קראו להימנע ממילה, בעוד האחרונות רק אמרו שאין להמליץ עליה מסיבות רפואיות. אפשר שהדבר נובע מכך שבצפון אמריקה, ובייחוד בארה``ב, המילה הייתה ועודנה מאוד נפוצה, ובארה``ב אפילו רואים בה איזשהו מאפיין אמריקאי. באוסטרליה, כמו כמעט בכל שאר העולם שאינו יהודי או מוסלמי, המילה בוצעה לכל היותר באחוזים ספורים. ולכן, לטוב או לרע, האגודות האוסטרליות היו חופשיות מלחצים חברתיים בעת ניסוח עמדתן. האיגוד האוסטרלי של מנתחי ילדים אפילו טרח לציין שמילת עוללים שגרתית נוגדת את הצהרת האומות המאוחדות על זכויות הילד מ1989-! ואכן, היכן שהמילה אינה נפוצה הרפאים מתירים לעצמם להיות נחרצים כנגדה. ראו למשל את הקטע הבא מתקציר מאמר שפורסם בשוודיה במאי 2000 (Lakartidningen: May 24, 2000): ``A comprehensive review of the literature reveals that there are no or only marginal medical benefits of the operation, particularly in view of the fact that up to 10% suffer complications, and also that newborns both experience pain and will respond more strongly to new pain stimuli for years to come. There are two opposing interests those related to religious tradition and those related to the welfare of the child as expressed in the United Nations Convention on the Rights of the Child`` לסיכום, הבאתי כאן את ההמלצות של אגודות רופאי ילדים בנוגע למילה. כאמור, כולן טוענות שסיבות רפואיות אינן מצדיקות מילה שגרתית של תינוקות. כמובן, בדו``חות המלאים יש מיידע רלוונטי רב נוסף (למשל, כל האגודות הן חד משמעיות בנוגע להכרח בהרדמה מקומית אם מבצעים מילה), והקוראים מוזמנים לעיין בהם במלואם. את כולם ניתן למצוא בכתובת הבאה: [אגודות רפואיות על חוסר צידוק רפואי למילה] ``לחתוך בבשר החי`` - סקירת ספר על ברית מילה.

אורית ג.

New member
הסברים על מצוות מילה - ``דעת אמת``

``דעת אמת `` הוא ארגון של חרדים לשעבר.

אמיר.

New member
השם הראוי הוא `דעת חצי אמת`

וחצי אמת - גרועה משקר. ======================= אתר מאד מענין ומוצף חומר קשה על רגל אחת להראות שהוא בעצם מביא ציטוטים סלקטיביים. לא ברור כלל מי וכמה עומדים מאחריו.

Ludwig

New member
אבל מוכרחים להוסיף אזהרה...

באתר נאמר: ``מעניין לדעת, שברית מילה מהווה אמצעי מונע של מחלות שונות כמו מחלת האיידס הקטלנית``. חשוב להזהיר מפני אמירה חסרת אחריות זו. מילה איננה אמצעי מניעה בפני איידס! גם אם יוכח (ואין הוכחה אמיתית לכך) שאחוז ההדבקות של נימול נמוכה משל מי שאינו נימול ובתנאים דומים, הרי שמדובר במספרים זניחים שאין בהם כל הצדקה לאמירה מסוכנת זו. על-מנת להימנע מהידבקות באיידס יש לנקוט אמצעי מניעה אמיתיים כמו שימוש קונדום! באתר גם יוצרים רושם שאגודות רפואת הילדים רואות בשוויון נפש את המילה לחיוב או לשלילה. מומלץ לקרוא את המקור (בקישורים שצירפתי מעלה) על-מנת להיווכח שאין הצדקה רפואית למילה, ואף רואים בה ``פעולה שאינה ראויה מבחינה אתית רפואית``.

אמיר.

New member
רק להעמיד דברים על דיוקם

הפעם אתה צודק. אין יתרון רפואי שאינו ניתן להשגה ע``י הגינה. ---------- יש יותר שכיחות של מחלות מסוימות בקרב ערלים אבל הן נובעות מחוסר הגינה שלהם (יותר קל לשמור על ההגינה אם אתה נימול) הדבר היחיד שהוכח הוא שכיחות נמוכה בהרבה של סרטן אבר המין אצל נימולים אבל זה מאד נדיר (אחד למאה אלף או יותר).

