לימוד תופים.

omer1789

New member
לימוד תופים.

שלום חברי פורום יקרים, נעלמתי להרבה זמן, בכל אופן רציתי לשאול אותכם על לימוד תופים, מה דעתכם בעיניין. אני לומד תופים כבר 5 שנים, ופנתה אליי אמא של ילד ביישוב שלי שהוא רוצה ללמוד תופים, הילד הזה בכיתה ב' והוא כבר למד תופים קצת, זת'ומרת הוא לא למד תווים וכל זה אבל הוא יודע קצת לנגן. עשיתי לו כבר שני שיעורים, אבל אני לא מלמד אותו תווים וכל היסודות כי הוא לא רוצה והוא קטן בשביל זה, הוא לא רוצה להתחיל ללמוד את זה, למעשה הוא יותר מנגן על המערכת שלי ואני מנחה אותו פה ושם, מראה לו איזה מקצב, מעברים, קטעים של מתופפים וכו'... רציתי לדעת מה דעתכם בעיניין האם זה בסדר? כמו כן, עכשיו פנתה אליי אמא של חברה של ההורים שלי, שהיא רוצה שאני אלמד את הילדה שלה תופים (עולה לט'), הבנתי שיש לה מערכת תופים ושהיא ניסתה בעבר ללמוד תופים, מה דעתכם בעיניין? איך לנסות וללמד אותה? קריאת תווים, יסודות וכל העיניין? או לימוד לפי זה שאני מדגים מקצבים ולדעת ללמד אותם מתוך שמיעה ולא קריאה של תווים, וכו'. (אותו דבר כנ"ל ילד בכיתה ד') אני קצת מתלבט בעיניין ולא יודע מה לעשות? *חושב לציין שלא אני מפרסם שאני מלמד פשוט פנו אליי ברצון שאני אלמד את הילדים שלהם תופים.

dw drum

New member
לדעתי זה בסדר גמור..

כל עוד זה מוסכם בין שני הצדדים ואתה מרגיש עם זה טוב אז אין שום בעיה לפחות מבחינה מצפונית.. גם אני עשיתי את זה כמה פעמים בישוב שלי..

Vdrums

New member
אתה צריך להסביר להורים הללו

שאתה לא מורה בעל נסיון. אם הם עדיין לוחצים, אתה צריך לבנות תוכנית לימודים, זה לא משהו שאתה שולף מהמותן בכל שיעור. אם אתה מתכוון ללמד תופים, תעשה את זה מסודר, כמו שמלמדים אותך, תלמד אחרים. ישיבה על סט, יסודות, תווים וכו'. אם אתה לא מרגיש טוב עם זה, אל תעשה את זה.

omer1789

New member
סבבה,

את הילדה יהיה הכי קל ניראה לי ללמד כי כבר התחילה תופים פעם ואני חושב שהיא יודעת תווים (מקווה..) אם לא אז אני אשאל אותה איך היא רוצה ללמוד... אם היא לא רוצה ללמוד תווים אז אני אכריח? (אותו דבר לכבי הילד בכיתה ד'.) לגבי הילד שכבר למדתי אותו פעמיים שהוא בכיתה ב', הוא סבבה, הוא לא רוצה למלוד "מקצועי" הוא אוהב לעלות על הסט ולתת בראש, חח הוא חמוד מנגן סבבה כזה אלב הורס לי ת'אוזניים, אני אנסה לעבוד איתו על דינמיקה קצת... חח הראתי לו קטעים של מייק פורטנוי איך הוא התלהב מהכמות והגודל של התופים.

Vdrums

New member
סבבה, אם הילד רוצה סתם לנגן, אוקיי.

רק להסביר לו ולהורים שהקידום הוא יותר איטי בצורה כזאת. לגבי הילדה, אין להכריח, יש שיטת לימוד כדי להגיע לתוצאה מסויימת. תסביר להורים מה קורה עם או בלי תווים.

drums123

New member
שתי הערות\הארות

1. שים אטמי אוזניים 2. לדעתי עדיף בכל אופן לנסות וללחוץ לגבי לימוד שכולל יסודות ובסיס חזק. (הרי אלו הדברים שמן הסתם בנו אות בהתחלה כמתופף והיית מעדיף להסתכל עליהם אחורה ולהגיד תודה ולא להפך)

drums123

New member
ועוד שאלה

כמה אתה לוקח?

omer1789

New member
עונה על שניהם..

עם הילד שבכיתה ב' אין על מה לדבר, הוא לא רוצה ללמוג תווים ויסודות, הוא אוהב לשבת על הסט ופשוט לתופף, ואני לוקח 35 ש"ח ל30 דקות-35 דקות..

g d r

New member
תעשה לו שיעור כמו שצריך של שעה שלמה עם

יסודות והכל (כי חייבים) ותקח 40-50 שקל... זה מחיר די מוגזם 35 שקל לחצי שעה..

omer1789

New member
הילד לא מתרכז יותר מחצי שעה

ובקשר לתעריף, תביא לי להחליט. דרך אגב, רק להפוך ת'סט כל פעם משמאל לימין זה סיפור...

GhostDrummer

New member
הצעה שלי...

תשאיר אתה המערכת ימנית. אם כבר זה נותן גם לך הזדמנות להתאמן על אופן הנד.. זה שווה את זה, תאמין לי...

למעלה