לינה משותפת

LeAnNe

New member
לינה משותפת../images/Emo62.gif

מה דעתכם? כדאי להחזיר? ישנתם בלינה משותפת? דיברתי על זה לא מזמן עם החברות שלי והגענו למסכנה שאם זה יחזור זה יכול להיות מדהים. בעיקרון רואים (אצלנו לפחות) הבדל די גדול בין הקבוצות שחיו כל החיים שלהם ביחד וישנו בשינה משותפת לבין הקבוצות שחזרו לישון בבית. טוב דעתי המלאה תתפרסם בהמשך..

dune d

New member
בין הדברים הגרועים ביותר

שידע הקיבוץ... להיות מחונך ע"י אנשים שהם לא ההורים שלך, לרוב גם לא ממש אכפת להם זה גרוע. לראות ולהיות ליד ההורים בערך 4 שעות ביום זה פוגע בגדילה באופן משמעותי ,לפעמים גם פגיעה וניתוק מהמשפחה לכל החיים ,במיוחד שמדובר על גיל כל כך צעיר. לגבי גיל מאוחר יותר ,בשביל זה יש פנימיה שלדעתי זה יופי של דבר.

אני לא הייתי בלינה המשותפת, אבל

כמו dune d גם אני חושב שזה אסון. עם כל הכבוד להווי של הקיבוץ ילד בן 3 חודשים עדין צריך לישון אצל ההורים שלו. עוגמת נפש אחת גדולה להורים ולילדים כאחד. אני חושב שאין סיכוי ולו הקלוש ביותר שזה יחזור. יש היום מודעות מאוד גדולה בענייני חינוך וטיפול בילדים ובתינוקות, ויודעים שהלינה המשותפת היא טעות גדולה.

טיפקסית

New member
הייתי בלינה משותפת במשך כשנה

או שנה וחצי ייתכן שגם יותר. תאמינו לי כמה שזה נראה טבעי שהורים יגדלו את הילד שלהם,יש כל כך הרבה חוויות [ותתפלאו] אם תסתכלו על הקבוצה שלנו למשל שאנחנו 23 ילדים בשכבת גיל אחת [כיום שכבת י"ב] אנחנו מאוד מגובשים,והרבה מזה התחיל בלינה ובבילוי המשותף ורב השעות. כשעברנו לטרום גן חובה התפרקה הלינה המשותפת וכל אחד עבר לישון בבית שלו,והצטערנו על זה אפילו בתור ילדים רכים. ההורים כן זוכים להיות ליד הילדים,מי ששמע פעם על המונח שעת אהבה. מצד שני יש פרובלמטיות שהילד גדל בעצם רחוק ממי שאמורים להיות הכי קרובים אליו-ההורים,שהם בעצם אלה שאמורים לחנך. יש חוויות בלינה המשותפת,שתאלו כל אחד שלקח בזה חלק אני לא רואה הרבה סיכוי שבמצבם של הקיבוצים כיום יחליטו להחזיר את הלינה המשותפת,זהו עוד אחד מסממני עידן הקיבוץ של פעם שהולך ונעלם לנגד עינינו

אני קצת ../images/Emo132.gif בדעות שלי בכל מה

שקשור בלינה המשותפת, אבל עדין לא נראה לי הגיוני שילד צריך לצלצל בפעמון (איך זה עבד בדיוק?) למטפלת תורנית במקום ללכת לחדר של ההורים שלו. זה מאוד כיף לישון עם חברים, לי בעצמי יש חדר בבית ספר שאני יכול לישון שם מתי שאני רוצה, יש חוויות והכל נחמד ויפה, אבל יש גבול. ממש הופתעתי לראות כמה מכם באמת אהבתם את זה כי אני שמעתי מאנשים שהיו בלינה המשותפת רק טראומות. לא צריך להיות פסיכולוג ילדים כדי להבין שילד בגיל 0-6 צריך את ההורים שלו וכמה שיותר. יש לו את החברים 9 שעות ביום ועוד לפעמים אחרי הגן/בית תינוקות/בי"ס וכו. שעת אהבה? זה נשמע ממש אבסורדי! (בתור הורה) זה הילד ש-ל-י אני צריך ללכת לבית ילדים כדי לבלות איתו במקום שיבוא ב-16:00 הבייתה? זאת שיטה מאוד פרימיטיבית לדעתי. אני לא חושב שאני אי פעם אבין את הייתרונות שבה.

