לימוד אקורדים

miss ket

New member
לימוד אקורדים

שלום..
אני לומדת בערך חצי שנה לימודי פסנתר אצל מורה פרטית..
רציתי לשאול באיזה שלב מתחילים ללמוד אקורדים?

למשל השיר של אביתר בנאי :"יש לי סיכוי להינצל "(צירפתי את התווים)
דורש רמת נגינה גבוהה ?

miss ket

New member
אני יודעת לנגן את Forward March

http://www.youtube.com/watch?v=-reeI7yWPFk //
זה הדבר האחרון שלמדתי..
ממ לא את הליווי אלא את התווים..

ואני כן אהיה מסוגלת אם המורה שלי תשב איתי לנגן טוב את התווים בשיר של אביתר..

השאלה שלי הנוספת היא : אני יכולה לבקש מהמורה שלי ללמד אותי אקורדים? או לחכות שזה יגיע ממנה..אם בכלל?

לימוד אקורדים תשובה

לימוד אקורדים יכול לבא בשלב ראשוני של הלמידה הקלאסית ללא שום בעיה ההיפך לימוד אקורדים מאוד מדרבן את התלמיד ללוות שירים היות וזו שפה קלה שנותנת לנו להנות משיר ואפילו ליצור שירים משלנו היא שפה נורא חשובה למעשה !! יש צורך כמובן בידיעת מעט תווים כדי לדעת לבנות אותם אבל תכלס זה ממש פשוט.
בקשר לאביתר בנאי ולכל שיר אחר - אפשרי לנגן כמעט כל שיר בעולם די בקלות עם אקורדים אך אם אם את רוצה לנגן את בדיוק של אחד לאחד ישנן מעט תוספות והתחכמויות במידה ותרצי לנגן גם את המנגינה יחד עם האקורדים זה יצריך תווים או שמיעה מעולה.

דוגמא לא טובה לנגינת השיר אורנה

הוא מנגן את זה בצורה חובבנית ויש לאורך כל הדרך טעויות במקצבים כדאי לקחת ביצוע אחר יום מקסים

vivaldi0

New member
אין סיבה לכעוס המורה אירנה

רק ציינתי שהמקצב לא נכון יש צורך לומר זאת בהתייחס לביצוע כל הכבוד שהעלת סרטון המשיכי כך

טעות קטנה בתוים

בחרת שיר קצת בעייתי מבחינת המקצב שלו כרגע הוא לא כתוב נכון בתווים שהוספת זה אמור להיות טריולות או לכתוב בתשע שמיניות ולא בשלושה רבעים אבל אל תבהלי אם זה סינית בשבילך פשוט תרגישי שהתחושה והמקצב של הנגינה והליווי הוא קצת שונה .קצת יותר קופצנית יש לומר... בהצלחה .. מילה לאורנה .. אורנה אני אוהב את הגישה שלך יש לי רושם שאת מורה טובה

miss ket

New member
אתה מתכוון לשיר של אביתר?

נראלי... שזה יותר מידי מסובך.
נחכה שאהיה יותר טובה.
תודה רבה לכם..

כן ..וגם אני .. בטוחה
שאורנה מעולה :)
כיף לתלמידים שלך

vivaldi0

New member
ממש לא מסובך

את לא חייבת לנגן את זה בתור התחלה אחד לאחד במדיוק קחי לך את האקורדים הפשוטים ותנגני אותם בצורה הפשוטה ביותר כל אקורד מקבל שלוש פעימות עד שעוברים לאקורד הבא אחרי יומיים שלושה תנגני אותם כתווים עולים ויורדים שיהיה יותר זורם ומעניין קודם הבאס כמובן ובהצלחה ותודה על המחמאה אבל אני כבר לא מלמד ...חחחח סתם בא לי לעזור בשמחה ואת האקורדים קחי מהאינטרנט

vivaldi0

New member
אורנה היקרה

בתור מכוון פסנתרים אני נשאל המון לגבי מורים לפסנתר אולי אוכל להמליץ עליך אם תספרי לי איפה את מלמדת איזה סגנונות ועד איזו רמה ? שלך שלומי דגול

assaf66

New member
כתוב למעלה "סווינג".. אז זה מחפה על זה

למרות שזה לא באמת חושה של סווינג..

למעלה