לימוד כתיבה

זומבפו

New member
לימוד כתיבה

בוקר אור אני אמא לבן בגן חובה ולבת שנתיים. שנה הבאה כמובן הוא עולה לכיתה א' וההתרגשות גדולה, כבר מעכשיו... השנה בגן הם לומדים אותיות וכרגע הוא בשלב שהוא יודע לכתוב כמעט את כל האותיות. הבעיה היא שהוא כותב משמאל לימין. הוא כותב הפוך. יש אותיות שהוא כותב בכתב "מראה" ויש מילים שהוא מכיר כמו את שמו, שם משפחתו שהוא כותב ממש הפוך, כמו באנגלית. הוא ממשיך בזה גם אחרי שאני מתקנת אותו. משהי נתקלה בכזה דבר ?

שרונית28

New member
לי נאמר לא לתקן כתב ראי בסופו של דבר

הם לומדים לכתוב את האותיות נכון.

Jen74

New member
בתור אמא לארבע בנות גדולות

אני יכולה לומר לך שאצלי כולן עברו שלב כזה של כתיבה הפוכה וכתב ראי. לפעמים זה נמשך כמה שבועות עד שזה נקלט ולפעמים זה לוקח יותר זמן. אני לא ממש הבנתי את הסיבה לזה אבל הבנתי שזה תהליך לגיטימי של תפיסת האותיות והכתיבה.

Jen74

New member
אגב, רק כדי להרגיע אותך ../images/Emo13.gif

כולן כותבות היום בסדר גמור מבחינת הכיוונים. יש מה לשפר מבחינת סגנון הכתיבה - כתב היד שאצל אחת מהן הוא קטן מדי לטעמי ואצל האחרת גדול מדי. הן בכיתות ט', ז' ו- ג'.

liatporaz

New member
בהחלט סביר בשלב הזה

גן חובה ועדיין כיתה א' עדיין סביר שיופיע כתב ראי, בכיתה א' זה ילך ויצטמצם בסופו של דבר נעלם. אני עובדת עם המון ילדים בגילאים הללו, ותמיד זה מסתדר אם את מעוניינת יש חוברות של קושניר שעובדות על כיווני כתב מהבסיס. בעיקרון תופעה נורמלית וסבירה לגיל

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כתב ראי בגיל הזה הוא נפוץ אצל ילדים, זה הולך ומסתדר לבד ואין צורך לתקן. יש לי חברה שהבת שלה "הגדילה לעשות" והיתה מצירת הפוך, כלומר אם היית יושבת מולה, היא היתה מצירת איש כך שהוא נראה לך ישר ולה הפוך... ילדים, לך תבין... אני גם לא יודעת את הסיבות המדויקות לזה, אבל בגיל הזה זה בסדר, ואמור לעבור לבד.

זומבפו

New member
תודה רבה לעונות

ממש הרגעתן אותי. תודה. כמובן שאני חוששת מכיתה א' יותר ממנו... מקווה שיהיה בסדר והכל יסתדר.

למעלה