לינוקס c++ וPython

dragon201

New member
לינוקס c++ וPython

אחרי שנים של עבודה במרכז (רחוק מהבית) הציעו לי משהו קרוב
חברה מהטופ העולמי, תנאים טובים ושכר ברמה שלא מקובלת בפריפריה.

איפה הקאצ'?

אני מתכנת C# דוט נט 7 שנים, עשיתי סרבר קליינט ווינדוס ורוב מה שיש להתנסות בו בתחום. מעולם לא הייתה לי השכלה במדמ"ח - כך שעשו לי טובה (ובפריפריה זה אישו) ששקלו את מועמדותי.
המשרה היא על מערכת בת 10 כתובה בc++ וPython על גבי לינוקס. והחברה שם עם כוונות טובות אבל אין להם מושג מה זה "קוד נקי" או AGILE.

האם לדעתכם C++ לינוקס וPYTHON זה לימוד ששווה לדעת בשביל מתכנת דוט נט. האם זו השלמת ידע ואוכל בעתיד לשלב וזה ימצב אותי יותר טוב בשוק?
או האם זה בזבוז זמן טוטלי ועדיף שאחכה למשרה בתחום שלי. בד"כ אומר שאצטרך להתפשר על תנאים או מרחק מהבית.

הייתי הולך על זה.

אם אתה מתכנת דוט נט 7 שנים, קרוב לודאי שמיצית. כלומר, אתה לא לומד דברים חדשים ביום יום, ופחות או יותר שולט בחומר. זה זמן מעולה לצאת מתחום הנוחות, ולהכיר משהו חדש. בדרך כלל אנשים עושים את זה בערב בזמנם הפנוי. לך מציעים לעשות את זה באור היום, בזמן העבודה, ולקבל על זה שכר. נשמע לי מציאה שצריך לקחת בשתי ידיים. וזה גם קרוב לבית ומשכורת בסדר. מה עוד אפשר לבקש?
נשמע לי התנסות מקצועית מעולה, וזה יעשה ממך איש מקצוע טוב יותר. כדאי להכיר כמה שיותר טכנולוגיות, זה תמיד יתרון. אני מניח שתמיד תוכל לחזור לדוט נט.
בהצלחה.
&nbsp

arielRuuubi

New member
מה שדוד אמר

אפילו אני, אחרי "רק" 3 שנים בדוט נט כבר חייב רענון (טחנתי ועשיתי את רוב ה"הייליייטס") ואני מתחיל כמעט להכריח את הבוסים שלי לעשות את הפרוייקטים האחרונים בקליינט נקי (אנגולר כמובן) ומתחיל ללמוד את כל הדברים החדשים שיש בענין, בייחוד תענוג עם הAPI של HTML5 .
&nbsp
אני בעצמי לפני זה שקלתי לעבור לפייתון אצל חבר שהציע לי, אבל בסוף נשארתי כי הבוסים בעקבות הרעיון נתנו לי לפתח איך שבא לי , ואפילו יש לי הבטחה שהפרוייקט הראשון שיתאפשר עושים אותו במשהו לינוקסי, אז כיף לי לעבוד במקום כזה :)

dragon201

New member
זה לא אותו דבר

נתת כאן דוגמאות לטכנולוגיוצ משלימות לfullstack.
אני עובר לתחום זר לכאורה - לא משלים, לא משיק ולא מקביל

arielRuuubi

New member
ובכן

אע"פ שאתה צודק מבחינה טכנית שזה משלים, אני לא עשיתי את זה כדי להשלים, אלא כדי לשנות. ברור לי שבעוד X שנים, אולי 1 אולי 5, ימאס לי גם מזה ואני שוב אחזור לבקש שינוי.

ziv1f

New member
אם בא לך ללמוד דברים חדשים - לך על זה

אלו שתי שפות שונות בתכלית השינוי ממה שאתה כרגע יודע, פייתון שפה בלתי מקומפלת והיא עובדת בדרך שונה מאד מאיך שסי-שארפ עובדת. סי-פלוס-פלוס היא שפה מאד low-level ויש לה ספציפיקציות יחסית מורכבות ורבות, וצריך לדעת איך לעבוד איתה.

עם פייתון לא נראה לי שתהיה לך בעיה להסתדר. חרף זה שהיא שונה מאד ומהותית מ-C#, זאת עדיין שפה מאד נוחה פשוטה וקלה ללימוד. סי-פי-פי מצד שני אני הייתי בוחן את האפשרות להתמקצע בזה (לפחות קצת) לפני שאני נוגע שם בקוד של פרודקשן, בעיקר אם זה חלקים חשובים וקריטיים במערכת.

מישהו כנראה מעריך מאד את היכולת שלך להכנס לתוך שני התחומים האלה, ואם גם אתה חושב שזה נכון, זה נשמע כמו שינוי מרענן ומרחיב אופקים בצורה מאד משמעותית, במיוחד שזה כרוך בתנאים טובים ויהיה לך קרוב יותר לבית

בברכה,
זיו

Royi Namir

New member
אני לא הייתי הולך על זה

לא יודע , לא מריח לי טוב.
אני הראשון שיגיד ללמוד דברים חדשים.
אבל נראה לי שהם מחפשים מישהו שיעבוד ברקע וינקה בלאגן
שים לב שאתה נכנס לא בתור מתקדם DOT NE , אלא בתור טירון PYTHON וסיפיפי.

ביחוד הרמתי גבה לגבי זה זה ש"עשו לי טובה ששקלו את מועמדותי"
אתה מבין מה קורה פה ?
רוצים שאתה תשנה זווית דיי גדולה ותנטוש דבר שאתה מכיר טוב ( ותתקדם בו , ויש איפה להתקדם בדוט נט , או מובייל או קליינט)
לעומת משהו ש"בואו נראה איך הוא , למרות שאנחנו מרימים גבה לגביו"
סורי לא קונה את זה

אם כבר אתה עוזה תעזוב לתחום יותר עכשווי כמו מובייל
או מאידך - לחכות למשרה שלך. שם תרגיש יותר ביטחון

שאלת את עצמך למה הם לא לקחו מישהו פזמניק סיפיפי ו פייטון ?
כנראה יש שם דברים ברמה לא גבוהה.
כך שסביר להניח - שלהתמקצע ברמה שתוכל לרשום בקורות חיים שלך :
פייטון ו סיפיפי ברמה גבוהה - לא תוכל לרשום
ואם זה המצב , אז אני אישית לא הייתי עושה את זה.

dragon201

New member
אין לי באיזור תעשיית דוטנט או ג'אווה כמו במרכז

אם לא אלך על זה, כנראה שאסתפק בחברה קטנטנה עם תנאים סוג ב' או שאמשיך ליסוע למרכז.

אגב ניסיתי להתקבל לשם כמה פעמים אך ללא הרקע של תואר במדמ"ח הסיכוי היה אפסי. כך שאני מודה למי שהכניס אותי בחבר מביא חבר ומרגיש בר מזל שהתקבלתי

למעלה