לימוד הילינג

לימוד הילינג

שלום וברכה, רציתי לשאול- האם מישהו מכיר מורה פרטי/ת ללימוד הילינג? כמה זמן כדאי ללמוד את הנושא לפני שהולכים לטפל באנשים? הם מישהו מכיר מורים בב"ש? תודה, וכל טוב.

o n m y w a y

New member
דרור

באופן אישי אני על סמך נסיוני, אנני ממליץ ללמוד הילינג באופן פרטי בלבד. לכן לא אוכל להמליץ לך לעשות זאת. הזמן הוא משני, מה שחשוב הוא כמה אתה מוכן להשקיע בעצמך, ועד כמה תהיה אמיץ וכנה בדרכך, והכי חשוב... לוודא היטב מהי מטרתך בסיפור... זה עניין שיכול לקחת שנים... אם הוא לא מבורר היטב. זוהי מטרתך? אתה רוצה להיות מטפל? או שאתה זקוק להדרכה בחיים על מנת להבין איך לגרום לעצמך אושר בלתי תלוי? אתה רוצה כסף? אתה רוצה לתת את עצמך לאנושות? שתי שאלות שעלייך לענות בינך לבין עצמך, בשביל התחלה יותר טובה... מהו זה אשר הכי חשוב לך מכל? מה אתה הכי רוצה וצריך? מדוע דווקא הילינג יספק לך צורך זה? או אם לא ההילינג יספק לך צורך עמוק זה אז מה כן? בברכה.

אחלה שאלות

אז ככה: כן, אני רוצה להיות מטפל, כן אני רוצה סוג של הדרכה בחיי ומקבל אותה, כן אני רוצה כסף בשביל להקים משפחה, לא אני לא רוצה "לתת" את עצמי לאנושות אלא להיות חלק ממנה - אני לא מרגיש קורבן וגם לא קדוש מעונה, אבל כן יש בי צורך לתת ולקבל. הכי חשוב לי מכל זה האושר האישי שלי, ואני חושב שלימוד הילינג ובשלב מאוחר יותר גם התעסקות בהילינג יתרמו לכך. גם דברים נוספים יתרמו לאושר האישי שלי ואני מתעניין ומתעסק גם בהם. אשמח לשמוע על המלצות למקומות בהם אפשר ללמוד הילינג, ואם תרצה להרחיב למה לדעתך לא כדאי ללמוד הילינג באופן פרטי אמשח לשמוע גם זאת.

