לימי השובבי"ם

sade1234

New member
לימי השובבי"ם

לכל חסידי ברסלב .. את המקור למה שאני כותב לכם אני איני זוכר כרגע אבל אני יודע כי מקובל באנ"ש כי יש תיקון גדול לימי השובבי"ם שיום אחד בשבוע לא לאכול דבר מן החי היינו כל דבר שיוצא מחי כגון בשר עוף ביצים דגים חלב גבינו וכדו' לא לאכול יום אחד בשבוע וזה תיקון גדול אשרי מי שיעשה ככה יום אחד בשבוע בימי השובבי"ם ....... את המקור אני זוכר אבל אני יברר לכם את המקור למי שירצה . ומי שיודע את המקור לזה אני ישמח לקבל את המקור .....

פראזניק

New member
אנ"ש נהגו לא לאכול דבר מן החי

באחד מימי השבוע בשובבי"ם, ונהגו שאותו יום הוא יום חמישי.

sade1234

New member
מאיפה המקור

לזה שלא אוכלים דבר מן החי באחד מימי השובבי"ם ?

מי שישמע יחשוב....

שרק את זה עושים חסידי ברסלב בימי השובבים, אמנם אמר רבנו: אין צריך עבודות קשות", ועוד אמר:"אם היתי מכיר דרך ההתבודדות בקטנותי לא היתי מכלה גופי בתעניות וסיגופים" אולם התענית היא דרך תשובה נפלאה שעל ידה אפשר להתעלות למדרגות תשובה נפלאות. אשר על כן אני אישית מכיר אי אלו מגדולי המשפיעים בברסלב שנוהגים לצום שני וחמישי מעלות השחר עד צאת הכוכבים, ויש המצטרפים לישיבות המקובלים: "שערי שמים", "נהר שלום", "ישיבת השלום", שעורכות את תיקון היסוד ע"פ האר"י, הרש"ש, ורבנו יוסף חיים זיע"א. התבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל נכון, אבל אתה באמת אוחז מזה? אם כן, זכית, אפילו שלא לאכול דבר מן החי אינך צריך, מנהג טוב בעלמא תבוא עליך ברכה, אבל לב יודע מרת נפשו, אתה מכיר את מקומך? אחוז את ימי השובבים ונצלם כראוי לעשות תשובה, יש מי שאומר,שכמו שלפני ראש השנה, מגיעים ימי אלול, ואחרי זה עשרת ימי תשובה וכו', כך לפני ימי גאולת ניסן מגיעים ימי תעצומות השובבי"ם. מנהג יפה שלא לאכול דבר מן החי, יום אחד בשבוע, אבל תשובה צריך לעשות תקובל ברצון.

sade1234

New member
נכון שההתבודדות

היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל, אבל זכור מה אמר רבנו ז"ל נכספתי להמשיך לעולם העשיה, היינו שרבנו רצה גם עשיה ותדע שיש הרבה דברים שמקובלים לעשות בקרב חסידי ברסלב ואין אתה יכול לפטור הכל ע"י התבודדות נכון שזה הדבר החשוב ביותר ועי"ז זוכים לכל המעלות כמו שאמר רבנו ז"ל ועל זה אין חולק ומערר אף אחד, אבל צריך גם עשיה ואם מקובל באנ"ש לעשות ענין כזה או אחר הרי יש בזה מקור ויש טעם לזה אף שאיני מבין ובקשר לתעניות זכור מה אמר רבנו ז"ל מי שהיה אצלי בראש השנה אין צריך לשום תענית על עוונותיו ומי שלא היה אצלו בראש השנה לא יעזור לו אף תענית? עכשיו אני שואל לפי זה מה אתה מבין שצריך לצום או לא ?? אני אצמי לא מבין את המא' הזה כי ידוע מכל הספרים הקדושים שיש ענין בצום וכמו שגם אתה הבאת אבל לפי רבנו ז"ל אין אנין בצום ממה נפשך אם היית באומם אין אתה צריך לצום ואם לא היית באומן על מה יש לך לצום? ובכל מקרה כל דבר שנוהגים בו חסידי ברסלב הרי יש בו מעלה ולכן רציתי לדעת את המקור של מנהג זה ..........

