לימוד לוח הכפל

שרי2

New member
לימוד לוח הכפל

מחפשת פטנטים ללימוד לוח הכפל לילד הסובל מקשיי למידה.אנחנו חדשים בנושא.. נורא תודה.

מיכל153

New member
מנסיון עם ילד עם דיסקלקוליה .....

לי הומלץ באבחון לילד עם קושי של חשבון - עבודה עם מחשבון. גם לילד שלי מאוד קשה הכפל. להשתמע מיכל153

שרי2

New member
למיכל

האם משמעות הדבר ויתור על לימוד לוח הכפל לחלוטין? איך התקבל בדבר על ידי המורה? תודה, שרי

מיכל153

New member
אצלינו כן. מבחנים עם מחשבון ובכלל

מה שחשוב זה משמעות הכפל שהילד ידע מתי להשתמש בכל אחת מפעולות החשבון. את השאר יעשה המחשבון. בכלל, באיזה גיל מדובר ? להשתמע מיכל153

שרי2

New member
לוח הכפל

מדובר בבן 9, הלומד בכתה ג´. עד היום עדיין לא אובחן בצורה מסודרת. הוא די מבין את משמעות הכפל אך לא מצליח בשום אופן לשנן את לוח הכפל וחשבתי שאולי יש פטנטים, ללמד את לוח הכפל. אני חושבת שקשה לי הוויתור על הנורמטיוי וה"נורמלי" שרי

מיכל153

New member
הבן שלי בן 13 בכיתה ח´ ועבר אבחון

מסודר בשערי צדק בכיתה ו´ לקראת מעבר לחטיבה. האבחון הראשון (פרטי) היה בכיתה ב´ וכנראה לא היה מספיק טוב. מיכל153

לוח הכפל

אין ניסים ונפלאות בלימוד לוח הכפל אי לכך אני ממליץ בחום על חימוד לוח הכפל עלידי בנית טבלה כפי שמופיעה בניספח לאחר מכן למלא את הטבלה עם הילד כך מושרש אצל הילד אופן החישוב כמו כן ממולץ להמחיש את השימוש בצורה תלת מימדית ראויי לציין אנני רואה שם נזק אם תלמיד ישב בכיתה עם מחברת נוסחאות אשר חלקה מכיל את לוח הכפל הן אני והן הרבה מעמיתיי ללימודים גבוהים מחזיקים מחברת שמכילה המון נוסחאות מהפשוטת ביותר ועד למסובכות ביותר ואני מחזיק גם לוח הכפל הרי מי אמר שלוח הכפל חייב ללמוד בעלפה ??!! מה שכן עם ניתמקד בהבנת הטכניקה של לוח הכפל נקבל תוצאות יותר משמעותיות שלכם אובי1 קנובי

אובי!! אתה עשר!!

תודה לך! אני מאוד אוהבת את תגובותיך ואתה צודק במליון אחוז - עדיף להבין את לוח הכפל מאשר ללמוד איתו - ותודה על הטבלה. אפרת

שרי2

New member
אובי היקר

רוב תודות וחן חן כמובן הדפסנו מיד את הטבלה... איך ניתן להמחיש בצורה תלת מימדית? בברכה שרי

יש את הדיסקלקוליה.. פטנטים:

ללמד את הילד את האמצע ההתחלה והסופ ושיעזר בזה כלומר: 8X1 זה 8 8X5 זה 40 ו8X10 זה 80 אחר כך יש את החיסור ל 8X9 דהיינו 80-8 ויש את 8+8 במקום 8 כפול שתיים. לאט מקבלים מיומנות. צריך לבדוק איך הראיה החזותית של הילד ואם היא טובה להשתמש בציור והזיכרון החזותי ממש עוזר. אני כבר ילדה גדולה וגיליתי שיש לי דיסקלקוליה בפעם הרביעית שלמדתי מתמטיקה ממש מההתחלה (בלי לצחוק בבקשה, מההתחלה!). טוב אז יש את האצבעות שיהיו בריאות ופתאום גיליתי שהזמן עזר לי כל כך ומצאתי דרכים להתמודד עם זה. מחשבון מלחיץ וגורם לתלות אבל, לא מזיק לפעמים. וגם כמו שאמרו איבחון יכול לתת לך אינדיקציה מדוייקת ולילד הקלות. אם את רוצה עידוד אז תגידי לו שהגאונים לא ידעו מתמטיקה! וזה נכון.

