לימור נחמיאס, "הארץ"

bellalopez

New member
לימור נחמיאס, "הארץ"

בשלוש דרכים משמר אקט האונס את המשילות הגברית:
האחת — בעצם התרחשותו. האקט מאשש לאנס ולנאנסת את מעמדם כשולט ונשלט, ומאותת על "הסכם שלום" בין־גברי: אני ואתה לא נלחמים זה בזה, אלא נהנים לפי התור מהשלל, וכך מייצבים את הקואליציה לשימור משילותנו.
השנייה — בידיעה על זמינותו. גם מבלי שיתבצע, מצליחה היתכנותו של האונס לגרום לאשה להתנהג באופן זהיר ומכווץ, פוסעת בשדה מוקשים של תקיפות מיניות, מודעת לאסון שעלול להתרגש עליה בכל מקום ובכל זמן ולשנות את חייה.
אבל הדרך השלישית היא המתוחכמת והאכזרית מכולן: כדי לבקש סעד וצדק לאחר תקיפה מינית נאלצת קורבן התקיפה לפנות אל המנגנונים המטפלים בתלונות מסוג זה, ובכך להתמסר ל"טקס אונס" נוסף, חוקי הפעם. המשטרה ובתי המשפט הם מנגנונים גבריים, שהוקמו על ידי גברים בעבור גברים. הם לא מותאמים לשימושן של נשים שהותקפו מינית. אוכלוסיית הנשים לא מקבלת מענה מהגופים והמוסדות, למרות שהיא מממנת אותם במסיה על מנת שיטפלו בה בעת צרה. כתוצאה מכך, יותר מ–80% מהנשים המותקפות מינית לא מגישות תלונה, ומרבית אלה שכן אוזרות עוז להתלונן, נשברות ומוותרות בדרך.
התשאול שעוברות המתלוננות במשטרה נערך במתכונת של הטרדה מינית חמורה, למרות שלשוטרים המתשאלים אין כוונה להטריד מינית. ההטרדה נובעת מעצם הסיטואציה: שאלות על גופה של המתלוננת, גופו של התוקף, איברי המין של המתלוננת ושל התוקף ומגע ביניהם — שאלות חודרניות שנחוות אצל המתלוננת כהטרדה מינית שלא רק שהיא אינה יכולה להתגונן מפניה, אלא היא אף נאלצת לשתף אתה פעולה.
מי ששורדת את החקירה ממשיכה אל הביזוי וההשפלה שתספוג בבית המשפט: חיטוט בהרגליה המיניים והפקרת האוטונומיה שלה לכל דיכפין. ביזויה באותה עת על ידי התקשורת, שעוסקת בה ובמה שנעשה בגופה כב"נושא חם" הראוי לדיון ציבורי, הוא עוד היבט של חומת המגן של המשילות הגברית, שמבטיחה לכל נפגעת תקיפה מינית ש"תלשין" גורל מר. אם נוסיף לכל האמור לעיל את כמות ההרשעות הזעומה ואת הענישה המגוחכת בדרך כלל, לא יהיה מנוס מלהסיק שאין לנפגעות טעם להתלונן.
אבל ההירתעות מהגשת תלונות מנציחה ומעודדת בעצמה את תרבות האונס; היא מעודדת תוקפים תחת שיורתעו. אי לכך נדרשת פעולה דחופה לשינוי המצב מהיסוד. מוצע לפעול לאלתר להקמת גופים אלטרנטיביים, שיוכשרו לטיפול ייחודי, ייעודי, בעבירות תקיפה מינית, ויפעלו לצד המשטרה וכחלק מהמערכת המשפטית.
כשאשה מתלוננת על תקיפה מינית, השוטרים לא עורכים לה בדיקה גינקולוגית. הם מסתפקים במסמכי הבדיקה שעשו רופאים מקצועיים. בדומה, צריך למצוא דרך לעקוף ולהימנע מכל שיחה בין החוקרים לבין המתלוננת בנוגע לגוף שלה, לאיברי המין שלה ולמה שנעשה בהם במהלך התקיפה. לשם כך יש להקים גוף שיתווך בין המתלוננת לבין המשטרה בכל הנוגע לתיאור השתלשלות האירועים בפגיעה המינית עצמה. יש לבנות גוף חדש, ניטרלי, שאינו כפוף לשום מנגנון, ושמורכב מפסיכולוגים קליניים מנוסים בתחום הפגיעה המינית, שיוכשרו באופן מיוחד לטיפול בתלונות על עבירות מין. במקביל — כפי שהציעה אור מרוני בעצומה שהפיצה ברשתות החברתיות — יש להקים בית דין מיוחד לטיפול בעבירות מין. בית הדין הזה יעבוד גם הוא בשיתוף פעולה עם גוף הפסיכולוגים הקליניים הניטרלי.
ולבסוף, בכל פעם שעולה נושא התלונות על תקיפה מינית, מיד, כמו תאום סיאמי, עולה נושא תלונות השווא. כאילו הגשת תלונות שווא היא מסימני ההיכר של האשה. אתעלם לרגע מהעובדה שהזחת הדיון הזאת מהווה עוד כלי עזר למשילות הגברית, על ידי הפיכת האשה הקורבן לשקרנית בכוח, ודיון בה במקום בתוקפיה, ואשיב שדווקא לגוף פסיכולוגי ניטרלי ומנוסה יהיה יתרון במניעת תלונות שווא.
פסיכולוג שמכיר על בוריים סימפטומים והתנהגויות של נפגעות תקיפה מינית, הוא סייסמוגרף מצוין וגלאי שקר נפלא; הוא אוחז בכלים מקצועיים יעילים לנתח את אופן הביטוי המילולי, את שפת הגוף, וכמובן את ההתנהגות הלא מודעת האופיינית לנפגעות תקיפה מינית. מי שרוצה להגיש תלונת שווא, תעדיף עשרות מונים לעשות זאת מול שוטר חסר ידע והשכלה בנושא ולפיכך קל לתמרון, מאשר מול איש מקצוע שיכול לאבחן בכלים מקצועיים מדויקים אם עברה תקיפה מינית.
באונס השני משתתפים המשטרה, בית המשפט, התקשורת והציבור עצמו, והוא אונס המוני ואכזרי, שתפקידו העיקרי לחזק את המשילות הגברית על ידי חבלה בטיפול באונס הראשון. אי לכך, הגשת תלונה חייבת להיות פטורה ממנו. מותר שתעיק במידה, כמו שהגשת תלונה על פריצה לבית או על תקיפה פיזית שאינה מינית, מעיקה. אבל אין שום סיבה להפוך אותה לחוויה טראומטית חמורה נוספת, בשעה שהפתרון זמין ודורש משאבים סבירים בהחלט.