פראזניק

New member
לא זה מה שהוא אמר, אני חושב

הוא לא אמר שזה פסול או משהו כזה. הוא רק אמר שמהניסוח ("חסידי ברסלב נהגו לא לאכול דבר מן החי באחד מימי השבוע בשובבי"ם") משמע כאילו זה כל מה שנהגו, והוא ראה לנכון להעיר את הערתו.

sade1234

New member
צודק

פשוט אני לא הבנתי אותו כמו שצאיך ....... ודרך אגב מנהג מוהרנ"ת היה לגמור בכל יום את היום תהילים של אותו יום ובימי השובבי"ם ובימי אלול ועשי"ת היה נוהג לומר פעמים את היום תהילים .... ודרך אגב נזכור שימי השובבי"ם מתחילים בפרשת שמות ורבנו ז"ל אמר תהילים מסוגלים לתשובה והרמז בפסוק ואלה שמות בני ישראל הבאים מצרימה את יעקב איש וביתו באו שהם סופי תיבות תשובה ותהלים כמובא בליקוטי תנינא סימן ע"ב ....... וה' יעזור שאני וכל עם ישראל נזכה לתקן את עצמנו בימים אלה ..

רב טייס

New member
המקור .

לי הספיק ששמעתי את זה באזני מר' אליעזר שיחי' . שמעתי שר' לוי יצחק ז"ל נהג כך ודווקא ביום ד' אבל המקור לזה ממש לא מוסמך ... שנזכה לשוב בשובבי"ם .

המקור.

