לימוזין - רמת ישי

• פותח הנושא mars4
  • פורסם בתאריך

mars4

New member
לימוזין - רמת ישי

האגדה מספרת שהבשר שמגישים במסעדת לימוזין מגיע מחוות מיוחדת ברמת הגולן שם מגדלים את הפרות על מזון אורגני, פסיכולוג צמוד ותנאים פירסט קלאס. בין אם הסיפור הזה נכון או לא , שווה בהחלט להשכיר צימר באזור המקסים (העמק בשיא תיפרחתו) ולהתענג על ארוחת בשרים בלימוזין. המקום מקסים, משדר אוירה כפרית אמיתית. בכניסה האיטליז שמוכר את מיטב התוצרת . בשרים טריים מכל המינים והחלקים ומוכרים חביבים הנכונים לעזור לייעץ ולכוון. "תותחי בשר " אמיתיים. אחרי שהתעכבנו קימעה ע"י הויטרינה המדהימה וספגנו טוב טוב את האוירה התפננו לסקור את המסעדה. החלל הפנימי נוח ויפה ובחוץ מרפסת המשקיפה על על כל העמק והנוף שמתערבב בריח האדמה שאחרי הגשם וניחוח הזבל שנישא באויר. בפאתי המרפסת בנוי לתיפארה הגריל הכי גדול שיצא לי לראות שם עמלים השפים על חיתוך הכשר, הטיפול בו וצליתו למידה הרצויה. רק מהריח שעלה משם אפשר להתמסטל בקלות. עצמנו עיניים, דמיינו שאנחנו בחבל בורגונדי והתפננו לעיין בתפריט. לימוזין היא באמת מקדש בשרים בהגדרה. הרוב מבוסס על חלקי פרה ועגל השונים. על השולחן מפית עם שירטוט של פרה והסבר מעמיק על כל החלקים וכך יצא לי ללמוד מה זה "שפונדרה" "נתחת קצבים" מאיפה בדיוק נלקח הסינטה ומה ההבדל בין אנטריקוט לפילה. אהבתי! הזמנו קנקן לימונדה קר ומרווה לנקות את אבק הדרכים והתלבטנו מה להזמין. עיקר ההתלבטות נסבה סביב המנות הראשונות. הוזהרנו שחבל "לבזבז" מקום עליהם וללכת ישר על הבשר אבל פטור בכלום הרי אי אפשר. הזמנו כרובית בבירה (20 ש"ח) קרפצ'ו (30) . ביחד עם הראשונות הונח מגש הכולל פינכת טחינה סמיכה וטעימה, מחמצים מעשה בית, סלט כרוב סיני ולחם הבית. הראשונות היו מעולות בעיקר הכרובית ועזרו לנו להעביר את הזמן עד למנה העיקרית. בת זוגי הלכה על מנה מעורבת של קבב (חצי עגל, חצי טלה ) 49 ש"ח, ובחרה בתוספת של ירקות קלויים על הגריל. כ 6 קציצות של בשר טחון קצוץ ומטובל טוב טוב . מנת קבב מעולה. אני הייתי עסוק בהזזת כל החפצים מהשולחן על מנת לפנות מקום ל אנטריקוט 450 גר' (118 ש"ח). כשזה הגיע עשוי מדיום כבר לא היה אכפת לי שושלת היוחסין של הפרה, הרזומה שלה ושאר פרטי הביוגרפיה. בשר נדיר נטו. אודה כי אני לא מאוהדי האנטריקוט. פילה הוא העדפתי הברורה כי למה לא ללכת על הדבר האמיתי נטו? אבל לא הצטערתי! במשך כ- 20 דקות התענגתי על כל ביס. אהבתי את תפוח האדמה ברוזמרין ורוטב פסטו ואת צלחת הרטבים שכללה רוטב חרדל ופילפלת שנבזקו כל אחר בתורו על נתח הבשר. קינחנו במוס סברס (25) שהיה דיי אנמי וכמה אספרסו לדרך. האנשים בלימוזין מקסימים. מין זן כזה שבת"א ניתן למצוא רק במוזיאונים . החל מהמאבטח המקסים, דרך המארחות המצודדות וכלה באחרון המלצרים. החשבון הסתכם ב-280 ש"ח תמורה הולמת ביותר לבילוי המקסים. החיסרון הבולט שאחרי ארוחה כזו בא לך רק לישון... פסח נעים וכשר לכולם
. 4 שבועות בסדנת וויפאסנה בסין!

