לימוד אקורדיון

ishaygr

New member
לימוד אקורדיון

האם משהו שיודע לנגן בקלידים (אורגן/אורגנית/פסנתר) מסוגל ללמוד לבד לנגן באקורדיון?

BobMarly

New member
אני לא מנגן

אבל נראה שכן. דומני שרק טכנית אתה צריך לדעת איפה האקורדים בצד הבסים.

ishaygr

New member
אני יודע בינתיים איפה........

C בס, C מאז'ור, C מינור G בס, G מאז'ור, G מינור D בס, D מאז'ור, D מינור A בס, A מאז'ור, A מינור E בס, E מאז'ור, E מינור אבל האם ידוע לך איפה יש את B ו-F?

ita101

New member
מגניב!

ניסיתי לנגן פעם על אקורדיון (לפחות להבין מה קורה שם עם הבסים בצד ימין...) ולא הבנתי... אז אתה אומר שיש שם 3 שורות וכל שורה זה: בס (נפרד), אקורד מז'ורי ואקורד מינורי? וכל שורה הרצף הוא בקווינטות? (מ-C עד G יש קווינטה וכן מG לD והלאה...). אם ככה אז הסדר הוא: C G D A E B F דיאז C דיאז G דיאז D דיאז A דיאז F C תנסה ותגיד לי אם אני צודק

ishaygr

New member
קישור למפת האקורדים באקורדיון:

http://www.keshet-tv.com/dw.asp?id=144

אני מנגן רק משמיעה

לכן יהיה לי קשה לתת הסבר עם אקורדים. פשוט צריך לנסות וללמוד את הרעיון.הוא ממש לא מסובך

ishaygr

New member
האם אקורדיון הוא כלי עיקרי בכליזמר?

איזה נגני אקורדיון-כליזמר ישנם?

ככלי מלווה לקלרינט

לדעתי הוא מספר 1 ווינקרנץ (מקווה שאני מבטא נכון) למשל,מצויין בתחום

BobMarly

New member
ווינקרנץ

הוא הגדול מכולם. הוא מבין קלרינט יותר טוב מהקלרניטן וזו הסיבה שהוא מלווה בענק. מצד שני הוא תמיד מלווה ונותן לקלרניטן את כל הבמה.

ishaygr

New member
קניתי לא מזמן אקורדיון......

מסוג פאולו סופראנו 80 בס יד שנייה הדפסתי מהאינטרנט רשימה של כל המיקומים של האקורדים ואני כבר התחלתי ללוות שירים פשוטים יחסית אבל עדיין אני מחליף אקורדים לאט...... יש לכם הצעות איך אפשר להשתפר?

מנסיון (לא יודע תוים)

ובמיוחד באקורדאון,המון תירגול ואימון ובעז"ה תראה שיפור של ממש.

ishaygr

New member
על מה צריך להתאמן?

על מה צריך להתאמן? דרך-אגב האם למשהו פה יש את האקורדים לניגון "עוד ישמע" המסורתי הרגיל שמנגנים תמיד בחתונות?

תירתיר

New member
אתם מתכוונים לדוד ויינקרנץ?

אני מכירה אקורדיוניסט בשם זה. זה הוא?

למעלה