לין את לין

לין את לין

אני אורחת שרצתה להגיב על מסר בהקשר לבית הדין לעבודה, שקראה למטה, אבל הוא כבר ישן מכדי שיקפוץ למעלה, אז אני מנסה להעלותו לכאן, ויסלחו לי המשתתפים הקבועים בפורום.

וגם ביכלר את ביכלר

ועוד תהייה: האם יש קשר בין ביכלר שהוא מחבר המאמר שכותרתו רצה בראש הפורום הזה, לבין אריה ביכלר, שהוא השותף של אוריאל לין בחברת כוח האדם "לין-ביכלר"? והאם יש קשר בין שני הביכלרים הללו ו/או כל אחד מהם לחוד לבין שוש ביכלר, שהיתה ו/או עדיין היננה קונסולית ישראל ברומניה, לשם נסע אוריאל לין לפני כחודש ימים במסגרת משלחת של ארגון לשכות המסחר? כל היודע עובדות מוצקות ויכול להאיר את עיניי באשר לתהיות הללו - יבוא על הברכה.

דור לוי

New member
לא יודע, אשמח לדעת

אבל גם אם קיים קשר: שימי לב שיש מצבים, נדירים מדי לטעמי שבהם קרוב של אדם מפורסם מתנגד לדעת המפורסם. כמו הגיס של נתניהו (?). לצערי כשזה קורה אנחנו ממש קופצים ומתרגשים, כאילו מי יודע מה... חבל, הייתי רוצה לראות יותר עצמאות מחשבתית ויותר פלורליזם בין קרובי משפחה... הייתי רוצה לדעת שקרובי משפחה מסוגלים להיות במצבים של ניגוד אינטרסים, ולהחזיק מעמד ולעמוד על עמדתם. אגב, את הקישור לדף המדהים/עצוב, לטעמי, של קשרי המשפחה בין חברי הכנסת את מכירה? לילה טוב

את הקישור לדף קשרי המשפחה של

חברי הכנסת איני מכירה. אשמח לראותו כאן. תודה.

rachelb1

New member
אליטות בישראל - קשרי משפחה

יגעתי ומצאתי. נברתי אחורה עד שהגעתי להודעתו של "האזרח דרור" בנושא זה בפורום הסגור שלנו
, אנטי-גלובליזציה, מלפני עשרה חודשים בנושא אליטות בישראל בתחום העסקים, הממשל והתקשורת, וקשרי משפחה ביניהם. יש רשימה מצורפת. - יכול לעניין אתכם...?

מעניין? לא כל כך, כי דווקא את השמות

לין וביכלר לא מצאתי בקובץ שצורף למרות דפדוף מייגע.

דור לוי

New member
מאמר זה מוקדש לשתיכן ../images/Emo39.gif ../images/Emo8.gif

ריכזתי עכשיו למאמר: מבחר קישורים דיונים ומידע בנוגע למשפחות הון-שלטון אישים וקשרים אחרים...

לא מקבלת תשובה

כל הקישורים מעניינים או שלא, אבל טרם הצלחתי לעלות על עקבות משפחות לין וביכלר ו/או כל רמז למה שכתבתי לעיל באף אחד מן הקישורים הללו. בקובץ השמות שאליו הופניתי עדיין חסר הגיליון הראשון - אולי הם מופיעים שם?

דור לוי

New member
גם אני לא

במאמר ריכזתי מידע על מקומות שיכולים לספק מידע כלשהו. אבל לי לפחות לא ידוע על אתר שמרכז כיום את המידע בצורה זמינה, יעילה ופתוחה לציבור. העבודה של אריה אבנרי היתה בספר בן עשרות שנים שאינו ברשותי. האתר שהכי קרוב להציג משהו כזה, זה האתר של יואב יצחק. אני מאוד מקווה שהוא יקח בשלב כלשהו על עצמו את האתגר להוסיף כלי טכנולוגי של רשת חברתית שיוכל להציג את הקשרים בין האישים השונים והחברות במאגרים שהוא כבר מחזיק אצלו באתר. אם את יודעת על מקורות מידע זמינים נוספים, אשמח לצרפם. בכל מקרה מה שיש יותר טוב מכלום.

לא יודעת כלום...

אני סתם אחת - שאינה עוסקת בפוליטיקה ולא מעורבת בפעילות משום סוג שהוא, בוודאי שלא כזו הנוגעת לשחיתות השלטון, ולכן אין לי שום מושג ושום מקורות מידע. סתם שאלתי מתוך סקרנות, והמידע שמסרתי הוא משיטוטים ברשת, קריאת כתבות וזכירת פרטים. את האתר של יואב יצחק איני מכירה כלל, אבל האיש אינו מוצא חן בעיניי, כי לדאבוני הוא עובד אצל נמרודי, שהוא עצמו מוצא חן בעיניי הרבה פחות. אצל שני אלה הייתי מהססת מאוד לבקש אינפורמציה, גם אם יש להם, בשל חוסר יושר מובנה עם הוכחות בבית הכלא. קיוויתי, שבפורום הזה יהיו אולי גולשים שיידעו יותר, אבל אני רואה שקצת שקט מדי כאן. כל טוב לך, ובהצלחה במיגור הרפורמה.