יש לי בעיה עם טורים בסגנון הזה

אין ספק שאונס זה פשע נתעב, אין ספק שצריך להעניש אנסים בחומרה, ואין ספק שצריך לשפר את המערכת בכדי לטפל בקורבנות באופן יותר אנושי ולמנוע את הצורך לעבור שוב חוויה משפילה ומיותרת לאחר שכבר עזרו אומץ להתלונן.

הבעיה שלי איתה היא עם אופן הניסוח שמתאר אונס כקונספירציה כלל-גברית. כאילו שאנחנו הגברים מחככים ידיים בהנאה כשמישהי נאנסת. או כפי שהיא כתבה "נהנים לפי התור מהשלל". איזה משפט נורא! צר לי, אבל אני לא יכול לתמוך במישהי שכותבת בצורה כזו. בכדי למגר את פשע האונס החברה כולה צריכה להרתם למאמץ, נשים וגברים כאחר, וגישה כזו לא ממש עוזרת בעניין.

ובהקשר הזה, משהו שנכתב על ידי האירגון הגדול ביותר בארה"ב

למלחמה באלימות מינית:

“In the last few years, there has been an unfortunate trend towards blaming “rape culture” for the extensive problem of sexual violence on campuses. While it is helpful to point out the systemic barriers to addressing the problem, it is important to not lose sight of a simple fact: Rape is caused not by cultural factors but by the conscious decisions, of a small percentage of the community, to commit a violent crime,”
https://rainn.org/news-room/rainn-u...-force-to-overhaul-colleges-treatment-of-rape

תגיד (טריגר)

" כאילו שאנחנו הגברים מחככים ידיים בהנאה כשמישהי נאנסת"? באמת?

טוב אני מניחה שאתה מדבר בשם עצמך וזה מקובל, פשוט לא מצאת שיטה יותר טובה להכיל את המציאות וכיוון שאתה לא אישה, אני לא סבורה שידוע לך באיזו קלות ונונשלנטיות גברים זורקים באוויר מה שעליו קפצת כ'משפט נורא!'. תנסה שניה להתרכז כי אני אישה (עם חברות שגם הן נשים) ועד כה "משפטים נוראיים"שנשמעו באוזנינו מפי אינספור גברים, הם בין השאר:
"שיאנסו אותך הלוואי"
"כל אישה מפנטזת שהיא נאנסת בכוחניות ואכזריות"
"יש נשים שנהנות מזה"
"בני סלע יאנוס אותך בכל החורים"
"אם לא היו פה אנשים עכשיו הייתי אונס אותך ואף אחד לא היה שומע"

אתה כמובן זכאי לתמוך או לא לתמוך במה שתרצה, אני בכנות לא מכירה אישה אחת שלא ספגה אמירות מנוולות כאלו ואחרות.(*מפי גבר)

צ'מעי

אני לא יודע איפה החברות שלך הסתובבו ואיזה גברים הם פגשו.

