לימקוואט

oferessel

New member
לימקוואט

למה עץ לימקוואט שנשתל לפני 1/2 שנה בעציץ עץ שגודלו 60 *60 *80 ס"מ, כמעט ולא גדל?

רוּפֵן

New member
כמה סיבות...

א. אולי העציץ קטן מדי ב. שורשים - צריך להוציא אותו מהעציץ ולבדוק מה המצב עם השורשים שלו, אולי הם מפותלים האחד בשני. ג. אדמה - מה סוג האדמה בה הוא שתול ?! אם מדובר ב"אדמת מצע גן" או חמרה ?! כמובן שעדיף חמרה מעורבת עם קומפוסט... ד. דישון - מה משטר הדישון ?! ה. השקייה - מה משטר ההשקייה ?!

oferessel

New member
תשובות

א. Bel011 המליצה על הגודל הזה. ב. לא נראה לי שלאחר חצי שנה השורשים שלו יהיו מפותלים, מה גם שלעציץ הזה אין תחתית. ג. הוא נטוע במצע לעציצים. ד. מאז שנשתל לא קיבל כל דישון. ה. מים לא חסר לו. מקבל השקייה יומיומית.

רוּפֵן

New member
נו, אז נשארו לך 3 סעיפים

ב. כדאי לבדוק מה קורה עם השורשים (אין תחתית ? אז בשביל מה העציץ ?! שיגעת אותי..) ג. "מצע עציצים" - לא אוהב ! לא מתאים לדעתי ל'עץ הדר'. עדיף חמרה עם קומפוסט.. ד. למה לא ?! ועוד באדמה שכולה "ספוג וקלקר" ? לעבודה...

oferessel

New member
תשובות חלק ב'

ב)
אין תגובה. ג) זה המצע שהיה זמין לי. ד) מאוחר מידי...לא יכול/רוצה להחליף את המצע, אז במה אתה מציע לדשן? מה דעתך על זבל עופות?

רוּפֵן

New member
ב', ג', ד'....../images/Emo5.gif

עדיף קומפוסט על 'חרא של תרנגולות' ! העץ שלך רוצה דישון, כעת ועכשיו.., אין לא זמן להמתין שזבל העופות יתפרק לו לאט לאט.. הוא רעב, ורוצה אוכל, עכשיו.

oferessel

New member
את המצע אני לא החליף לו. נקודה.

(שיתרגל לחיות במה שיש לו
). קומפוסט אין לי אבל חרא יש לי בשפע, וחוצמזה לא בריא לתת הרבה אוכל בבת אחת
.

crazyflower

New member
לא יודעת מה יועיל לו

ולא אומרת שלא כדאי להועיל לו אבל מה שלא תעשה, גם אם תועיל לו עדיין הוא יגדל לאט. מאוד. זה האופי שלו

למעלה