לימוד GMDSS

טופי

New member
לימוד GMDSS

שלום, אני לא יודע אם היה כאן דיון בנושא, אבל רציתי לדעת מה עדיף, ללמוד GMDSS (עבור משיט 60) דרך בתי הספר (דרך הים, שיא גל וכו') או ישירות עם מדריך (רוג'ר בהר לדוגמא). האם זו שאלה של יכולת לימוד עצמית?

לדעתי בי"ס

לדעתי כדאי דרך אחד מבתי הספר ואסביר למה. בעבר ניסיתי לבצע את הקורס דרך "בית ספר" בת"א שמתיימר לקרוא לעצמו בית ספר על בסיס שיעורים פרטיים, החומר שנלמד שם אינו מעודכן, כי אין הרבה תלמידים, ההסברים דיי שיטחיים ואינם מספקים ואין שאלות למדריך מתלמידים אחרים שלא חשבת עליהם. באמצע הקורס, לאחר שנמאס לי, עברתי לאחד מבתי הספר הגדולים ושם התחלתי לרוץ עם החומר. היה הרבה יותר טוב. אני לא מכיר את המורה שציינת, אך אין כוונה אישית למורה זה או אחר, הכוונה היא לקונספט. דבר אחרון, איני קשור לשום בית ספר ואין ברצוני לשווק אותם, דעתי זו היא על בסיס נסיון בלבד. יניב.

טופי

New member
אני לא מדבר על משיט 30

את זה עשיתי בבית ספר (דרך הים). ההתלבטות שלי היא לגבי הGMDSS. מצד אחד סיפרו לי על המדריך הזה שהוא טוב, מצד שני גם בתי הספר הם טובים. השיטה שונה בינם, וכמובן גם המחיר.

gb228

Active member
לא נראה שיש הבדל מהותי

בניגוד לחלק מהנושאים בקורס משיט30, בהם יש הרבה מקום לנופך שמוסיפים המדריך והסביבה, קורס ה GMDSS דומה יותר באופיו ל"חוקי דרך" - שינון נהלים וזיכרון. ניתן ללמוד את החומר לבד (אני עשיתי זאת כך), אבל בסופו של דבר נדרש קשר עם מישהו שיאפשר תרגול על הסימולטור, שמהווה חלק מהבחינה. לכן נראה לי שבנושא זה מדריך פרטי או קורס בבי"ס יהיו די דומים.

newsail

New member
כמיטב ידיעתי רוג'ר בהר כתב את הסימולטור

בו משתמשים בבתי הספר ועליו ניבחנים במבחן עצמו. תקנו אותי אם אני טועה.

טופי

New member
זה גם מה שאמרו לי

ולכן אני מתלבט. הרי מה יותר טוב מללמוד עם מי שכתב את המבחן (או את הסימולטור של המבחן).

gb228

Active member
מבלי להכיר את רוג'ר

ומבלי להביע דיעה אם הוא טוב יותר או פחות ממישהו אחר, הסימולטור הוא בסך הכל כלי טכני. כולם משתמשים בו, כולם יודעים איך לתפעל אותו, ואין לזה קשר למי שכותב את המבחן (משרד התקשורת). זה בסך הכל תחליף למכשירים האמיתיים. מנסיוני האישי - למדתי את כל החומר לבד, יצרתי קשר עם בי"ס לצורך הבחינה בלבד, עברתי שיעור של מספר שעות על הסימולטור, וניגשתי למבחן.

לימוד עצמי ומבחן

האם ניתן ללמוד לבד ולגשת למבחן לבד או שחייבים בית ספר על מנת להיבחן? יש סימולטורים באתרים בינלאומיים וה-GMDSS הוא לא פטנט ישראלי.

gb228

Active member
לא מציאה גדולה...

אני עשיתי את ה GMDSS אחרי שכבר היה לי משיט60 קצת לאחר שהכניסו את הדרישה לרשיון זה. באותו הזמן לא הייתי מודע לפרטים, ומכיוון שזהו מבחן של משרד התקשורת לא חשבתי לבדוק אצל בתי הספר לשייט. קודם למדתי ורק כשנרשמתי לבחינה במשרד התקשורת התברר לי שהמבחנים ניתנים רק בבתי הספר ושרק להם יש את הסימולטורים (אולי המצב השתנה מאז). לכן נאלצתי להתקשר לבי"ס שהסכים שאבצע אצלו את התרגול על הסימולטור ואבחן במועד שהתלמידים שלו נבחנו. החיסכון הכספי בסופו של דבר לא היה גדול.

nissim60

New member
אפשר...

רק שאתה צריך להגיע למבחן עם הסימולטור שלך. אתה יכול ללמוד על איזה סימולטור שאתה רוצה, אבל בתנאי שיש אותו לבוחן. קיימים מספר סימולטורים, חלקם זה רק VHF- DSC . זה לא מספיק, צריך סימולטור שכולל גם NAVTEX , EPIRB ו- SART .

אם אפשר עוד שתי שאלות

1. האם באמת אפשר לבוא עם סימולטור "מהבית"? האם הם מקבלים את זה או שזה תלוי במי שאני פוגש שם. 2. ע"פ הבנתי SART ו-EPIRB לא צריכים הפעלה מורכבת. מה בדיוק יש בסימולטורים שלהם? לגבי NAVTEX זה ברור.

nissim60

New member
כן,..

הרי קיימים בשוק הרבה סוגים של מכשירים ולכל יצרן יש מכשיר אחר ובכל יאכטה יש מכשיר אחר אי אפשר להכיר את כל סוגי המכשירים. חלק מהחברות גם פיתחו סימולטור שאם הוא עונה על הדרישות הוא בסדר מבחינת הבוחן. אתה לא רוצה להגיע למבחן ולהיבחן על סימולטור שאתה לא מכיר.

zvika28

New member
לימוד GMDSS

תבדוק מחירים ותגלה שרוגר זול משמעותי. הדיל עם רוגר כולל שמוש בסמולטור רוגר רושם אותך לבחינה שמתקימת בחיפה במנהל הספנות.לפי דעתי ומנסיוני אין צורך ללמוד באחד מבתי הספר. הלימוד הוא ללמוד בע"פ של נוהלי קשר .באתר של רוגר יש מבחנים ושאלות אפשר לרכוש חוברת ולקחת שעור פרטי לפני הבחינה בברכה צביקה

טופי

New member
רק בחיפה?

או שאפשר להבחן גם בת"א כמו מבחני התיאוריה למשיט 30?

למעלה