שמכסה את כל המדובר בשרשור זה הוא: "ואמר רבנו ז"ל שהוא יודע כל שרשי נשמות ישראל. ומתחילה אמר שיודע אותם מתורה שבכתב. ועדין אינו יודע אותם מתורה שבע"פ. אחר איזה זמן אמר שכבר זכה לידע את שרשי הנשמות ישראל גם מתורה שבעל פה. והיה יודע לתת תיקונים לכל אחד כפי שורש נשמתו. וכל הדברים שצוה לא היו עניני סודות לכון כונות ויחודים רק כל ההנהגות שצוה למקורביו היו עניני עבדות. לאחד צוה בתחילה להתענות איזה הפסקות, והזהיר על מקורביו שלא יתענו מעצמן כלל, רק בימים שצוה עליהם. ולפעמים צוה לאחד להתענות משבת לשבת. וצוה לכמה אנשים שיהיו נעורים לילה אחד בשבוע, ושלא יאכלו מעת לעת אחד בשבוע דבר מן החי. לכמה אנשים צוה להתענות ערב ראש חדש. וכן צוה על רב אנשים שיזהרו לילך למקוה לטבול בימים שאין אומרים בהם תחנון, וזה צוה לכמה אנשים. לכמה אנשים צוה לומר ח"י פרקי משניות בכל יום, וכן כמה וכמה הנהגות שצוה בענין הלימוד, שלזה צוה ללמד זאת ולזה צוה ללמד זאת, וזאת היתה הנהגה הכללית שצוה והזהיר את כולם, דהיינו ללמד פוסק בכל יום, אפלו ביום שאין לו פנאי ילמד על כל פנים איזה סעיף שלחן ערוך בכל מקום שהוא. ואמר שהוא חיוב גדול על כל אחד מישראל. גם זאת היתה הנהגה כללית שהזהיר את כל אחד אחד, דהיינו להתבודד בכל יום ויום ויפרש שיחתו לפני השם יתברך ולבקש מלפניו רחמים ותחנונים לזכות להתקרב לעבודתו יתברך, ושיחה זו תהיה בלשון...שמדברים בו וכו'. וכיוצא בזה שאר עניני הנהגות שצוה על כל אחד ואחד בפרט, כי לכל אחד ואחד צוה הנהגות אחרות. וגם באדם אחד היה שינוי בענין ההנהגות, שבתחילה צוה על אחד לנהוג הנהגות אלו, כגון לומר ח"י פרקי משניות, ואחר כך במשך איזה זמן פטרו מהנהגה זו וצוה עליו הנהגות אחרות. ואחר כך עוד במשך איזה זמן צוה עליו הנהגות אחרות, וכן התנהג עם מקורביו תמיד. לאחד צוה לומר פסוק מיוחד בכל יום ולאחד צוה לומר איזה משנה מיוחדת בכל יום וכיוצא בזה. והכלל שלכל אחד ואחד צוה הנהגות מיוחדות כפי מה שהיה צריך לתקן מה שפגם וכפי שורש נשמתו. ויש הנהגות כלליות שצוה לכל המקורבים שלו כנזכר לעיל, ויש הנהגות שהיו כלליות לכמה וכמה אנשים, ויש הנהגות שהיו מיוחדות לכל אחד ואחד ביחוד. וכן בענין הזמן יש הנהגות שצוה לנהוג אותם כל ימי חייו כגון למוד הפוסקים שעל זה הזהיר בפרוש לנהוג זאת כל אחד ואחד כל ימי חייו. ויש הנהגות שהיו תלויים בזמן, שבזמן זה צוה לנהוג הנהגה זו, ובזמן אחר צוה הנהגות אחרות. וכל ההנהגות שצוה, אפילו ההנהגות שהיו נראים כדברים פשוטים, לא היתה שום הנהגה על פי פשוט כי היו לו זכרונו לברכה בזה כמה וכמה סודות נסתרות ונוראות מאד. אבל לנו לא גילה שום דבר, רק צוה לעשות הדבר בפשיטות, ו ה ו א ע ש ה ב ז ה מ ה ש ע ש ה. ואמר בפרוש בזה הלשון:כל הנהגה והנהגה שאני מצוה לעשות הוא סגולה ותיקון ומועיל על מה שעבר ועל העתיד, ולאחר הסתלקות האדם, ולימות המשיח, ולתחית המתים, ולעתיד לבוא; (שיחות הר"ן קפ"ה) כלל הדברים נמצאנו למדים נוסף על מקורן של הנהגות, גם את אופן קבלת ההנהגות. ואני הקטן יכול להגיד בפה מלא: רבנו הקדוש ממשיך עד היום לצוות הנהגות לכל מקורביו, רק צריך להיות ממקורביו!. ועד כמה טועים המסכנים שאינם מבינים שאלו "הרבנים" שזה מקרוב באו, לא רק שגם עליהם נאמר, ממני ועד משיח לא יהיה שום חידוש, אלא אף מי שעושה מהם חיקוי של "רבנו" ממש מפסיד את רבנו! כי אלו "הרבנים" יודעים להגיד מה הנהיג רבנו את אנשיו, ואפילו הם יכולים להראות כאילו הם נוהגים כמוהו, ולחלק הנהגות למקורביהם, כמו שראינו כתות כתות כאלו, אבל מי שטעם יין ההונגרי, שוב לא יטעה כשישקו אותו, סטרביצי, או בלחשי. מי שרוצה את רבנו, רבנו נמצא ב ס פ ר י ם ! לא הבנת משהו, שאל מישהו שהשמרים שקטו אצלו... הזהר לעשות ממישהו משהו, כי הוא יהיה הצל הגדול שיעמוד בפניך, ויסתיר לך את האמת הנצחית שעליה אמר רבנו הקדוש: ניצחתי ואנצח, גמרתי ואגמור. שאו ברכה.

אשרינו אשרינו...../images/Emo124.gif

בס"ד ובזרה"ק נצחתי ואנצח גמרתי ואגמור
אני נהר המטהר מכל הכתמים
חדוש כמוני עדין לא היה בעולם
אני אילן נאה ונפלא מאד עם ענפים נפלאים מאד, ולמטה אני מנח בארץ ממש
העולם היו צריכין להעתיר הרבה עבורי, כי העולם הם צריכים אותי מאד מאד, כי העולם אין יכולין להיות בלעדי כלל
אני איש פלא,ונשמתי הוא פלא גדול
אני סבא דסבין
אוי...אבא תן לנו קצת יין אונגרי שלא יטעה אותנו העולם...

למעלה