מה שאני יכול לומר לך זה שמעולם לא שמעתי אף גבר בסביבה שלי אומר משפטים כאלו לאישה. יש גברים דפוקים ויש חלאות, אבל מניסיון החיים המוגבל שלי זה ממש לא הנורמה בחברה.

צ'מע

אתה לא יודע...
אולי בגלגול הבא אם ייצאו לך ציצי ופות- תשמע. ואולי לא.
מבינה שאתה נוטה להיות פשטני אז כשאני אומרת זה אמיתי וקורה (לחברות, ואחרות) מלבד חוויות שלי,
הכוונה להמחיש שנפוצה התופעה וכן מתפתחת לשיתוף בינינו הנשים (לא יודעת באיזה עידן אתה חי אבל היום יש גם את פייסבוק)
אילו גברים אמיצים התמנייקו? לגמרי "נורמטיבים". כאלה שאתה חולף על פניהם ברחוב או במכולת
או בפארק עם הכלבים, אפילו מכרים שתטפח להם על השכם.
אה, ומסתובבות בתל אביב שכונת רמת החייל
או נאות אפקה
או רמת אביב
גג עד צהלה,
זה בערך מתפצל לכל האיזורים האלו, מקווה שעניתי לך.

ענית לי, בערך

הדיון הוא בשאלה האם הביטויים האלו הם מוסכמה בקרב בני המין הגברי או החריג.

מה שאת דיווחת עליו היה אוסף של משפטים אנקדוטיים שאת וחברות שלך שמעו. כל מה שאני יכול להסיק מזה זה שיש גברים כאלו. זה יכול להיות אחד ל-50 (סתם מספר להמחשה), ומאחר ונתקלים בכל יום בכמה עשרות אנשים, גם אם זה החלאות הם מיעוט הם עדיין יהיו מורגשים, בייחוד מכיוון שהאנשים הקולניים והפוגעניים יותר הם אלו שאנחנו שומעים וזוכרים. זה לא מוכיח שזה קונצנזוס גברי.

אתה יכול להמשיך להתפתל בהסברים שלך

ולכתוב לי עוד 100 פעם "את וחברות שלך
" וחלאות הם 'מיעוט', כאילו שלא מספיק המיעוט הזה.
עובדות הן עובדת גם אם בא לך להכפיף אותן לרצונך.

על מה הויכוח ומה העובדות?

אני התחלתי את הדיון בתגובה לדברים שנאמרו בקישור למעלה. הטענה היתה שאונס הוא לכאורה קונספירציה של המין הגברי כולו. אם אני ואת מסכימים שמדובר בחלק קטן מהגברים (גם אם מורגש), ולא ברוב הגברים כפי שהשתמע בטור הדיעות שבקישור, אז אין לנו ויכוח בנושא הזה.

העובדה היא שתופעה לא חייבת להתקיים במאה אחוזים!

ואתה מתווכח על טור שבעיניך עושה מזה טררם. תופעה לא חייבת להתקיים במאה אחוז מהמקרים, כשאומרים "גברים" לא מתכוונים לכל הגברים באשר הם אבל לך קשה לקבל שהנושא עולה לדיון.כי מה ? צריך לחזק ולהעצים את ה10% גברים שמואילים בטובם לא לפגוע ולבטל את שאר הנשים 90% המצולקות,פיזית ונפשית ?
סבבה, באת להוכיח שלא "כל הגברים" אבל למה להתעקש לנפנף בזה שאתה לא רואה ולא חווה את זה על בשרך?

אולי גם על הדרך נבטל את 98% התלונות האמיתיות שיש במשטרה על אונס, ונדון בצורה רחבה ומפורטת על 2% שהם תלונות שווא. כן, זה המקום.

catchet

New member
תראי

קודם כל אני לא בטוחה שזה נכון שרק 10% מהגברים לא מטרידים נשים, לדעתי רוב הגברים לא מטרידים, ובכל זאת איכשהו יוצא שרוב הנשים כן מוטרדות מינית במהלך חייהן. עכשיו תשאלי אותי איך זה קורה שמיעוט של גברים מצליח להטריד את רוב הנשים, אני לא יודעת, נראה לי מופרך לחלוטין ויחד עם זאת אמיתי לגמרי. לדעתי אפשר ליישב את זה אם מניחים שהמיעוט הזה של הגברים פשוט מטריד ללא הפסקה, לא אישה אחת אלא כמעט כל אישה שנקרית בדרכו. מה את אומרת?