Skiddie

New member
כנראה שנפלת על יום טוב...

אנחנו פעם מאוד אהבנו את לימוזין. פעם אחרונה שהיינו באיזור שמחנו על ההזדמנות לבקר שם שוב ולהנות מהבשר המשובח. לא משובח ולא כלום. בשר באיכות בינונית, מידת עשיה לא נכונה (בהתחלה מדיום-רייר במקום מדיום, אחרי זה מדיום-וול אבל העדפנו פשוט לא לאכול מאשר להחליף). בקיצור - אכזבה. אנחנו כבר לא נחזור.

Skiddie

New member
כבר לא פעם ראשונה...

פעם לפני זה כולם קיבלו סטייקים מצויינים רק אני קיבלתי אנטריקוט עם 70% שומן שהוסבר לי במסעדה ש"ככה זה אנטריקוט". כן בטח!

ננה f

New member
יש משהו מאיים במסעדות אקס קצביות

גם בדוריס קצבים נתחי הבשר מככבים מול הפרצוף כשאתה בא לסעוד. יש משהו קצת גס ובעייתי, מבחינתי לפחות, כשבאים לאכול במסעדה ומול הפרצוף יושב האוכל במצב גולמי מדמם. לעומת זאת ברוב הפעמים הבשר עולה באיכותו על דומה או שווה במסעדות "רגילות". לא אכלתי בלימוזין אבל שדדתי להם קצת בשר ובעיקר אנטריקוטים משגעים ששונעו עד למרכז בשקית ענקית של קרח בקיץ האחרון, היה טוב מאוד, כשאת הקינוחים (הזולים) והאיכותיים אספנו אצל נדב (קינוחים) השכן המוכשר, באותו איזור תעשיה עצמו ממש על M הדרך...

mars4

New member
אז אצלי זה עובד קצת אחרת

מת על לראות את הנתחים הטריים והמדממים לנגד עיני. מת על מסעדות קצבים כי לעניות דעתי חיתוך בשר, יישונו והטיפול בו הם אומנות ,ובאומנות כמו באומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה. (סתם לא קשור) אגב, אותו כנ"ל לגבי דגים ופירות ים. את השרצים והדגים ובמיוחד הלובסטרים הכי טובים שאכלתי בחיים הכרתי קודם או באקווריום או מונחים על מצע קרח לתצוגה.

prizman

New member
נסי פעם ללכת לחנות נעליים

ופשוט לבקש שיארזו לך זוג נעליים חומות מידה 38
בדיוק כמו שאני דורש לראות את הנתח אצל הקצב לפני שאני קונה אותו אני שמח לראות אותו במסעדה לפני שיעלה קורבן. חבל שלא יותר מסעדות עושות את זה ומי שכן ראוי לשבח. הדבר נכון גם לגבי דגיות כמובן שם לעיתים מביט בך דג בעגמומיות בעיני פליט כמבקש- קח אותי ואתה נאלץ להקשיח את ליבך ולסרב.

ננה f

New member
טוב זה נורא מרטיט,רק גברים עונים לי

באייטם הזה...
זו כמובן זכותכם לאהוב לראות את הסחורה בטרם, טוב שאתם לא רוצים לתקוע אצבע קודם ולראות אם היא חוזרת או לא, או להרים ככה מהצד איזה זים ולראות אם הצבע הנכון שולט שם. אני מעדיפה בוצ'ריה ודגיה במקומה, ומזון על הצלחת. מה לעשות אני פשוט שמרנית.

prizman

New member
כמובן שזו גם זכותך לא לאהוב ../images/Emo13.gif

אבל שניים הם לא מדגם סטטיסטי. הייתה פעם מסעדה בעכו העתיקה שנתנו לי שם למשש בזימים ועשיתי זאת בשימחה. כשקשה לסמוך על המסעדנים עדיף להאמין לחומרי הגלם.

למעלה