לימונדה

• פותח הנושא droli
  • פורסם בתאריך

droli

New member
לימונדה

שלום, אני מחפשת מתכון להכנת לימונדה מרוכזת. תודה.

איריס 100

New member
תשובה

להכנת לימונדה צריך לסחוט לקנקן 2 לימונים להוסיף סוכר לפי הצורך ולמלא במים אפשר להכין קוביות קרח ממיץ לימון ולהוציא כמה קוביות כשצריך

droli

New member
תודה - אבל זה לא זה

אני רוצה להכין את התרכיז עצמו..

טללבן

New member
תרכיז לימונדה

את התרכיז הזה אני מכינה כבר הרבה שנים ואני כמעט בטוחה שהתכוונת למשהו כזה חומרים: 1 בקבוק מיץ לימון משומר (אני מכינה רק מלימון של עסיס) 1 בקבוק מים 2 ק``ג סוכר הכנה: שופכים לסיר גדול את הבקבוק לימון משומר וממלאים את הבקבוק הריק במים ושופכים לסיר(אחד על אחד), מרתיחים וברגע שמבעבע מוסיפים 2 ק``ג סוכר ובוחשים. מגיעים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 10 דק` על אש קטנה,הלימונדה הופכת לצלולה , מכבים ומצננים. מהכמות הנ``ל יוצא 3 ליטר תרכיז לימונדה . תנסי, לא תתאכזבי ותעדכני אותי האם לזה התכוונת. טל

טללבן

New member
ועוד תרכיז לימונדה... חדש חדש

היום בחום הכבד, הלחטי לבקר את אמי והיא הכינה לי לימונדה קרה וטעימה, משהו משהו, התלהבתי ושאלתי איך הכינה והיא הצליחה להפתיע אותי בתרכיז שהכינה בעצמה אז מיד שאלתי איך וכמה כדי להגיש לך אותו כאן בפורום אז זה מה זה פשוט... 1 כוס מיץ לימון סחוט מלימון טרי על - 1 כוס סוכר. פשוט להניח ביחד בכלי סגור ו``לשקשק`` כל פעם כשעוברים לידו... תוך מס` שעות הסוכר והלימון מתאחדים לתרכיז מדהים. אז קדימה, להתחיל לסחוט לימונים ולהכין לפי היחס של אחד לאחד.

droli

New member
לימונדה

את זה אני חושבת שחיפשתי. מקווה שיזדמן לי היום ואני אנסה. אודיע לך בשמחה.

טללבן

New member
הלכתי הלכתי

לא ברור לי איך יצא לי הלחטי? כנראה מהחום הכבד

droli

New member
לימונדה

סחטנו אתמול שקית לימונים, הוספנו סוכר. מחר ננסה לטעום. תודה

droli

New member
לימונדה

עברו כבר כמה ימים. הלימונדה כנראה מוכנה, אבל למעלה בבקבוק יש כמו קצף לבן. זה טוב?

טללבן

New member
סליחה על האיחור

בדרך כלל הודעות שנוספו להן תגובות קופצות לראש הדף והפעם זה לא קרה ובמקרה ראיתי את שאלתך. כן זה בסדר אבל חשוב לאכסן את התרכיז במקרר כי במיוחד בימים חמים אלו יהיה קשה לו לשרוד על השיש נו אז איך יצא?טעים? תעדכנו אותי טל

למעלה