Berethor

New member
הרבה מהאנשים שעושים דברים בעייתים, עושים אותם באופן סדרתי

הקושי הכי גדול הוא הפעם הראשונה שהם מצליחים לעשות את זה, במשך הזמן זה כבר הופך להרגל, שקשה עד בלתי אפשרי להיגמל ממנו, אפילו אם הם היו רוצים. זה בחזקת שור המועד. לכן אפילו אם הנתון ש90% מהנשים נפגעות היה נכון, זה עדיין לא אומר ש90% מהגברים פוגעים, זה יכול להיות גם גבר אחד שפגע במספר רב של נשים, חניכי "אומנת פיתוי" הם דוגמה טובה, להטרדות ואף יותר מכך, סדרתיות.

"חזקה בעקבות מקרים היא אחד ממיני החזקות ההלכתיות. חזקה זו אומרת כי כאשר מציאות מסוימת חזרה על עצמה מספר פעמים, השתנה המצב (ה'סטטוס') הקודם, ויש להעמיד את החזקה על המצב החדש, שאומר - למשל בשור המועד - כי מטבעו ודרכו של אותו שור לנגוח בעלי חיים אחרים או אנשים."

http://he.wikipedia.org/wiki/חזקת_שור_המועד

"מדובר במקום שמתיימר להפוך כל נעבך זב חוטם שבא בשעריו, בתהליך קסום משל היה שוטפת רצפות עניה באגדת דיסני, לצייד, או לדון ז'ואן – "אומן פיק אפ" שמפיל את הנשים ברשתו."

"תהליך הטרנספורמציה המופלא דורש כמובן, אימונים מפרכים, וכדי לערוך אותם יוצאים החניכים בליווי המדריך לצוד בסביבת הגידול הטבעית של הנשים – הקניון, הפארק או השדרה (להכנס, לא להתעצל) – שם מופעלות טכניקות סודיות שעוברות בירושה ממנטור לתלמידו על מנת להפיל כמה שיותר נשים ברשת. ושלא תהיה טעות, חברים, הכמות חשובה. כדי לשייף את כישוריו ולהגיע לרמת מיומנות מושלמת, על החניך להתחיל עם עשרות נשים בערב ולנסות להשיג מספר גדול ככל האפשר של מספרי טלפון. בהמשך מלמדים את החניכים כיצד להמשיך את המפגש לכיוון המיטה, כמובן"

https://hilanoga.wordpress.com/2010/12/13/המרכז-לאמנות-האונס/

"10% גברים שמועילים בטובם לא לפגוע"
יש לך תימוכין לאחוזים האלו, או שגם את מאמינה ש-93% מהסטטיסטיקות מומצאות על המקום?

אכן, תופעה לא חייבת להתקיים ב-100%. לא מזמן פרצו לשני בתים ברחוב שלי, בהפרש של שבועיים. רוב האנשים לא פורצים לבתים של אחרים, אבל מקרי הפריצה לבתים בסביבה זה מספיק בכדי לפגוע בביטחון האישי שלי ולגרום לי לחשוש שיפרצו גם אלי הביתה. באופן דומה, גם פושעי מין פוגעים בכלל הנשים גם אם הם מיעוט. עד כאן אין ויכוח. ובכדי להקדים תרופה למכה, אבהיר שבעיני אונס זה פשע הרבה יותר חמור והרבה יותר פוגע מאשר פריצה לבית.

אלא שאת באה ואומרת ש"10% מהגברים מועילים בטובם לא לפגוע". אני מבין מזה שאת טוענת ש-90% מהגברים הם אנסים בפוטנציה?

אל תגיב אליי יותר, זה לא נעים לי

לא אכפת מה אתה מבין ממה שאני טוענת ולא אכפת לי שהסטטיסטיקות לא באות לך בטוב אני לא מעוניינת להמשיך לדון איתך ותחפש את התימוכין בעצמך אני לא עובדת אצלך.

אוקיי, אם זה מה שאת רוצה, אכבד את בקשתך וזו התגובה האחרונה שלי אליך.

ובכל מקרה, מתנצל על שהטרגתי אותך.

למעלה