לימוד שפת SQL

לימוד שפת SQL

אני צריך המלצה על ספר בעברית ללימוד שפת SQL
אין לי שום רקע בנושא ואני רוצה להתחיל ממש ממש מאפס.

אני אסביר מאיפה זה מגיע.
הניק שבחרתי מעיד על עצמי, ואני כרגע בשלב של חיפוש עבודה כאנליסט.
בעבודה הקודמת הנ עבדתי לא עסקתי בכתיבת שאילתות אלא התעסקתי עם נתונים קיימים שאותם ניתחתי.
במודעות הדרושים שאני עובר עליהן אני רוא שיש לא מעט שדורשים ניסיון מעשי ב SQL ולכן אני מעוניין ללמוד את הנושא.

תודה מראש.

כלליים

New member
אם יש לך

אקסס מותקן, אולי תֵעזר בו.
באקסס, אפשר לבנות שאילתות בלי לדעת SQL, באמצעות כלים פשוטים. לאחר מכן, אתה יכול לבחון את תחביר הSQL.

מלבד זאת, אפשר להיעזר באקסס בתהליך האנליזה: יצירת טבלאות ושאילתות, באופן שידמה את הDB.

pitoach

New member
בוקר טוב כלליים. אני לא מסכים עם ההמלצה שלך:)

גם בשרת SQL יש אותם כלים של יצירת שאילתה בצורה גרפית בעזרת ה SSMS. ומי שלומד מההתחלה ורוצה להיכנס לתחום כדאי שיתחיל לעבוד עם שרת SQL ולא עם תוכנה משרדית כמו אקסס. זה עלול לגרום לו בהמשך להרגיש נוח מדי עם התוכנה ולעצור אולי את המעבר ל SQL בהמשך

מומלץ להתקין גרסה 2012 בטא. ה SSMS החדש מבוסס על VS ויש לו הרבה מאוד יתרונות

לגבי כיצד מייצרים שאילתה בצורה גרפית (מאוד לא מומלץ לדעתי וזה לא דרך טובה ללמוד SQL אבל אם מישהו ממש רוצה בניגוד להמלצה שלי):
בתפריט העליון בוחרים Query
בתת תפריט בוחרים פשוט Design Query in Editor...
ומכאן העבודה עם ממשק גרפי כמו האקסס

ההמלצה שלי ללמוד תוך כדי עבודה עם מדריך מסודר שקיימים באינטרנט הרבה שלב אחרי שלב תוך כתיבה של שאילתות ולא לצרף לתהליך הלמידה ממשקי אשפים!

כלליים

New member
כזה דבר,

אני בטוח שאין בSQL..

ולעצם הענין, אני חושב שנחפזת מהר מדי.

א. מסתבר, שהשואל איננו מכיר את SQL SERVER. או מכל מערכת DB אחרת. והוא גם לא בקש ללמוד את זה.
סביר להניח שבהמשך האא ירצה להכיר מערכת DB זו או אחרת, אבל בינתיים מה שהוא בקש זה שפת SQL. אולי הוא לא הגדיר נכון את בקשתו, אבל אני מעדיף להִצָּמֵד לבקשה שלו, ולא לתת לו פתרונות שיאלצו אותו להתקין שרת, וללמוד איך לנהל אותו, בעוד שמה שהוא בקש זה ללמוד את השפה.

ב. הכלים של אקסס נוחים יותר למתחילים.

ג. אין שום רע בלמידה מאשפים. הם טובים לא פחות מכל מדריך אינטרנטי זה או אחר.

ד. אדרבא. לדעתי, יש תועלת בלמידה מאשפים, בגלל דבר שאולי אפשר לכנות "המחשת הווירטואליזציה". זה נותן מבט בהיר ומוחשי, על התהליך התכנותי שמטבעו הוא ווירטואלי.
בSELECT רגיל, אולי זה לא משנה, אבל שאילתות מעט יותר מורכבות כמו לדוגמא: שאילתות Sum-GroupBy, נתפסות בצורה מוחשית יותר.

ה. מעבר לכך, כפי שכתבתי לשואל, יש עוד יתרונות לאקסס בתהליך האנליזה: הוא יכול ליצור DB לדוגמא, והDB הוא נייד לחלוטין. אפשר לשלוח אותו ללקוח, ולנסות אותו במחשבים שונים, וכו'.

pitoach

New member
אתה צודק לדעתי ברוב הנקודות אבל אני חולק

עלייך בשמוש באשף בשלבי הלמידה של שפת SQL. בכל מקרה זה עניין של גישה/דעה ולכן זה נושא פתוח לדיון

ההמלצה שלי היא אם רוצים ללמוד SQL (השפה) עדיף לעבוד עם כתיבת שאילתות נקיות בלבד, תוך מעקב אחרי מדריך כזה או אחר. ההמלצה המישתנית שלי להתקין EXPRESS בחינם ולתרגל עליו (אם אין עדיפות או היכרות מעמיקה עם מסד נתונים אחר).

למעלה