לימוד אימון - שאלה

• פותח הנושא comm2
  • פורסם בתאריך

comm2

New member
לימוד אימון - שאלה

שלום רב, ריפרפתי קצת בהודעות הפורום והבנתי שאתם לא נוהגים להמליץ על מקומות לימוד. קראתי באחת ההודעות שבמאמרי הפורום ובקישורים ישנו פירוט על בתי הספר השונים. כל מה שהצלחתי למצוא זו רשימת האתרים של בתי הספר השונים, אבל לא מאמר אחד שמרכז את הבדלי הגישות בין בתי הספר השונים. אשמח לקצת הכוונה בעניין משום שכרגע הכל נראה לי רחב מאוד וקצת קשה להתמצא. תודה רבה.

אני חושבת שרובנו לא מכירים את ההבדלים

כי למדנו רק בבי"ס אחד לאימון, אם בכלל
אני חושבת שאת יכולה לשאול על בתי"ס ספציפיים. מה מיוחד שם או מה קורה שם.

Yin

New member
יש משמעות מיזערית בלבד

לבית הספר בו לומדים אימון. יש הרבה יותר משמעות למה שעושים לפני ואחרי הקורס.

מסכימה וחולקת

יש משמעות רבה ביותר למה שעושים לפני ואחרי. אבל הולכים להוציא המון כסף על אימון, ולהשקיע הרבה זמן... יש משמעות אם מה שמקבלים הוא כלים (או התחלה של כלים) או רק תעודה. יש לי מידע לא מחמיא במיוחד - ממקור שני ולא ראשון - על הלימודי אימון של אוניברסיטת בר אילן. מאמנת שבאה אלי להתאמן - מה שהם לימדו אותה מאוד הפריע לה ולי. 12 מפגשי האימון אמורים להיות מוקדשים לגיבוש החזון של האדם. לא עובדים על המטרות אלא מגבשים את החזון. מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה. היא היתה אמורה לעשות סטאז' בצורה כזו, וזה לגמרי נגד את התפיסה שלה. אני לא רוצה לשבת 12 מפגשים ולגבש חזון. יש גבול. אולי מפגש אחד. אז ככה שהיא היתה מאוד לא מרוצה מהלימודים הללו.

Yin

New member
זו דוגמה טובה

התשובה שלי מורכבת מחיבור בין שני עקרונות׃ העקרונות הראשון הוא שיותר נכון בעיני ללמוד עקרונות ומהם לפתח כלים. העקרון השני הוא שמי שרוצה לעזור/לאפשר/ללמד שבירת דפוסי חשיבה ועשיה - חייב לעשות זאת בעצמו. מה שלמדתי הוא דפוס, שחייב להשבר, ממש כמו כל הדפוסים האחרים. מאמן לא יכול שלא להתפתח מעבר למה שלימדו אותו ולכן לא חשובה נקודת ההתחלה אלא מסלול התנועה ממנה אל עצמי. התבטאתי יחסית בעדינות...

מסכימה ועדיין

טוב לעשות שופינג. המורים שלי השפיעו עלי מאוד. רובם מאוד לטובה. פה ושם נלכדתי בתבנית שלקח לי זמן לצאת ממנה. לפעמים שנים, לצערי...

Yin

New member
זה בסדר לעשות שופינג

הבעיה שאני רואה היא ביכולת קבלת ההחלטות. יש אפשרות לקבלת החלטות היורידית ולא רק סטוכסטית.

סאלי

אני למדתי בבר אילן .רצוי לגבש חזון כבר במפגש ה-4-7 וחזון זה מטרה העל בשום מקרה לא עובדים רק על זה , החזון המטרה העיקרית שהמתאמן בא להתאמן עליה שלפעמים מתחילה בתחילת האימון מפגש ראשון ומתגבשת או משנה כיוון במפגש ה-4-6 .זו אופציה , עובדים על doing על הדרך לומדים עוד המון כלים אימונים ,מודלים התנהגותיים .ועוד כל מיני שאני לא ממש טובה בכתיבה אבל בהחלט החזון היא מטרה העל לשם כך מגיע המתאמן אז עובדים אתיו איך הוא בדרך להגשים את החזון. אשמח לדעת מה הדרך שלך לעבודה עם המתאמן