o n m y w a y

New member
../images/Emo13.gif

קודם כל תודה על השיתוף! לא אמרתי בשום הקשר שלא כדאי ללמוד הילינג באופן פרטי!! רשמתי שאנני ממליץ ללמוד באופן פרטי בלבד. ולכן אנני יכול להמליץ... הסיבות להמלצה שלי נובעות מהיכרותי עם הנפש האנושית (שלי), ברגע שאתה רוצה ללמוד באופן פרטי רוב הסיכויים שמה שדרוש לך באמת זה קבוצה. על מנת שתיישם את מה שאתה לומד בתאוריה, מול ויחד עם חבריך לדרך. הרגשות שלך מול עוד אנשים בקבוצה, רמת הפתיחות שלך, ההכלה, ההקשבה... עצם העובדה שאתה נמצא מבחינה אנרגטית בתוך קבוצה גדולה של אנשים המתאספים למען אותה הכוונה, נותנת לך את הקרקע לצמוח מבפנים באמת, במציאות היום יומית. ראה ערך "מניין" ביהדות.יחד אנו יכולים יותר. יחד אנו תומכים אנרגטית אחד בשני ובאנרגיה של הקבוצה אשר אותי למשל ליוותה כמה שנים אחרי שסיימתי ללמוד. אינטרקציה עם מורה בלבד איננה כה עשירה "ומתחככת", כמו אינטרקציה עם מספר אנשים שכביכול אין בינכם שום קשר, לא בגיל , לא במקצוע, לא בתחביבים... אך משום מה כולכם התאספתם יחד, מתוך תחושת מטרה עצמית כל אחד עם עצמו אך בכל זאת עם הזמן מתגלה לך שהמטרה שלך איננה כה אישית כמו שאתה חושב, אנו מחוברים כולנו גם אם אננו חשים או לחילופין יודעים זאת. והכל אכן בנוי בעולמנו על לתת ולקבל,אתה אכן צודק. אך עלינו לעשות זאת באופן הראוי, וזהו כבר עניין של כוונה... ישנם שני מקומות אשר אוכל להמליץ לך עליהם באופן אישי, לדעתי כשתקרא את ההצעה שלי ותבחן אותה בעצמך,אתה תבחר בה בעצמך. אך למען המשך תקשורת מין הסוג הזה אנו נצטרך להמשיך במסר האישי. לגביי המלצות על מקומות "ששמעתי" ואני חושב שיש להם מה לתרום... לרידמן יש מגמת הילינג של ארבע או חמש שנים, הכוללת כל מיני קורסי משנה הקשורים בדרך ישירה או עקיפה לחומר הנלמד בהילינג וקשור להיות האדם מטפל, לכן שווא לדעתי לבדוק האם החבילה מתאימה לך, אך המחיר מגוחך מרוב שהוא יקר! הילינג קבלי ב"מהות" אצל הרב אזרד, אם אתה בעניין היהדות. על פי תחושתי, אתה בדרך הנכונה, גישתך טובה עימך. אתה פתוח ללמידה ויש בך כנות פנימית לגביי הדרך שלך, אני מכבד זאת האמן לי, אם תקרא את דבריי יותר אתה תבין. אני טוען שלמידה יכולה לנבוע אך ורק מתוך הרצון שלנו האישי, יש לי את הדרך שלי,אך אנני שוכח לרגע קט שהכל קיבלתי בהשאלה מידי הבורא, לכן אני מבין היום שללא השיתוף עם אנשים בדרך וללא התמיכה אחד בשני אין לנו שום דרך אחרת להתקדם רוחנית! אך על זאת בהזדמנות אחרת. לילה טוב איש יקר, ובכל אשר תפנה כל עוד תשמור את כוונתך ברורה ונקיה אתה תהיה בן בית בביתה של האמת בהצלחה.

לימוד הילינג פרטי...

אני, בניגוד לעמיתי כאן, מאוד מאמינה בלימוד הילינג באופן פרטי, והיום זו הדרך היחידה שבה אני מלמדת. מתוך נסיוני כמורה וכתלמידה, אין הרבה קשר בין מה שתלמידים שונים בתחום הזה צריכים. אני מאמינה שכדאי להיות מדוייק עד כמה שאפשר בלימודים, ביחד לכישורים של התלמיד, ולכן אני מלמדת פרטי. ככה, כל שיעור ניראה אחרת, ויש מקום לחיים הפרטיים של התלמיד, כלומר, לעבודת "נקיון" יסודית, לפני שמתחילים לעבוד. אני מתרשמת, אחרי כמה שנים של נסיון, שזה עובד טוב בשביל מי שפגשתי. כמובן, שהחיסרון בזה שהשיעורים ה"רטובים", אלה שבהם ממש מטפלים, הם מעטים ומתוכננים מראש, כי ככה, בשיעורים הרגילים אין מישהו שאפשר להתאמן עליו. אני מאמינה שזה מאוד עניין של אופי, ושל הדרך שבה אתה רואה את הלימודים שלך מתקדמים. אני משערת שגם הלימוד בקבוצה וההיכרות עם שאר התלמידים הם משהו שתלמיד פרטי מפסיד... אני אישית, בלימודי ההיליג שעשיתי בקבוצה, הרגשתי שהרבה מאוד זמן מיותר הולך על דברים שלא מעניינים אותי. לכן אני פחות בעניין של לימודים בקבוצה... בכל מיקרה - הצלחה!

o n m y w a y

New member
עמיתתי היקרה.

אנני מוצא טעם בניגוד כלשהו. רשמתי שאאני ממליץ ללמוד הילינג באופן פרטי בלבד. זהו משפט מדוייק. הבהרתי אותו לאחר מכן שוב. אך משום מה קל לאנשים לשמוע את הלא, אך מה עם כל הכן? מדוע להלביש לי דעות שאינן שלי? בכל אופן אני מסכים עם כל מה שאמרת לאחר מכן בהודעתך. זה עניין של התאמה אישית בסופו של דבר. אך אני לא הייתי מוותר על קבוצה ולומד באופן פרטי בלבד. עם שילוב למשל אין לי שום בעיה. מקבלים את שניי העולמות. סוף שבוע נעים.

למעלה