הממממ... מוזר: עוד ביכלר, ועוד חברת

כוח אדם בקישור הבא למאמר של YNET על עוזרות בית. מעולם לא נתקלתי בכל כך הרבה ביכלרים בתוך זמן קצר כל כך.

דור לוי

New member
עו"ד אורנה לין../images/Emo35.gif

קודם כל יהודית ברוכה הבאה
ולא רק להציץ... לגבי עו"ד אורנה לין ואוריאל לין, את השאלה הזאת שאלתי בעבר כאן: לנוחותך העתקתי קטע: ... המונופולים העיקריים אינם ממשלתיים - הם בבעלות מספר משפחות השולטות על המשק. זהו בדיוק הקשר הון-שלטון. אני מזכיר לך, שלפי האתרים שהזכרתי לעיל, כמה ארועים שכנראה קשורים לעסקיו של לין: מספיק שאוריאל לין, דיבר על הצורך בביטול או בפגיעה בבתי הדין לעבודה, ישר טומי לפיד לקח את הרעיון לטיפול... הוא נעצר, כנראה זמנית, בגלל לחץ והקים וועדה לנושא... ממה ששמעתי (לא מצאתי לכך אישור) אחת מחברות הוועדה היא עו"ד אורנה לין. לא בטוח האם זה נכון, והאם יש קשר ביניהם. אבל אם זה נכון, לטעמי יש בכך טעם לפגם וניגוד אינטרסים ... דוגמא נוספת, איך איגוד לשכות המסחר מקדם את התוכנית להפרטת שרות התעסוקה בצורה שתופעל ע"י חברות כוח אדם (למען הסר ספק, יש בעיה קשה בשרות התעסוקה, אבל לדעתי הכיוון צריך להיות שונה - זה נושא לדיון אחר). האם איגוד לשכות המסחר פועל לטובת האינטרסים של נשיא האיגוד?? ... אגב, אולי גם הקישור הזה יעניין אותך - שלי יחימוביץ על המשמעות של לין בבית הדין לעבודה.

משפחות ועסקים

חן-חן, תודה על הברכה. באשר לאוריאל לין ואורנה לין: כן, קראתי את דבריך בפורום בנושא זה, כי חיפשתי מידע. מכיוון שאין לך מידע בנושא צריך גם לזכור, שאוריאל לין נקרא בעבר אסולין. מאחר שאורנה לין היא אישה, הרי שאם היא נשואה אזי יש להניח, ששם משפחתה השתנה עם נישואיה וזה שולל קשר משפחתי. אבל כאמור, איני יודעת עליה ועל מצבה המשפחתי דבר. אם אתה יודע, הרי שזה יכול לתת לך אינדיקציה אם יש קשר בינה לבין אוריאל אסולין. ראיתי גם את תוכניתה של שלי יחימוביץ בערוץ 2 זאני עוקבת אחר הביקורת שמוטחת באוריאל לין. הרבה יותר מדי פעמים אכן יש ניגודי אינטרסים בין מעמדו ותפקידיו לבין עיסוקיו השונים. אבל האיש זכה גם בתואר "אביר איכות השלטון", ופעל גם בתחומים חיוביים בעבר, כמו תחום תאונות הדרכים. הוא ישב כדירקטור גם בקרן פיצויים לנפגעי תאונות "קרנית". ממה שאני זוכרת על מעשיו בעבר היה בו הרבה יושר ציבורי, כך שאני לא כל כך ממהרת לקפוץ למסקנות. באשר למשפחות והון-שלטון: זו לא המצאה ישראלית, למיטב ידיעתי. פוליטיקה היא עניין מסואב, ובמדינת הבננות הרקובות שלנו יש לכל מניאק קטן ומושחת קרובי משפחה שאותם מינה לכל מיני משרות בלתי נחוצות בכל מיני מקומות. לא רק בכנסת או בממשלה, אלא גם בחברת החשמל, לדוגמה: האם לא נמצאו שם עשרים ומשהו קרובי משפחה אחת שעובדים בחברה? וכך בכל מקום. הו, פרוטקציה אהובתי! הרי מפלגת העבודה המציאה אותה, והליכוד רק שכלל את השיטה. אז על מה הצעקה, בעצם?

אולי כדאי לשאול את התנועה לאיכות

השלטון, לפי איזה קריטריונים הם מחלקים תארי "אבירים" מן הסוג הזה... יתכן שהתואר כבר אינו רלבנטי למי שנושא אותו כי סרח, ואז יש לנשלו מן התואר. האם התנועה עושה בדיקה שנתית של "מנוייה"?
אולי יש להעניק לו את התואר "אביר מסדר הגריל" בשל השיפודים שעליהם הוא מעלה כל מיני גופים ואנשים.

למעלה