לימוד שפת תיכנות - אנא עזרה...

somyc

New member
לימוד שפת תיכנות - אנא עזרה...

שלום חברים, ראשית עשיתי את כל המאמצים כדי לכתוב את השאלה שלי לפורום הנכון אז לכן מצאתי את הפורום הזה הכי קרוב לשאלה שאני הולך לשאול. אז ככה, אני הורדתי את קוד המקור של אימיול - לא בשביל לפתח אותו אלה סיקרן אותי ממה ואיך בונים את התוכנה הזאת ודומיו. כאשר הורדתי את קוד המקור של האימיול חשבתי שקבצי הקוד יהיו עם סיומת של שפת ``C או C++`` אבל לאכזבתי גיליתי שהם שונים . את השפות ``C או C++`` יש לי עליהם קצת מושג . אבל באיזו שפת תיכנות הם קבצי המקור של האימיול ודומיו? הנושא מאוד מרתק אותי והייתי רוצה לדעת כמה דברים על השפה הזאת: 1. איזו שפת תכנות היא זאת איך אפשר ללמוד את השפה הזאת. 2. עם איזו תוכנות אפשר להדר את קבצי קוד המקור של הקבצים הללו? זה מאוד מאוד מעניין ומרתק אז אנא עיזרו לי בזה. תודה שמעון

BravoMan

Active member
טוב זה לא לגמרי הפורום הנכון,

אבל לפחות זו שאלה בנושא פיתוח תוכנה (גם אם לא מדובר במחשבי כף יד) כך שאנסה לענות לך. ראשית כל, רק כדי להרגיע את מנהלי הפורום, אין במסר זה שום דבר בלטי חוקי. תוכנת EMULE אל אף שיש כאלה שמתשמים בה לרעה היא תוכנה בקוד פתוח שנועדה במקור למתרות טובות. אם יצרתה בעצמך מסמך WORD תמונה או תוכנה זכותך לשתף אותה. מצער מאוד שהמונח "שיתוף קבצים" הפך בימינו למילה גסה. וכעת לתשובה: לרוב תוכנות כאלה אכן נכתבות בC\C++ לכן ההודע סיקרנה אותי ותודות לGOOGLE תוך מספר שניות גם לי היה קוד המקור. הצצה מהירה בZIP גילתה שתוכנו מהווים מספר קבצי טקסט עם רשיון והוראות והרבה מאוד קבצי CPP שהם קיבצי קוד C Plus Plus וקבצי H (קוטרים - HEADER). להלן הלינק: http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=14&rm=download כנראה שהורדתה משהוא לא נכון. אם תתן לינק או לפחות תגיד לנו מה סיומת הקבצים או תתן דוגמא לתוכן שלהם אולי מישהו יוכל לזהות במה מדובר. בינתיים אם אתה אכן בקיא בC \ C++ תוריד את המקור מהלינק שנתתי ותתחיל לחרוש. שים לב! זה לא קוד למתחילים. בהצלחה.

AYELET1

New member
זה בסדר, למרות...

הבנתם המוגבלת של המנהלים, הם איכשהו עדיין מבינים מה הם קבצי המקור של אי מיול
מה שכן אני בספק אם זו הדרך ללימוד תכנות

BravoMan

Active member
לא התכוונתי לזלזל

ברמת הידע של המנהלים, פשוט חשבתי שהמילה EMULE תתפוס את העין יותר מידי. כנראה שהגזמתי קצת עם הפירוט. בכל אופן בתור חובבן שלמד לתכנת לרוב בעצמו, אני חייב לציין שאת צודקת לחלוטין בעניין לימוד תכנות. לנסות להבין קוד מוכן ועוד של תוכנה מסובכת כזו חסר טעם בלי ידע קודם ואפילו די רציני. זו הסיבה שציינתי שמדובר בקוד למתקדמים. (אגב אני לא מחשיב את עצמי ככזה, רק העפתי מבט חתוף במה מכיל הZIP) בכל אופן לפי ההודע נראה שהוא מעוניין לדעת איך פועלת התוכנה הספציפית וכבר יש לו ידע מסוים בתכנות. אם לא, לא חסר ספרים ואתרים באינטרנט. ולכל מי שמעוניין בלימוד C רק אוסיף: יש ספר שחור עם C גדולה על העטיפה הנקרא "המדריך השלם לC". ספר קצת ישן אבל מעולה, גם ללימוד עצמי. (לדעתי ניתן להסיג בסטימצקי או ישר מהוד-עמי)

למעלה