שמחה לשמוע פידבק חיובי

ושאת מרגישה שזה משרת את המתאמנים טוב. הדרך שלי לעבודה עם מתאמן?... הממ. לא קל לפרט, במיוחד שיש כל כך הרבה סוגי אימון שונים, בהתאם למטרות. כתבתי, אגב, בערך 20 סיפורי אימון שמפרטים פירוט די מלא של תהליכי אימון שלמים. מה אנחנו עושים? בפגישה הראשונה אני מקשיבה למתאמן מספר על הנושא או הנושאים שהוא רוצה להתאמן עליהם. אני מנסה להבין את המטרות, ומה עומד בדרכו, ומה הוא חושב שיעזור לו. אם המטרה מעשית מאוד אז אנחנו מגדירים תוכנית עבודה עם משימות. לפעמים זה עושה את כל האימון, כי המטרות היו עמומות מאוד, לפעמים יש לאנשים תפיסות שמעכבות אותם, ואנחנו מדברים על התפיסות שלהם והקשר שלהם למציאות. אנחנו בודקים מה עוזר להם, ואיך אפשר להגביר את זה. הרבה פעמים יש מעצורים רגשיים - כמו חוסר בטחון, או כעס, ואז אני מלמדת את טכניקת ההתמקדות שמאוד עוזרת להתקדם בנושאים כאלה רגשיים. לפעמים אנחנו בודקים עם פינצטה נושאים כללים שנראים גדולים מדי מכדי לעשות משהו לגביהם. ולפעמים להיפך, אנחנו בודקים קשר בין הרבה דברים קטנים שנראים לא קשורים. לרוב האנשים אני נותנת די הרבה משימות, אבל פה ושם יש אנשים שלא רוצים לבצע משימות, וזה בסדר, אפשר להתקדם גם ככה. לרוב האנשים אני ממליצה על מספר ספרים לקריאה, אבל חלק לא רוצים לקרוא - גם זה בסדר. בקיצור, מתקדמים...
אבל אנחנו מחוברים למציאות כל הזמן. אני לא חושבת שאני יודעת מה זה בדיוק חזון

סאלי תודה על השיתוף

במחשבה שניה בבר אילן יש כמה כיתות ויש מסלול מקוצר למורים אולי היא מורה? בעיקרון למדנו אימון קואקטיבי אז חזון היא מטרת העל האני מיטבי איפה אני רואה את עצמי בעוד שנתים שלוש או חמש שנים .הרי שאנחנו מסימים אימון של 12 פגישות המתאמן . יוצא לדרך בהירה וברורה יותר רק לא תמיד המטרות הם ברות ביצוע מידי ולכן החזון הוא כמו מגדל אור לקראת המטרה. גם אנחנו מחוברים מאוד למציאות ואולי המילה עושה קצת בלעגן בראש.
אפשר גם לקרוא לזה אחרת

יש משהו בזה

לגבש מסלול שעובדים איתו, אפשר לקרוא לזה חזון... היא באמת עשתה מסלול מקוצר לאקדמאים. אז אולי בגלל זה. תודה, שמחתי לשמוע

המסלול המקוצר היה רק למורים

כל המסלולים הם לאקדמאים אלו הדרישות של בר אילן בטח יש בתי ספר טובים יותר אבל סהכ היה בסדר והלימודים זו רק תחילת הדרך יש אחר כך המון השלמות

אם יש טובים יותר...

אני חושבת שעדיף למצוא אותם. ואת צודקת. היא באמת מורה בהכשרתה. שכחתי, כי היא לא מורה בפועל. מסכימה לגמרי שלימודים זו התחלת הדרך, ועדיין, לימודים יכולים להיות נפלאים! וחבל ללמוד במקום שהוא לא נפלא.

סאלי אצלי נפלא זה קרוב לבית

כאחת שמאוד אוהבת נוחות בר אילן 5 דקות מימני ויצאתי מתוך נקודה שתחת האוניברסיטה הלימודים בפיקוח וזה היה בסדר.ואכן והלימודים היו ממש בסדר יכול להיות שיש מקומות יותר טובים ויש פחות טובים בעיקרון הגישה הקו אקטיבית התאימה לי.המורה העביר את השעורים בעניין רב 180 שעות לא כולל שעות אימון חיצוני לעבודת גמר. אני במחשה עבורי ועבור ילדי .שלפעמים בית הספר נהדר ולך יצא ללמוד אצל מורה פחות טוב (בבר אילן יש כמה קורסים בשנה עם מרצים שונים) או בית הספר לא נחשב מהמובילים ועם זאת יש לך את המורה הטוב והמשקיען קצת קשה לדיק לפעמים בערב מבוא יש אנשי מכירות מיומנים. לסיכום : הייתי אומרת שכל אחד יחשוב מה הכי חשוב בעיניו ולפי זה יעשה את ההחלטה