יוניא

New member
לשרי לבת הגדולה שלנו (כיתה ה´)

איבחנו דיסקלקוליה קלה בניצן (עשינו איבחון רק על זה) וההמלצה היתה לתת הוראה מתקנת בחשבון אחת השיטות היא כמו שאוזן רגישה אמרה התחלה אמצע וסוף שיטה שניה פשוט לשבת כמו תוכי מול המראה ולשנן את לוח הכפל כל פעם מס´ אחר ולא להפסיק עד שלא זוכרים בע"פ השאר זה "סודות" שלה עם המורה יוני

שרי2

New member
תודה לכולם

תודה על העצות והחום. רעיון הגאונים שלא ידעו מתמטיקה נפלא... במיוחד לאור העובדה שבזמן האחרון הוא מתחיל להשמיע קולות של "אני לא חכם" ועוד. אנחנו ממתינים בתור לאבחון. הבעיה היא שאני לא בטוחה לגבי גבולות המגבלה והפגיעה. לפעמים נראה שגם שינון אין סופי, כמו "תוכי", לא עוזר, והעסק לא נכנס לראש. ולפעמים נראה שאם נתעקש מספיק, זה יעבוד.

דליה.ד

New member
לוח כפל - מוחשי../images/Emo42.gif

כן, יש דבר כזה, ניתן לקנות בכל מכללה להכשרת מורים (בחנות המכללה) לוח ענק של לוח הכפל, עכשיו צריך גם לוח ריק של לוח הכפל, ניתן לקנות גם ואז גוזרים את הלוח המלא לכרטיסים, מדביקים צמדנים זכר נקבה מאחור ומתחילים לתרגל. ניתן גם להכין בבית בטבלה במחשב "קלי קלות" !!!! יש מחשבון לילדים שנקרא "הפרופסור הקטן" היה ניתן להשיג ב"טויס אר אס" צריך לבדוק. ושם המחשבון נותן לילד תרגילים על כל תרגיל נכון יש חיזוק צלילי ובסוף כל סדרה של חמישה תרגילים נכונים- מנגינה קטנה כפרס. בדרך כלל הילדים אוהבים את זה. וכמובן יש המון לומדות מחשב בנושא!

העצלנית

New member
מותר להוסיף משהו ?!

אני בכיתה י היום ואני עדיין לא יודעת וגם לא ידעתי את לוח הכפל וככה גם רוב הקבוצה שלי בשלוש יחידות. אמנם יש דברים בסיסיים שאני זוכרת אבל לפעמים אני רצה לבדוק גם 5 כפול 5 במחשבון. תעודדי אותו,תתמכי בו אבל אל תחריחו אותו מנסיון זה הדבר הגרטע ביותר שאפשר לעשות. וגם אם הילד לא ידע את לוח הכפל לא נורא. בטוחה שתעשו את המיטב בשבילו דפנה שהולכת לישון ותבכה לכם מחר

לשרי - לוח הכפל

שרי שלום, יתכן שאפשר להסביר לו את לוח הכפל מבלי לוותר על החשיבה העצמית בדרך ההמחשה. במקום להשתמש בסמלים (ברישום המספרים) קחי אביזרים זהים כמו כפתורים או כדורים ותמחישי לילד את מהות ההכפלה. המחשה מאד מאד מאירה את עיניהם של ילדים. בהצלחה, נחמה אורבך

למעלה