לימוד

לימוד

נכון להיום,עגור הוא המקום היחיד ללמידה של מצנחיי רחיפה? "שמיים\כנפיים" או איך שלא קוראים לזה כבר סגור,לא?

yishay63

New member
בי"ס סיתוונית

קיים בי"ס חדש בשם סיתוונית, מנהל אותו בחור בשם שימי הנגבי אני משתתף בקורס דרגה 1 שנפתח לפני כשבוע, המחיר הוגן, השיעורים ברמה גבוהה עם יחס אישי לכל חניך ודגש רב על הבטיחות-מאוד מומלץ. הערה: לאור המצב או חוסר מצב השורר היום בתחום זה בארץ בי"ס סיתוונית נראה כאופציה מצויינת וחלופה מעולה לבי"ס אחרים. ישי-חדרה לפרטים: שימי הנגבי 050-5590894

יש מצב. אין אנארכיה

ישי שלום, ברוך הבא לעולם מצנחי הרחיפה.כמה על המצב וחוסר המצב בתחום. הסדרת החלק המקצועי בספורט מצנחי הרחיפה בארץ הוטלה בעבר, מתוקף חוק הטייס, על האגודה הישראלית למצנחי רחיפה במסגרת רישיון מפעיל שקיבלה ממשרד התחבורה באמצעות מנהל (היום רשות) התעופה האזרחית. בהתאם לכך הוסמכו בעבר בתי הספר ללימוד רחיפה במצנחים (כנפיים, עגור, שמיים, לט, זום, אריבה ודביר). איני מכיר את בי"ס "סיתוונית". לא את מדריכיו, לא את ציודו ולא את הסיליבוס על פיו הוא פועל. להבנתי הוא עדיין לא הוסמך להדרכה ולכן, לעניות דעתי, פעילותו מנוגדת לחוק הטיס. לצורך התגוננות מפני תביעות משפטיות הסירה האגודה הישראלית למצנחי רחיפה את אחריותה המקצועית (ואני מאמין שרק באופן זמני) וגילגלה אחריות זו חזרה לפתחה של הרשות עד שיוסדר נושא ביטוח האחריות המקצועית לנושאי תפקידים. להבנתי, צעד זה של האגודה אינו "מכשיר" רטרואקטיבית את אותם פורעי חוק שלא התנהלו בעבר בהתאם לנדרש על פי ספר העזר המבצעי ושאר התקנות, הוראת שעה והנהלים שהוצאו במסגרת סמכות רשיון המפעיל שניתן לאגודה. חשוב להבין שגם אם פורמאלית הכללים השתנו, יש להמשיך ולקיים את הוראות ספר העזר המבצעי ושאר הוראות השעה והתקנות כלשונן. וחשוב גם לא לנצל את המצב החדש לצורך "מחטפים", ולא לדרדר את הענף לאנארכיה בה כל אחד עושה מה ואיך שבא לו. דברי מכוונים גם אל כל מי שטס ללא הסמכה מבית ספר מוסמך, מי שטס באתרים שאינם תואמים את דרגתו, מי שטס בניגוד להוראות ספר העזר המבצעי וגם למי שמטיס טנדם ללא הסמכה. חג שמח, שמשון

רוח חדשה ואופטימית נושבת

עם בוא האביב נושבות בקרב המרחפים רוחות חדשות של פייסנות, אופטימיות וקבלה. יש מצב חדש ואת הוואקום שנוצר, ימלאו מי שישכילו לעשות כן. המועדונים המלמדים רחיפה כיום הם "סיתוונית" ו"עגור". לא יודע מה קורה כיום ב"שמיים", אבל עד לקייץ הקודם גם שם לימדו לעוף. יש עוד כמה מדריכים אשר עשויים להסכים ללמד באופן כזה-או-אחר, וצריך לברר איתם. באופן אישי ומבלי שבדקתי, אני נוטה להאמין שכל המועדונים/בתי הספר משתמשים בציוד תקין ותיקני. קשה לי להאמין שישלחו חניכים לאוויר עם ציוד ברמה פחותה מכך. האגודה הישראלית למצנחי רחיפה היא כיום אגודת חברים ולא אגודה מקצועית (בכל הקשור למרחפים "חופשיים" - חסרי מנוע), וכאשר אתה באוויר, אתה לבד, אבל על הקרקע נהנים כולם מהחברותא. כאשר יושבים לאכול ביחד חומוס, אין "חבר אגודה" ואין "בעל רשיון". אבל יש חבר'ה וזה מה שעושה את העניין למעניין. חג שמח !