Indian Friend

New member
לדעתי...

זה יכול להיות דבר נהדר אם רק מתחילים את זה מגיל מסויים, שבו זה מתאים לשלבי ההתפתחות של הילד ולצרכים שלו (ואני לא מדברת על קקי ופיפי, למי שתהה). אני חושבת שאם היו מחדשים את זה בשנים האלו זה יכל להיות דבר מצויין כי עכשיו יש הרבה יותר ידע ומודעות בענייני חינוך ואם היו משנים מעט את המתכונת זה היה מתאים. יום נעים..

הכי כיף בחיים!!!

אוקי זה יכול לעשות טראומה ובלה בלה בלה אבל זה כל כך כיף.. לישון במקום אחד עם כל החברים שלך וכל זה... אני תמיד בעד להחזיר את זה!!! וווהו, לינה משותפת לשלטון, חחחח

יוּבָל

New member
להחזיר ומהר!!!

לדעתי זה אחד הדברים הטובים שהיו בקיבוץ!!! הלינה המשותפת אצלנו (מעברות) נגמרה שנתיים לפני שנולדתי (1986)... אח שלי עוד הספיק לישון בבתי ילדים עד גיל 3... לפני כמה זמן דיברתי על זה עם אמא שלי, והיא אמרה שלדעתה זה גם טוב אבל לא מאז שהילד תינוק. לי זה לא משנה.. אני חושבת שזה בסדר בכול גיל.

diet prozak

New member
כל מי שרוצה להחזיר את זה

השאלה היא אם אתם רוצים להחזיר את זה כי זה נראה לכם כיף וחוויתי וכל זה, או בגלל שאתם באמת חושבים שזאת הדרך הטובה לגדל ילדים? ברור שאני חושבת שזה ממש כיף, והייתי שמחה לחוות את זה אבל כשאני חושבת על זה היום, זאת לא נראית לי שיטה נכונה לגדל ילדים. נראה לי שילד בגיל צעיר צריך קודם כל לגבש את הזהות העצמאית שלו, לפני שהופכים אותו לעוד חלק מקבוצה, שזה מה שקורה כשהילד נמצא כל הזמן (חוץ מכמה שעות) עם הקבוצה שלו. יש בזה גם סוג של אכזריות כלפי ההורים. הקשר בין הורים לילד שלהם הוא לדעתי הקשר הכי חזק שיש (גם אם כיום, בתור נערים אנחנו לא רואים את זה), ואני לא רואה שום דבר חיובי בהפרדה כזאת בין הורים לילד שלהם. אז בקיצור - לא צריך להחזיר את זה. בטח שלא לילדים הקטנים. אחר כך, המוסד זה כבר סיפור אחר.. בייחוד כשיש לילד חופש להחליט איפה הוא רוצה להיות.

יוּבָל

New member
תראי

הלינה המשותפת היא לא דרך לחנך ילדים קטנים. העובדה שלקחו ילד בן יומיים ושמו אותו בבית ילדים והאמא ראתה אותו רק כשהיא באה להניק אותו היא מפגרת. בשיחה שהייתה לי עם אמא שלי, היא סיפרה לי כמה זה קשה שהילד הקטן הולך לישון בבית ילדים, ורואים אותו רק פעמיים ביום בערך.. אני הייתי שמחה אם היו מחזירים את הלינה המשותפת לקיבוץ מכיתה ז'... אני יודעת שזה קצת סותר את מה שאמרתי בהודעה הקודמת, אבל שם התכוונתי למה שאמרת בתחילת ההודעה שלך "השאלה היא אם אתם רוצים להחזיר את זה כי זה נראה לכם כיף וחוויתי וכל זה"...

Piece of Wood

New member
חחח...ליאן../images/Emo125.gif

אני זוכרת את זה בתור משהו ממש נוראי לילדה קטנה... תסתפקי בפנימייה
זה גם משו

למעלה