לימוד יפנית ביפן

Tol20

New member
לימוד יפנית ביפן

שלום רב,
יש לי שאלה לגבי לימודי יפנית ביפן.
יש אפשרות במידה ואני טס ליפן בתחילת ספטמבר, למשך חודש, להישאר שם וללמוד יפנית?.
לא בהכרח ברמה של תואר, אלא אפילו ככה סתם, ללימוד במסגרת של חוג או קורס במוסד מסוים שקיים שם שמאפשר לדוברי אנגלית
ללמוד. למשך חודש בערך. משהו חביב ורגוע. שאולי משולב עם מגורים. עדיף באזור טוקיו.
תודה רבה על כל תשובה ועזרה.

ANZ1

New member
למה

קוניציווה
השאלה החשובה היא למה אתה רוצה
אחרי חודש לימוד יפנית ביפן
יהיו לך ערימת חוויות וכמעט אפס יפנית.
יפנית היא כנראה השפה שהכי קשה ללמוד
לא בגלל שהיא מסובכת (כי היא ממש לא, הפוך, היא מאד פשוטה) אלא בגלל שבשביל ללמד שפה חייבים לדעת לקרוא ולכתוב
מכל רמה בסיסית אי אפשר ללמוד בעל פה , חייבים טקסטים
והכתיב היפני הוא כי קשה , מסובך ובעיקר עצום
אי אפשר ללמוד לכתוב או לקרוא יפנית לא בחודש לא בשנה וגם לא ב3
ולכן, אם אתה רוצה באמת לדעת יפנית, אתה צריך שנים של השקעוסיכוי טוב שהמורים ביפן
יודעים מצוין יפנית אבל לא חזקים באנגלית
אז אם אתה לא מתכוון לעבור לגור ביפן, תלמד בישראל, יש הרבה קורסים , הרבה קבוצות
תתחיל בלגשת לפורום יפן בתפוז
ותשאל את עצמך למה אתה רוצה ללמוד
אגב, השפה הקוריאנית השכנה, שהיא שפה דומה ,עברה מהפך, וכמו שהכתיב היפני הוא הכי קשה בעולם
ככה הקוריאנית היא השפה עם הכתיב הכי פשוט

Tol20

New member
אז ככה

קודם כל תודה רבה.
וכן, אני מעוניין בעיקר בערימה של חוויות. ברור לי שלימוד מוצלח דורש השקעה של זמן, בהיבט של תרגולים וכו'.
אך כמו שיש "סאמר סקול" בארה"ב, חיפשתי משהו בסגנון. גם אם הוא לחודש. וגם אם לבסוף אצא ב"אפס יפנית".
אם יש לך מידע מיוחד לגבי מקום כזה, אני אודה לך מאוד.
אריגטו.
תודה רבה.

boneguy

New member
סתם שאלה

אז למה לא לנסוע סתם ליפן.
&nbsp
כל ההסבר שלך לגיטימי לחלוטין למישהו שרוצה לטייל איזה חודש ולחוות מקום. לא מבין בשביל מה להוסיף קורס לשפה שאין לך אפילו את המושג לקרו את האותיות שלה (ההבדל מ"סאמר סקול" אנגלית, שלרוב יהיה לך בסיס כלשהו).
&nbsp
סע, תהנה תחווה, ובעלות של הקורס הזה תעשה עוד דברים כיפיים.

Tol20

New member
תשובה

רציתי לעשות חודש מיוחד שממנו אלמד קצת יפנית תוך כדי הטיול כאשר אני מודע לאופציה שעם הזמן והכסף שאוציא על הלימוד אני יכול להפנות אותו
לעוד חודש של טיול ואטרקציות שונות במקום הלימוד הזה. אני רואה בלימוד הזה שאני מעוניין בו כאטרקציה נהדרת.
וכמו שאמרת- "סאמר סקול" אנגלית - לרוב- יש לך בסיס כלשהו, אבל זה רק "לרוב", יש הרבה צעירים בזמנו שאני הכרתי שהלכו ללא בסיס כלשהו.
אז אני אסע ואהנה, אבל בהחלט יש לי עניין לעשות חודש נוסף בסגנון אחר (גם אם העלות היא בדמות אטרקציות וחוויות נוספות וכייפיות שאני אפסיד, כי אני ארוויח משהו אחר בדמות חוויה שונה ולימודית)

ככה שברור שההסבר שלי הוא לגיטימי- "למישהו שרוצה לטייל איזה חודש ולחוות מקום". אני רואה את החודש הנוסף של לימוד שפה תוך כדי, גם אם ממש במשורה, וכן גם אין לי בסיס (הרי בסיס לומדים אנשים שמתחילים ללמוד שפה...), כחוויה יוצאת מגדר הרגיל. לא רואה את הסיטואציה כשחור או לבן.

תודה על העצה בכל מקרה.

ayulli

New member
יפאנית עדיף ללמוד בצורה מסודרת, מפני שלנימוס ופורמליות יש

חשיבות אדירה בחברה ובתרבות היפאנית. ישבו איתי בכיתה ביפאנית הרבה חבר׳ה שלמדו את השפה בצורה שגרמה למורה שלנו להצטמרר (משובשת, ״סלנגית״, קריאה וכתיבה רצופות בטעויות, וכו׳). רוצה ללמוד יפאנית? אל תעשה את זה ״על הדרך״, ברצינות. שב לפחות על היסודות כמו שצריך, אחרת יהיה לך מאוד מאוד קשה לשוחח עם אנשים, כי האופן שבו אתה מתבטא - אם אתה רוצה לעשות יותר מאשר להגיד ״בוקר טוב״ ו״איך מגיעים״ - עשוי להרתיע אותם מאוד.

למעלה