_יובלל_

New member
הפניה לאתר Circumstitions

אתר באנגלית המתנגד למילה. מאד מקיף ברור ומעניין.

אורית ג.

New member
סיפורה של אנדה - אם שלא מלה את בנה

זה יהיה כנראה סיפור בהמשכים כי הילדון ישן הכי רצוף רבע שעה(הוא בן כמה חודשים) חלק א` : לבעלי יש מה להגיד (חוץ מ``כן, אנדה``) יום אחד באמצע ההריון, קצת אחרי שנודע שזה בן בא בעלי שיחיה עם ההצעה (שנראתה אז משונה קצת) שלא נעשה ברית. כמובן שהוא ידע שזה יתאים לי אחרי שראה שאפילו כשיש למישהו פלסטר קטן עם שריטה מאחוריו אני מ-ת-ע-ל-פ-ת. אבל מה יהיה עם החברה? המסורת? (אמרתי כבר שאנחנו מסורתיים ממשפחות קצת דתיות) מה יהיה עם המשפחות? החברים? כל השאלות שבעולם. החלטנו : א` - לחפש תשובות ב` - לחפש עוד שאלות ג` - לברר מה בדיוק זה ברית וגם... ד` - לראות אחת מקרוב פרק ב` : לראות ברית עד אז הסתפקנו כמובן בלהגיע בבריתות אחרי שחותכים כי אני באמת ענוגה קצת. אבל בברית הכי קרובה שינסנו מותניים ועשינו חזרות על איך לא להכחיל כשחותכים לתינוק. זו היתה ברית עם אחד מאלה שמרדימים אבל... אנדה לא הגיעה אליה. אנדה השתפנה וברחה ברגע שהגיע המוהל ואמר ``מזל טוב``. בעלי-אחלא-גבר דוקא ראה והחליט שלפני שהתינוק שלו יעבור כזו פרוצדורה מזעזעת הוא יקרא קצת חומר בנושא. באותו זמן היה סרט בערוץ 2 בשם ``ברית-מילה`` בתוכנית ``זום`` - זה היה בשעה שנשים בהריון ישנות בדרך-כלל אבל מישהו הקליט לנו ומה אומר... הסרט הזה מאוד לא נעים לצפיה למרות שהוא לא סרט-צהוב קלאסי עם סתם זוועות טלויזיוניות משהו אנושי על מתלבטים : כאלה שעשו בסוף וגם על כמה שלא. פרק ג` : מוצאים וקוראים עוד חומר מאמרים בעד ונגד, סיפורים של אנשים שלא הצליחה להם הברית או שהיו סיבוכים (אולי בין המכרים שלנו יש אחוז גבוה במיוחד??? אולי כי שאלנו בכנות ענו לנו בכנות) וגם , לא תאמינו, קצת ספרות דתית על חשיבות המילה, על המילה עצמה , איך היא מבוצעת בדיוק (מה חותכים,מה מושכים, מה תולשים וכו`). מסקנות ביניים : הטיעון הרפואי נופל בששון מצב המשפחות : מרחרחות משהו חשוד אבל מכיון ש``נגד עין הרע`` לא מדברים על התינוק לפני שהוא נולד - עוד אין תגובה נושא: פרק ד` - זהו זה , החלטנו כתבתי כבר שהטיעון הרפואי נפל , לגבי הקשר למניעת איידס שלא חקרתי עד הסוף אני רוצה לציין שגם אם כן קשה לסמוך על מילה למניעת איידס. יותר בטוח לחנך את הילד להגיינה למין בטוח וכו`. בכל אופן מכיון שבשנים הקרובות הוא לא יקיים יחסי מין והסיכוי שלו להדבק מסכין של מוהל נגוע גדול הרבה יותר - זה לא היה רלוונטי עבורנו. גם הטיעון האסתטי שהעלה כאן מישהו באופן נחרץ נפל. האף המשפחתי שהילד יקבל בתורשה גם לא כל-כך אסתטי ולצערי גם האוזניים