לינג-לינג

naked lunch

New member
להחיות את ה-60

היום יצא לי לדבר עם שני אנשים שפגשתי במקרה, על דרך החיים ההיפית. אני ועוד הרבה אנשים שיצא לי לפגוש, מנסים ליישם לפחות בחיים הפרטיים שלנו חלק גדול מן האידאולוגיה ההיפית. לדעתכם יש סיכוי שתנועה במימדים של שנות ה-60 תחזור להיות זרם משפיע בתרבות? האם החברה שלנו כמו שהיא עכשיו זקוקה בעצם לכמה זרוקים עם פרחים בשיער שרוקדים ברחובות הראשיים?(כן)

ההיפיז,

היו סוג של אופנה לא כולם האמינו באמת ובתמים בשלום-אהבה, הגרעין כמובן היה של אנשים שהאמינו בזה אבל ככל שזה התפתח הנוער המשיך עם זה כי זה מגניב עובדה שזה דעך די מהר יחסית לא יודעת האמת מה ניסיתי להגיד אבל החברה שלנו כמו שהיא עכשיו זקוקה להרבה מאודברים, ולא רק פרחים
בשיער .. קשה לי לראות את השכבה שלי שנגעלת מעצם המחשבה על הומואים וקוראת לאנשים שלא חושבים כמוהם - ´שמאלני מניאק אוכל בתחת´ <תודה יצפאן> מתחילה להגיד ´אהבה חופשית´ במקום ´מוות לערבים´ אבל כמובן שאם זאתהיה האופנה זה יהיה מעבר לשליטתם .. הממפ היה לי עוד משהו אבל שכחתי

naked lunch

New member
מצד שני

גם בשנות ה-60 ההיפים לא היו הזרם המרכזי אלא מין שוליים תרבותיים ואינטלקטואלים. אניחושבת שהיום דווקא יש איזשהו נסיון לחזור לטבע ולמיסטיקה ולשלווה פנימית ולברוח מהחיים המודרנים, יש גם התעוררות של תנועת הסרבנות, לעומת זאת אין הרבה יוצרים (בסיקסטיז היו המון מדענים, סופרים, אומנים ומרצים שהשתייכו לתנועה ועל זה אני מדברת. זה מה שגרם לה להיות כ"כ חזקה.)היום שמעיזים לבטא איזושהי אידאולוגיה שאינה מיינסטרימית.

סיקסטיז

New member
נכון מאוד

לצערנו הרב את העולם שמסביבנו לא נוכל לשנות , אבל את העולם האישי שלנו והסביבה הקרובה אלינו - נוכל גם נוכל !
LOVE IS ALL - LOVE IS YOU

TheDUKE

New member
אני לא יודע מה איתך אבל...

אני מחיה את הרגש ה"היפי" אבל אני קורא לזה אהבת בריות. אני לא מתלבש מוזר (מדי) ואני לא מדבר מוזר (מדי) אני לא עושה דברים שונים (מדי) אני פשוט עצמי... ומסתבר שאני אדם היפי לפי ההגדרה... האומנם? אני שומע את המוסיקה של אותם הזמנים, זה לא עושה אותי היפי. אני מכבד כל בריה על עצם העובדה שהיא חיה, אני עדיין לא היפי. להתלבש כמו אז אני לא מתלבש... אז אני לא היפי? מישהו עוקב אחרי?