אווירה עכורה ממשיכה - חבל

לשמשון בר לב שלום רב צר לי על הדברים שאתה כותב. הדברים לא רק שאינם נכונים, הם מגמתיים, מביעים חד צדדיות ובעיקר נודף מהם ריח רע של אנטי ספורט. אתה יודע שמשון, המילה ספורט באנגלית מקבילה כמעט ל - Spirit, וכמובן הכוונה לרוח, רוח ספורטיבית. אני יודע ידוע היטב עד כמה אתה מבכה את אובדן האגודה. אין מה לעשות. לדעתי הדברים קרו בגלל הגישה הלא ספורטיבית הזו שאתה מציג ומייצג כאן בדברים שאתה כותב. נכון שהאגודה בזמנו הסמיכה "רק" את הגופים שהזכרת, אך אבוי, מה בדיוק המעמד שלהם היום ? ומה הם שווים מבחינה מקצועית ? אנו בסיתוונית נמשיך לעשות הכל כדי לקדם את ספורט מצנחי הרחיפה בישראל. אנו נשאף לאחווה בין כל המרחפים בקהילייה המצומצמת שלנו, וננסה בכל המשאבים העומדים לרשותינו להרים את רמת העיסוק ברחיפה בישראל, על ידי שימוש בתכנים ובשיטות שאינם מוכרים לך ולאלה שהיזכרת כ"מוסמכים על ידי האגודה בלבד". לא אפרט כאן היכן טעית בראיה המקצועית ובדברים שכתבת באופן מרומז כנגד סיתוונית, אומר רק את זאת, המשקל או הערך בשעות טיסה ברחיפה של אלה שממשיכים להשרות אווירה עכורה בפורומים, ומגרשים מתעניינים חדשים באופן הזה, ובכן ההמשקל בשעות טיסה שלכם שואף לאפס. ומבחינתי לא תרמתם שום דבר לקידום הספורט מלבד האווירה העכורה שאתם מביאים איתכם. אצלנו בסיתוונית, אוהבים לעשות. אנחנו לא עסוקים בדיבורים. אצלנו העיקר הוא לטוס ולהינות מרחיפה במצנחים. כי יש בזה קסם המוכר אך ורק לאלה שעסוקים בלטוס ולא בלדבר. חג שמח שימי הנגבי

wamir

New member
שאלות נוספות בנושאי לימוד

גם אני שוקל ללמוד. לצערי לא בדיוק הצלחתי להבין מכל "מלחמות היהודים" מה בדיוק קורה ו/או מה הליך הלימוד החוקי - אם קים כזה בכלל היום - גם אחרי שיטוט באינטרנט. האם יש היום מי שמנפיק רשיון מוכר פורמלית (חוקית) באיזה שהיא צורה או ש-2 בתי הספר מנפיקים רשיונות מטעם עצמם? האם דרוש כלל חוקית איזה רשיון למצנחי רחיפה? שאלה נוספת בנושאי ביטוח? יש/אין/ואם יש מה יש בביטוח (במהלך קורסים הכוונה) תודה לעונים, ואגב, לבוחשים בקלחת - מהצד כאחד של מכיר את התחום - המלחמות נראות רע ממש. אין שום כיוון בהם הם נראות טוב. וכמו תמיד - כולם מפסידים.

rachel21

New member
אנסה לענות לך

שאלה:"האם יש היום מי שמנפיק רשיון מוכר פורמלית (חוקית) באיזה שהיא צורה" ? ת:היום לאחר מלחמות היהודים אין מי שמנפיק רישיון פורמלי (חוקי) שאלה:2 בתי הספר מנפיקים רשיונות מטעם עצמם?" תשובה:בתי הספר אינם מנפיקים רישיונות מטעם עצמם. שאלה:האם דרוש כלל חוקית איזה רשיון למצנחי רחיפה? תשובה: לא דרוש חוקית רישיון למצנחי רחיפה לא ממונעים. שאלה:יש/אין/ואם יש מה יש בביטוח (במהלך קורסים) אני חושב שבמהלך הקורסים החניכים מבוטחים ע"י אותו בית ספר ו/או/ מורה כדאי לברר לפני התחלת הקורס. שאלה:המלחמות נראות רע ממש. אין שום כיוון בהם הם נראות טוב. וכמו תמיד - כולם מפסידים. תשובה:ספר את זה לנפולאון. אני נוהג לקרוא פורום בנושא מצנחי רחיפה, מאוד מומלץ לטעמי נמצא בקומונות תחת השם רוח הקודש. בהצלחה.

wamir

New member
לא הבנתי בדיוק

תודה על התשובה, אבל עדין כמה דברים לא ברורים לי. אם לא דרוש חוקית רשיון, אז מה מעמדו של רשיון שמונפק בביתי הספר? אמיר.

rachel21

New member
תשאל בכיף

לא דרוש חוקית רישיון בתי ספר לא מנפיקים רישיונות. תנסה להיסתכל על זה כמו על סוגי ספורט אחרים כגון גלישת רוח, קייטסרפינג, אופני הרים, גם שם אין רישיון.

למעלה