הבולטות לא הולכות להיות משהו. ואם זו היתה בת? האם היינו עושים לה טיפול אסתטי תואם? והזהות היהודית? עליה עוד ידובר, אבל היא לא תעלם. אז מה? החברה?? אנחנו לא פוחדים להיות שונים. וגם אם תהיה בעיה כלשהי (מה שאני לא צופה, לי היה כילדה מום מאוד ניכר ולא צחקו עלי אף פעם, זה תלוי באדם עצמו ולמה שנלמד אותו לפחד מהחברה?) נשארה רק המשפחה.... בררר..... פרק ה` מספרים לסבתא סבתא א` בלעה רוק ולא אמרה כלום סבא א` נשם עמוק ואמר :``מי אתם חושבים שאתם?`` סבתא ב` אמרה ``זה רעיון של אנדה , נכון?`` (לא נכון) סבא ב` ``אותי לא תראו יותר אם לא תעשו`` ועוד כמה פנינים לא זוכרת ממי : סבתא : `` אני תינוק כזה לא מרימה על הידיים`` סבא :``שהנכד ש-ל-י לא יהיה יהודי`` וכו` אמרנו רק : זה התינוק שלנו, אנחנו מחליטים בשבילו וגם : הוא יהודי, כי אני יהודיה וגם : תתרגלו (בעלי אמר את זה !!!) וגם : אם הוא ירצה שיעשה לעצמו, כשיגדל היה שקט והוא נמשך עד הלידה לבית החולים הם באו ואמרו: נו איזה אולם אתם רוצים `` אין ברית`` הזכיר בעלי. ``אה``, אמרה הסבתא בתמימות מעושה ``נכון, אולי תעשו בלי מסיבה אצל גונן`` (הם כבר ביררו והוא גם רופא וגם מוהל) אתם רואים אותו אמרתי והנפתי את התינוק הטרי-טרי-מקסים שלי, ככה הוא ישאר. זו אשמתי, אמר הסבא, ככה חינכתי את הבן שלי נכון אמר לו בעלי אם הייתם ממש ממש דתיים כמו ההורים שלכם, זה לא היה קורה. פרק ו` (קצר מאד) - החברים דוקא תומכים, למרות שהם עשו ברית. הם אומרים ``גם אנחנו התלבטנו אבל לא היה לנו אומץ`` (חברים חילוניים ד``א) פרק ז` - סוף טוב. הסבתות נשבות בקסמו של החיוך התינוקי והמלא ריר. נכון הם עוד כועסים מאוד עלינו וגם על עצמם (איך חינכו אותנו) נכון הם לא ירחצו אותו ולא יעשו עליו בייבי-סיטר (אני חושבת) בכל אופן אני עזבתי את העבודה שלי לשנתיים הקרובות כדי להיות איתו (זה כמובן לא קשור לעורלה...) ואני לא צריכה שאף אחד יחליף אותי אבל בהתחלה באה רק סבתא אחת (אמא שלי) ששמעה שיש לי חום ו``רק רצתה להביא לי מרק...`` התינוק חייך אליה (``רק אליך הוא מחייך`` הבטיח לה בעלי) והיא התחילה לבוא. הסבתא השניה קיבלה תמונות דרך איזו דודה. ואחר כך גם הסבים התפעלו ממנו בחתונה משפחתית שכולנו הוזמנו אליה והיום (בערך 4 חודשים)... הם קצת מסוייגים ונעלבים אבל התרגלו וגם אם זו ``טראומה`` - עדיף לי טראומה לסבא-סבתא מאשר לבני יחידי אשר אהבתי הם לא סיפרו למי שלא שאל במפורש הם למדו עוד כמה דברים על קבלת השונה פרק אחרון (קצרצר) - הגיינה מיוחדת לתינוק. אין. סתם מנגבים את האיברים החיצוניים (העורלה והעטרה מחוברות בגיל הזה אז אין שם שום לכלוך) יש אלוהים כבר אמרתי והוא ברא את זה כמו שצריך.

למעלה