Creamy Weather

New member
המשמעות של להיות היפי,

זה דבר מאוד שנוי במחלוקת, בעיקר עכשיו. ה"היפי-שיק" המגעיל בשיאו, והופך את כל ההיפיות היפה והתמימה למשהו מטופש להפליא. כי מה לעשות שאנשים לא אמיתיים כשהם מרססים "מוות לערבים" בדיוק בדרך לשנטיפי. כל הקטלוגים של חברות המיינסטרים- קסטרו, רנואר ושאר המותגים האלו מתמלאים בדוגנמים ודוגנמיות עטורות פרחים בשערן המושטח ולובשות חצאיות ארוכות ו"היפיות" להפליא. אני לא יודעת מה עבר על המעצב/ת שהגו את התלבושת, אבל כשאני רואה אנשים ימנים פשיסטים מטורפים לובשים שרוולים ומבלים ב"בראשית", אני יכולה לקבל איזשהו מושג על אמיתות האופנה הזאת. להיות היפי זה לא רק ללבוש חצאיות ארוכות מתנפנפות ומכנסיים מתרחבים, לשים זרי פרחים בשיער וללכת יחפים (לא שזה דבר רע- אני עושה את זה כל הזמן..), אבל מאחורי כל זה ישנה אידיאולוגיה עצומה וחזקה מאוד- מהחשיבה הפשוטה ביותר של שוויון זכויות ופמיניזם, מוזיקה כוחנית להפליא (לא במובן האלים), ועד להפגנות בעד השלום. ברור שלא כל ההיפים בשנות השישים היו אמיתיים כמו אחרים, אנשים שה"היפיות" לא באה להם ממקום נכון ואמיתי, אלא מתוך רצון לעקוב אחרי האופנה באותו הזמן. אנשים שהיום, בזמנים האלו, עברו לדרך חיים היפית, בין אם זה בלבוש במוזיקה או בהתנהגות, בלי קשר לאופנה ובאמונה שלמה באידיאולוגיות, הוא-הוא לבטח היפי אמיתי, גם אם לא בא לו לשלם מאתיים חמישים שקל כדי לבלות שלושה ימים בבומבמלה. -אלינור ריגבי- סליחה שהעלתי את זה מהעבר.. זה פשוט נראה לי דיון מקסים..וסליחה גם שיצא כל כך ארוך, פשוט נתקפתי בפרף כתיבה בלתי נשלט :)

kibutzit

New member
חחח לא עם האנרכיסטיות

מה חיובי בבלאגן?תסביר אנרכיה זה לא רק לעשות מה שבראש אלא גם להתמודד עם חברה משתוללת אנשים שבשבילם חופש זה אלימות ופשע ואין מי שיגיד להם לא מה שבראש שלך לא תמיד מה שבראש של מישהו אחר ובסופו של דבר אנרכיה תיכשל השתתפותי במסר שמעל

את לא קוראת נכון, לא אמרתי הכי טוב

זה אנרכיה אלא אמרתי הכי טוב להיות אנרכיסט את תהיי מי ומה שאת רוצה אוקיי? ואני אהיה מי ומה שאני רוצה.

חוצמיזה

נראה לך יותר טוב לחקות חיים של "חופש" יענו היפים שלא הצליחו אז ולא יצליחו היום ולהיות בן אדם טמבל שחושב שהוא היפי או מחיה את התקופה? סליחה

Janis Joplin

New member
מסכימה עם בנציון

בכל מילה. האידיאולוגיה ההיפית נכשלה, כמו אידיאולוגיות רבות אחרות של "חופש" או "שוויון". לנסות ולהחיות משהו שכשל זה דבילי לחלוטין ויותר מזה- מזוייף! מה שעוד יותר מגוחך זה לנסות להחיל את זה על החברה הישראלית. מה שקורה בישראל זה לא כמו ויאטנם. למרות זאת, נראה ששיש אנשים שרוצים להמציא דברים כדי לצאת ולהפגין עם פרחים בשיער- ללא סיבה אמיתית.

גלי®

New member
למה , נראה לך עדיף להיות "אנרכיסט"

ולהתפלל שהשאר לא יהיו אנרכיסטים , כי אם כולם יהיו אנרכיסטים , אז תהיה כאן אנרכיה וכאוס ? ומתוך הגישה המתנשאת שלך כלפי ה"היפים" ("היפים שלא הצליחו אז ולא יצליחו היום "), אני מבינה שיש לך דוגמאות לאנרכיות שכן הצליחו ... נשמח לראות ...

Creamy Weather

New member
טוב, אל תגזים

האידיאולוגיה ההיפית לא נכשלה, היא דעכה לא ניסיתי ואני לא רוצה לעשות שום השוואות בין התקופה של אז לבין עכשיו, וזה ממש לא מה שהתכוונתי לעשות. אם אתה חושב שאני "טמבלית" אז אני ממש לא אנסה להתווכח איתך על זה. אתה מבין, אידיאולוגיה זה ענין פרטי, ואני לא רוצה להתחיל לריב איתך על דברים מטופשים כאלה. אני לא מחייה תקופה, אני חייה את חיי! אם אני חייה את חיי כהיפית, אז אולי אני באמת מחדשת משהו (לעצמי, לפחות) או אולי אני חייה באשליות. לפחות האשליות שלי חביבות והזויות להפליא..:) -אלינור ריגבי-

גלי®

New member
אני איתך ! בעיקר בעניין האשליות

החביבות ... עדיף , לדעתי , לשגות באשליות שתתקני את העולם , מאשר באשליות שיום אחד תשתלטי עליו ...(ראי מקרה "פינקי והמח"
)

למעלה