לינה במדריד? עזרה

לינה במדריד? עזרה

בבקשה מישהו מכיר יודע? מלון בסנטרו מרחק הליכה מהפרדו בסביבות 100-130 דולר אודה לכם אם תענו במייל [email protected]

syair

New member
100 דולר../images/Emo35.gif

שלום ענת, ברוכה הבאה לפורום תרמילאים, אבל נראה לי שהגעת לפורום הלא נכון. אני מציע לך לשאול את שאלתך בפורום טיולים בחו"ל. בפורום זה אנו עוסקים כיצד להסתדר בתקציב מינימלי. התקציב שלך ללילה אחד במדריד, מספיק בערך לשבוע של תרמילאי כולל הכל.

nitsansh

New member
הגזמת!

100 דולר זה תקציב ל-2-3 ימים... בשום אופן זה לא מספיק לשבוע!

syair

New member
התכוונתי

לתקציב של תרמילאי במזרח או בדרום אמריקה. אתה צודק שתקציב של תרמילאי במדריד יהיה 100 דולר ליומיים, שלושה.

nitsansh

New member
אז כולם צודקים...

תשמע... אני מתחיל לחשוב ברצינות שטיול של שבועיים בתאילנד יוצא יותר זול משבועיים באירופה... כולל הטיסות כמובן... נסיעה של 18 ימים להונגריה, קרואטיה וסלובניה, שהן מדינות זולות יחסית באירופה, עלתה לי בסביבות 6000 ש"ח! לא כולל הוצאות בארץ שקשורות לטיול: ביטוח, קנית ציוד ופיתוח תמונות... וזה עוד כש-6 לילות לנתי אצל קרובים ולא שילמתי על לינה וחלק מהארוחות ונסיעות ברכב עם המארחים...

syair

New member
נשמע קצת יקר

כלומר שבועיים במזרח אירופה, יוצאים בסביבות ה-1000 דולר?

nitsansh

New member
משהו כזה...

400 דולר טיסה (תלוי בעונה) 300 דולר לשבוע זה גם מה שעלה לי בצ'כיה לפני שנתיים. תראה... זה לא היה טיול תפרנים ממש... למשל, לא בישלתי אוכל מהסופרמרקט... אבל ברוב האכסניות אין מטבחים שאפשר לבשל... האוכל די זול, ואפשר לאכול ארוחה טובה בפחות מ-10 דולר... אם תלך למקדונלדס וכאלה זה יעלה 4-5 דולר... (ביג מק עולה כ-10 שקל...) אכסניות - לא עולות הרבה פחות מבמערב... בבודפשט עלתה לי האכסניה כ-11 יורו, ואני חושב שאין יותר זול מזה... בליובליאנה עלתה לי האכסניה 16 יורו, בבלד 18 יורו (בכולן המחיר כולל ארוחת בוקר). לא היה מקום זול אחר בעיר... ברוביני היה לי דיל מצוין - חדר יחיד במלון 2 כוכבים עם חצי פנסיון ב-17 יורו ללילה... אבל זה בגלל שזו עונת שפל... בקיץ המחיר כפול מזה... בצימרים הזולים ברוביני רצו 20 יורו ללילה לחדר זוגי (אין חדר ליחיד), אבל בתנאי שנשארים 4 לילות, ואם רק 2-3 לילות אז מוסיפים 30% (ולילה אחד משלמים כפול!). נסיעות זולות בהשוואה למערב אירופה... למשל, נסיעה של 140 ק"מ (2.5 שעות) באוטובוס מזגרב לפליטויצה עלתה 47 קונה (6 יורו). אוטובוס זגרב-רוביני (7 שעות נסיעה, אבל רק כ-300 ק"מ...) עלה 133 קונה (18 יורו). רוביני-קופר (2.5 שעות) 67 קונה (9 יורו). בסלובניה: קופר-ליובליאנה (2.5 שעות) 2360 טולאר (10 יורו). בניגוד למערב אירופה, רכבת עולה פחות מאוטובוס... אלא אם זו רכבת בינלאומית שעולה יותר... הרכבת מלסצה-בלד לזאגרב (3 שעות) עלתה 3610 טולאר (16 יורו)... מליובליאנה לדיואצ'ה (שעה וחצי) 1200 טולאר (5 יורו) ברכבת רגילה ו-1480 טולאר (6 יורו) באינטרסיטי. נסיעות עירוניות עלו בין 0.5 יורו בבודפשט ל-0.9 יורו בזאגרב, כשליובליאנה באמצע (0.7), אבל צריך לקחת בחשבון שבזאגרב זהו כרטיס טרנספר שמאפשר מעבר בין כלי תחבורה, ובערים האחרות זה לא. המחירים הנ"ל הם לכרטיסים שקונים מחוץ לרכב, ולא אלה שקונים מהנהג ועולים יותר. בפראג, אגב, זה עולה פחות... כרטיס טרנספר עולה כ-0.4 יורו... גם נסיעות בין-עירוניות בצ'כיה עולות פחות... מפראג לצ'סקה בודיוביצה ברכבת (170 ק"מ, 2.5 שעות) עלה לי 120 קורונות, שכיום שוות כ-4 יורו...

למעלה