לימונדה

acamolit

New member
לימונדה

הי לכם, בעבר קראתי כאן על עשיית לימוגדה ביתית. מה שזכור לי שזה היה ללא בישול.. החומרים: שלוש וחצי כוסות מיץ לימון סחוט והשאר - לא זוכרת.. היה קליפת לימון מגורדת..... מים .... סוכר... מישהו ? אולי יודע כמויות? תודה

tatan48

New member
אין כמות מדויקת,עובדים לפי הטעם

מוסיפים מים קרים וסוכר בהדרגה עד שמגיעים לטעם הרצוי.

מ צ ד ה

New member
בחיפוש תחת שמי תמצאי מתכון לתרכיז

לימונענע (מעולה). אומנם דורש בישול אך מספיק להמון זמן כי יוצאת כמות גדולה.

../images/Emo141.gif מצדה.בבקשה כל התהליך+כמויות

שלום לך מצדה. חבל שאני לא יכול להעביר לך את הליקרים שאני עשיתי. הנה הרשימה: 1 ליצומנצ'לו. 2 אנונה. 3. דובדבנים. 4 אתרוג. 5. סברס. 6. גינג'ר טרי . 7. קלמנטינות. יש לך עוד הצעות. מאיר כרמיאל

מ צ ד ה

New member
../images/Emo52.gif מאיר, לא הבנתי את ההודעה

שלך (או יותר למה היא קשורה).
, מ צ ד ה

../images/Emo141.gifסליחה מצדה......

שלום לך. חשבתי שאת יודעת את המתכון. אני מבקש סליחה. מאיר

מ צ ד ה

New member
מאיר ../images/Emo24.gif אין על מה להתנצל- האם

רצית את המתכון לתרכיז הלימונים? אם כן אז הנהו
: לימונענע של נירה רוסו לימונענע טעייייימה להדהים, שכדאי לשמור בהישג יד תמיד לקראת אורחים. יוצאת כמות של בערך ליטר וחצי. ההכנה נראית מסובכת אבל היא ממש לא! הלימונענע: מכינים תרכיז העשוי מ: קליפה מגוררת של 6 לימונים שטופים ומקורצפים,הכי טוב בעזרת זסטר אבל גם פומפיה תספיק,שמים את הקליפה המגוררת בקערה מוסיפים 1/2 1 כוס סוכר או כמו סוכ בשווה ערך לכמות ו- 2 כוסות מים רותחים להוסיף חופן עלי נענע קצוצים במעבד המזון. לערבב ולצנן עד לטמפ´ החדר. לסחוט את הלימונים ומוסיפים לסירופ זהו התרכיז. המשקה צריך להיות ביחס כזה: 1/3 כוס תרכיז על 2/3 כוס מים טועמים ומתקנים חמיצות או מתיקות. לאחסן במקרר כל הקיץ.

shlomits

New member
מאיר רציתי לספר לך שבהשראתך

אחרי שסיפרת פעם בפורום שאתה עושה ליקר מג'ינג'ר, סיפרתי לאלכוהוליסט הבית (הוא אחראי על הכנת ליקרים) וג'ינג'ר לבד נשמע לו חריף מידי, אבל הכנו ליקר ג'ינג'ר-תפוח ויצא מעולה...אז תודה על הרעיון

סיוי 24

New member
יש סירופ לימון שסבתא שלי עושה

זה מיץ לימון סחוט טרי וסוכר באותו יחס (1 כוס מיץ לימון= 1 כוס סוכר), שמים בסיר קטן ורק ממיסים את הסוכר, לא מרתיחים. נוצר סירופ לימון שניתן לשמור לזמן רב בבקבוקים מעוקרים. לכד לימונדה מספיק בערך חצי כוס תרכיז.

acamolit

New member
תודה תודה

אתם מקסימים ומאוד מפתים (עם שלל המתכונים) כשלא אפחד... אנסה.

mordillo100

New member
../images/Emo207.gif מתכון לפסטה פרפרים???

למי יש מתכון רצוי ללא שמנת מתוקה לפסטה פרפאלה- עניבות פרפר? זה הולך גם עם פשטידות?

simad1

New member
רטבים לפסטה

* חמאה ולימון * פטרוזיליה ושום עם שמן זית ופלפל צ'ילי * פטריות וגבינות * רוטב עגבניות * ירקות מוקפצים ופסטו וויניגרט

laleniya

New member
פסטה פרפרים עם מעורב ירושלמי../images/Emo3.gif

אפשר להגיש גם מאכלים בשריים על גבי פסטה מעורב ירושלמי על פסטה laleniya ו 19:33 | 08/11/06 מעורב ירושלמי החלקים הפנימיים כבד פרוס לגודל ביס 2X2 ס"מ לבבות לחצי כדי להוציא את הדם ואם יש אפשר להוסיף טחולים כל אחד בקערה לחוד כף שמן + כף סויה מתחילה בלבבות מוסיפה את הכבדים ובסוף את הטחולים אם הסויה מלוחה אין צורך אפילו במלח מרכזת את כל הנוזל ביחד ומאדה איתו בצל.

simad1

New member
פסטה ברוטב חמאה ולימון

לרוטב - 100 גרם חמאה 2 כפות שמן זית 10 שיני שום כתושות כף מחוקה של מלח 5 כפות מיץ לימון טרי כוס פטרוזיליה טרייה וקצוצה פלפל שחור ** בסיר ממיסים חמאה ושמן זית. מטגנים שיני שום, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב. !! הכמות היא לחצי קילו פסטה. יוצקים מעל הפסטה, מערבבים קלות ומפזרים מעל גבינת פרמזן.

noa scotland

New member
לימונדה ביתית

מאד פשוט. היחס הוא 6:1:1 כלומר, 1 כוס סוכר 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי 6 כוסות מים. מרתיחים 1/4 מכמות המים וממיסים את הסוכר. מעבירים לקנקן. מוסיפים לקנקן את שארית המים (רצוי קרים, בייחוד בקיץ) והלימון. שומרים במקרר. אפשר להוסיף עלי נענע או מנטה.

ofa1

New member
תרכיז לימונדה ביתית

אני לוקחת 3/4 כוס עד כוס סוכר לכל כוס מיץ לימון. מכניסים לקערת זכוכית, ולמיקרו, עד שהסוכר נמס (תתחילי ב-5 דקות ותעלי לאט לאט) לערבב מדי פעם. המיץ לא צריך לרתוח, רק להתחמם קצת שהסוכר ימס. להעביר לבקבוק ולשמור במקרר - זה נשמר חודשים... כדי להכין, שמים בכוס כמו מיץ פטל ומוסיפים מים קרים. בקראף עם פלחי לימון ונענע זה מעלף...

למעלה