DianaBenZvi

New member
שיטת עבודה שלי עם מתאמן - לסאלי תדמור

היי סאלי, אני מאמינה שאין שיטה אחידה לכולם, כי זה תלוי איזה תחום בן אדם לא מרגיש מוגשם ורוצה שינוי. אני בגדול עובדת לפי השיטה שלמדתי בקורס אימון של אנטוני רובינס - להבין קודם כל מה הם הצרכים האנושיים שהכי חשובים עבור המתאמן וכתוצאה מהצרים האלו איזה אמונות ומחסומים מובילים אותו שחוסמים אוצו מלעשות שינוי ולצאת מהמצב התקוע. דבר נוסף אני עושה הרבה מאוד תרגילים על - מי אתה? מה המטרות שלך? הסיפור הפנימי שהאדם מספר לעצמו, אני משתמשת הרבה בדימיון, במטפורות מילוליות שמפעילות את הדימיון ומקלות על האדם לנפץ את המחסומים ולשנות את האמונות כמובן הרבה שיעורי בית - לבצע את כל המשימות. אני כן חושבת שזה חשוב שבאדם יבצע את המשימות כי זה מדגיש את המחוייבות שלו כלפי התהליך שיהיה בהצלחה :) דיאנה בן צבי מורה דרך להגשמה עצמית

comm2

New member
תודה למשיבים, ועוד עניין...

ראשית, אני גבר, לא אישה
שנית, אני אפילו לא יכול להתחיל לשאול על בתי ספר מסוימים כי באמת שאין לי מושג מה קורה איפה. אני אמנם מבין למה אין המון משמעות לבית הספר שאבחר, אבל מצד שני מדובר בתחום קצת פרוץ ואני יכול לשער שאחרי הכל - יש מקומות קיקיוניים ויש מקומות רציניים יותר. אישית, אני לא ממהר לתו"ת כי אני מודה שאני קצת סולד מהאופי ההמוני והממוסחר יתר על המידה שלו. בקיצור, מי שכן מרגיש נוח להציע - אשמח לשמוע. תודה

idan178

New member
comm2

שלום comm2 למדתי בשלושה בתי ספר שונים ויש הבדלים השוני הוא בראייה האימונית בבתי ספר שונים מלמדים גישות אימון שונות וכדאי לראות מה הגישה שאתה מתחבר.. בגדול יש גישות שונות מצד אחד גישה תוצאתית ומצד שני גישה קואקטיבית ובאמצע גישות שמשלבות ( האדלריאני למשל דומה יותר לגישת אמצע) כלומר אם אתה בודק כדאי להתעניין בתפיסת האימון של בית הספר, לקרא אולי לפני.. יש ימים פתוחים לבתי ספר ואפשר לפגוש נציגים של בתי ספר, זה מאפשר להתרשם בהצלחה

לבחור בית ספר...

שלום לך, דבר ראשון גילוי נאות - אני מייצג בית ספר, אתה יכול לראות בחתימה שלי. אבל לא אכתוב עלינו. אתה צודק ב100% בכל מה שכתבת, התחום איננו פשוט וחדשות לבקרים קמים ונופלים בתי ספר. לכל בית ספר השיטה שלו והממליצים שלו. לכל בית ספר יתרונות ומכאן גם חסרונות. רצוי שתכנס לאתר של בתי הספר, לפייסבוק אם יש להם, תברר אולי אצל בוגרים, נסה לדבר איתם ולראות מה אתה מרגיש מהם. אבל הכי חשוב - תגיע פיסית וקבל את ההרגשה. תדבר עם הצוות, אולי עם המנחים אם ניתן. תנסה לראות איך אתה מרגיש בבית ספר. כולם ינסו למכור לך, זה בסדר גמור, אבל אף אחד לא יוכל להשפיע על מה שאתה מרגיש לנכון. זאת ההצעה הכי טובה. אתה עומד לעשות השקעה ולהתחיל דרך חדשה בחייך שבאמת משנה את החיים ופותחת הרבה אורות. חשוב מאוד שתתחיל את הצעד הראשון במקום שבו תרגיש הכי נכון. בהצלחה.

למעלה